YEREL HABERLER - 11 Temmuz 2017 Salı 15:43

Havası en kirli ilçede kömür satışları şimdiden gündeme geldi

A
A
A
Havası en kirli ilçede kömür satışları şimdiden gündeme geldi

Kış mevsiminde Türkiye’nin en kirli havasına sahip olan Edirne’nin Keşan ilçesinde, kış sezonu gelmeden kömür satışları yeniden gündeme geldi.

Kış mevsiminde Türkiye’nin en kirli havasına sahip olan Edirne’nin Keşan ilçesinde, kış sezonu gelmeden kömür satışları yeniden gündeme geldi.


12 Nisan 2016 tarihli ve 86 karar No’lu Mahalli Çevre Kurulu kararları gereğince, ısınma amacıyla 5800 kalorinin altında ve yüzde 1.6 kükürt değerinin üzerinde kömür kullanılması yasaklanmış ve bu karar da Keşan’da 2017-2018 döneminde uygulanmıştı.



Eski satış belgelerinin süreleri doldu


Firmaların, 2016-2017 döneminde aldıkları uygunluk izin belgelerinin 1 Haziran 2017 tarihinden itibaren sürelerinin dolduğu, 2017-2018 dönemine ait izin belgeleri için de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuracakları belirtildi.


Keşan’da kömür satışı yapabilecek firmaların Keşan Belediyesi internet sitesinde yayımlandığı ifade edilirken, belirtilen listede 2017-2018 dönemi için hiçbir uygunluk belgesi alınmadığı görüldü.



İzinsiz kömür sevkiyatına ceza uygulanacak


Şu anda hiçbir firmanın Keşan şehir merkezinde kömür satışı ve sevkiyatı yapamayacağına dikkat çekildi. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden uygunluk belgesi almadan Keşan’a izinsiz kömür sokan firmalara büyük ceza uygulanacağı vurgulandı.


Keşan Belediyesi internet sitesindeki, kış sezonunda kömür satışı yapabilecek firmaların listesinde hiçbir firmanın ismi yazmazken, kış dönemi öncesi bazı apartmanların ve sitelerin kömür ihalelerini yapmaya başladığı öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.