ASAYİŞ - 29 Eylül 2020 Salı 12:34

1. Derece Askeri Yasak Bölgede 3 Suriyeli kaçak göçmen yakalandı

A
A
A
1. Derece Askeri Yasak Bölgede 3 Suriyeli kaçak göçmen yakalandı

Edirne’de, Polis Özel ve Hudut Karakolu personellerince, 1.

Edirne’de, Polis Özel ve Hudut Karakolu personellerince, 1. Derece Askeri Yasak Bölge’de, 3 Suriye uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Göçmenlerin üzerinden, çok sayıda ziynet eşyası, döviz, cep telefonu, powerbank, flaş bellek ve çok sayıda farklı ürün çıktı.


Edinilen bilgiye göre, 28 Eylül 2020 tarihinde Edirne’nin Uzunköprü ilçesi Gemici köyünde 3 Suriye uyruklu şahıs, 1. Derece Askeri Yasak Bölge’de Polis Özel Hareket ve Hudut Karakolu personelince yakalandı.


Edirne İl Jandarma Komutanlığınca şahısların üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada, Yunanistan tarafından deport edilen yasadışı göçmenlerden zorla alındığı değerlendirilen 218 adet farklı cins ve modellerde android cep telefonu, 20 adet farklı modelde tuşlu telefon, altın olabileceği değerlendirilen 2 adet bilezik, 5 adet kolye, 1 adet bileklik, gümüş olabileceği değerlendirilen 2 adet küpe, 19 adet kolye, 28 yüzük, 25 adet muhtelif küpe, 535 Euro para, 27 bin 897 TL, 367 Dolar, 7 bin 580 İran Riyali, 62 bin Suriye Lirası, 80 Sırbistan Dinarı, 780 Sudan Sterlini, 500 Makedonya Dinarı, 20 Libya Dinarı, 1 adet elektronik sigara, 22 adet muhtelif kol saati, 2 adet güneş gözlüğü, 14 paket yabancı bandrollü sigara, 4 adet muhtelif powerbank, 1 adet dövme kalemi, 1 adet dijital kart, 1 adet USB dönüştürücü, 8 adet flaş bellek, 9 adet hafıza kartı, 5 adet sim hafıza kartı, 4 adet muhtelif kulaklık ele geçirildi.


Olayla ilgili olarak ele geçirilen malzemelere el konuldu. Üç Suriye uyruklu şahsın adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındığı bildirildi. Soruşturma sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.