GENEL - 09 Aralık 2017 Cumartesi 11:08

‘Teknoloji bağımlılığı’ masaya yatırıldı

A
A
A
‘Teknoloji bağımlılığı’ masaya yatırıldı

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ‘Teknoloji Bağımlılığı’ konulu eğitim verildi.

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ‘Teknoloji Bağımlılığı’ konulu eğitim verildi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan iş birliği protokolüne istinaden bağımlılıklar ile mücadele kapsamında eğitimler veriliyor. Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Edirne Yeşilay Şubesi tarafından “Bilinçli Medya” ve “Teknoloji Bağımlılığı” konularını içeren eğitim, Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş’ın sunumu ile gerçekleşti. Düzenlenen eğitime Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Edirne Yeşilay Şubesi Başkanı Sebahattin Bilgiç, Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimi, öğretmenleri ve öğrencileri katılım sağladı. Eğitim programında öğrenciler ile buluşan İl Müdürü Bilgin Özbaş, "Aile ve Medya" konulu eğitimde ‘toplum, aile değerleri, medya ve medya üzerindeki yayınlar (haberler, diziler, vb programlar), medya ve şiddet, medya ve toplum üzerine yapılmış bilimsel çalışmaların sonuçları, medya ve çocuk, dijital oyunlar ve tehlikeleri, medyadaki subliminal mesajlar ve öğrencilerin bilinçli teknoloji kullanımı’ konu başlıklarının masaya yatırıldığını belirtti.


“Toplumsal mutluluk, istikrar, paylaşma, hoşgörü, yardımlaşma, sevgi ve saygının kaynağı ailedir” diyen Özbaş, şunları kaydetti:


“Güçlü devlet olabilmek güçlü aile yapısıyla mümkündür. Kendimiz, çocuklarımız, ülkemiz ve insanlık için yapabileceğimiz en anlamlı işlerin başında iyi bir aile yapısı tesis etmek olmalıdır. Ailenin de çocukları üzerinde etkisi büyüktür. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bu amaçlarla Aile Eğitim Programı’nı uygulamaya koymuş bulunmaktayız. Bunlara ek olarak “Türkiye Bağımlılıklar ile Mücadele” kapsamında eğitimler de vermekteyiz. Unutmayın, sizler geleceğimizin teminatısınız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.