GENEL - 17 Ocak 2018 Çarşamba 11:31

TÜ’lü akademisyenler ‘Saygın bilimsel dergilerde yazarlık ve hakemlik’ seminerinde

A
A
A
TÜ’lü akademisyenler ‘Saygın bilimsel dergilerde yazarlık ve hakemlik’ seminerinde

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Seminer Salonu’nda “Saygın Bilimsel Dergilerde Yazarlık ve Hakemlik” isimli seminer gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Seminer Salonu’nda “Saygın Bilimsel Dergilerde Yazarlık ve Hakemlik” isimli seminer gerçekleştirildi.


Seminere, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir tarafından davet edilen Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Otorinolarengoloji Arşivi Dergisi editörü Prof. Dr. Taner Kemal Erdağ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi akademik personeli ve öğrenciler katıldı.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, seminerde bir sunum gerçekleştirerek bilimsel yayın, araştırma etiği ve önemli indekslere kabul süreçleri hakkında güncel ve önemli bilgileri paylaştı.


Seminer sonunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Kemal Erdağ’a teşekkür plaketi ve hediye takdiminde bulunuldu.


Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi’nin SCIE’ye kabulü sürecinde editör yardımcılığı, Pubmed ve Medline’a kabulü ile etki faktörünün artırılması sürecinde de editörlük görevi yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, seminer programının ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi editörü Prof. Dr. Mustafa Edremitlioğlu ve Yayın Kurulu ile bir toplantı gerçekleştirerek yeni bir derginin planlanması konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.


Toplantı sonunda konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alper Akçalı, alanında yetkin iki akademisyenden uluslararası bilimsel yayıncılık standartları, dergi yapılanması ile yayın etiği gibi konularda güncel bilgileri aldıkları için ayrıca mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’ın Nisan ayı ihracatı 69 milyon dolar oldu Önemli tarım ürünleri ile ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan Aydın’ın Nisan ayı ihracatı 69 milyon dolar oldu. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Nisan ayında 1 milyar 360 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini açıklarken 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde ihracatın 6 milyar 18 milyon dolar olduğu belirtildi. Paylaşılan verilere göre ise Aydın’ın 2024 yılı Nisan ayı ihracat rakamları belli oldu. Zeytinden incire kadar birçok ihracat ürününe sahip Aydın’ın Nisan ayı ihracat rakamı ise 69 milyon dolar oldu. Ayrıca dünya lideri olduğumuz çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ürünlerinin ihracatını domine ettiği Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği 2024 yılı Nisan ayında ihracatını yüzde 10’luk artışla 70 milyon dolara taşıdı. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise ihracatını 39 milyon dolara taşıdı. Ege Bölgesi’nin ihracatı 2 milyar 323 milyon dolar Ege Bölgesi, 2024 yılının Nisan ayında ihracatını 2 milyar 323 milyon dolara taşıdı. İzmir, Ege Bölgesi ihracatına 1 milyar 437 milyon dolarlık katkı sağlarken, bu ihracatın 256 milyon dolarlık dilimi Ege Serbest Bölgesi ve İzmir Serbest Bölgesi’nden geldi. Ege Bölgesi illerinden Aydın, 69 milyon dolarlık, Kütahya 31 milyon dolarlık ihracat yaparken, Uşak Nisan ayında 23 milyon dolar, Afyonkarahisar 22 milyon dolar ihracata imza attı.