EĞİTİM - 01 Kasım 2022 Salı 10:59

Polis ekiplerince “En İyi Narkotik Polisi Anne” sunumu yapıldı

A
A
A
Polis ekiplerince “En İyi Narkotik Polisi Anne” sunumu yapıldı

Edirne’de polis ekipleri tarafından kadınlara yönelik "En İyi Narkotik Polisi Anne" Projesi çerçevesinde eğitim verildi.

Edirne’de polis ekipleri tarafından kadınlara yönelik "En İyi Narkotik Polisi Anne" Projesi çerçevesinde eğitim verildi.


Uyuşturucu ile mücadele sürecinde toplumun desteği büyük önem taşıyor. Bu çerçevede eğitimlerini sürdüren polis ekipleri, okullarda, kurs merkezlerinde ve çeşitli noktalarda verdiği eğitimlerle toplumun bilinçli olmasına katkı sağlıyor.


Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksek Okulunda ve Uzunköprü Uygulamalı bilimler Yüksek okulunda öğrencilerine ’En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi hakkında sunum yapıldı. Yapılan sunumun yanı sıra ayrıca ’Uyuma’ uygulaması hakkında da bilgi verildi. Madde kullanımı ve bağımlılığa karşı bilgilendirme yapan ekipler, madde bağımlılığının önlenmesi ve mücadele ile ilgili izlenmesi gereken yollar hakkında sunum yaptı.


Teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaşlarda duyarlılık oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlanan ’Uyuma’ Projesi’nin bilinilirliğini arttırmak adına da çalışmalar devam ediyor.


’Uyuma’ Projesi çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Uygulama , akıllı telefonlara kolayca indirilebiliyor ve anında bildirim yapılabiliyor. Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet ile Mücadele Büro Amirliğince KADES ve Kadına El Kalkamaz broşürleri dağıtılarak, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine yönelik ve KADES projesi hakkında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. ve Uzunköprü Meslek Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerine yönelik konferans salonunda bilgilendirme ve önleme faaliyetleri çerçevesinde sunum gerçekleştirilmiştir. Yapılan sunumda Terör Örgütlerinin Üniversite içinde faaliyetleri ve terör örgütlerinin üye kazanma yöntemleri hakkında da bilgilendirme sunumu yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Minik yazarlar kitaplarını imzaladı Aydın’ın Efeler Umurlu’da bulunan Cavit Başlık Ortaokulu’nda öğrencilerin kaleme aldığı "Sihirli Kalemler" adlı kitap, düzenlenen imza günü etkinliğiyle tanıtılırken, minik yazarlar da eserlerini imzaladı. Efeler ilçesine bağlı Umurlu Mahallesi’nde bulunan Cavit Başlık Ortaokulu’nda beşinci sınıf öğrencileri tarafından kaleme alınan "Sihirli Kalemler" adlı çocuk kitabı, düzenlenen imza günü etkinliğiyle okurlarla buluştu. Okulda gerçekleştirilen etkinliğe Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Çomruk, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hayata geçirilen çalışma ile öğrencilerin okuma kültürünü geliştirmesi, yazılı ifade becerilerini güçlendirmesi ve hayal güçlerini üretime dönüştürmesi hedeflenirken, etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, genç yazarları tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Yiğit, öğrencilerin dilin zenginliğini hikayeleriyle yaşattığını belirterek emeği geçen öğretmenlere de teşekkür etti. Okul Müdürü Mustafa Bilgin ise okulun sadece bir eğitim yuvası değil aynı zamanda üretim merkezi olduğunu ifade ederek, öğrencilerin ortaya koyduğu eserin disiplinli çalışmanın ve hayal gücünün bir ürünü olduğunu söyledi. Bilgin ayrıca okulda uygulanan çoklu yabancı dil programının öğrencilerin edebi üretimlerine katkı sunduğunu dile getirdi. Program kapsamında öğrenciler kitaplarını imzalayarak davetlilerle buluşurken, etkinlik hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Aydın Aydın’da taksici esnafı kısa mesafe fiyat tarifelerinde iyileştirme bekliyor Turizm sezonunun yaklaşması ile taksici esnafının kısa mesafe ücret tarifesi ile ilgili oluşan sorununun çözümü için Aydın Şoförler Odası’nda Kuşadası, Didim ve Aydın Şoförler Odası yönetimi bir araya geldi. Toplantı sonunda taksici esnafın kısa mesafe ücret tarifesinin iyileştirilmesi için Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’de grubu olan siyasi partilerin il başkanlıklarına ‘talep dilekçesi’ gönderilmesine karar verildi. Aydın Şoförler Odası’nda Başkan Semih Özmeriç’in makamında gerçekleştirilen toplantıya Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Ufuk Turan, Didim Şoförler Odası Başkanı Barış Şam ile birlikte Aydın Efeler, Kuşadası ve Didim Şoförler Odası’nın yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, "Aydın Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan taksici esnafına yönelik fiyat tarifelerinde kısa mesafe ücretleri günümüz koşullarında yetersiz duruma düştü. Taksici esnafımızın bu sıkıntısının giderilmesine ilişkin Kuşadası, Didim ve Aydın Efeler Şoförler Odası başkan ve yönetim kurulları ile toplantı yaptık. Bu yönde oluşan ortak görüşe ilişkin, taksici esnafımızın kısa mesafe tarife ücretlerinin yenilenip günün şartlarına uygun hale getirilmesine yönelik taleplerden oluşan bir dilekçe metni hazırlayıp Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grubu olan siyasi partilerin il başkanlığına göndererek yardım talep ettik" dedi.
Çorum Çorum’un keşfedilmeyi bekleyen saklı cenneti Çorum’da kayaların arasında yılın belli döneminde akan şelale ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Kadıderesi köyünde bulunan "Gümgüm" olarak da bilinen Susuz Şelale, doğal güzelliğiyle görenleri mest ediyor. Suyun oluşturduğu büyükçe bir mağaranın içine dökülen şelale, içeri girilerek görülebiliyor. Gözlerden uzak kalmayı başaran ve yılın belli döneminde akan doğa harikası şelale, keşfedilmeyi bekliyor. Kendi imkanlarıyla bölgede mesire alanı ve şelaleye ulaşılabilmesi için patika yol yapan Kadıderesi köyü sakinleri, herkesi şelaleyi görmeye davet etti. "İçerisi sudan dolayı çok serin" Şelaleyi gören herkesin çok beğendiğini ifade eden köy muhtarı Cesur Kaya, "Köyümüzün yaklaşık 200 metre üstünde şelalemiz var. Bunun 100 metre yanına, köyümüzün Avrupa’daki yardımlaşma derneği ve köy halkı olarak bir mesire alanı yaptık. İnsanların güzel vakit geçirebileceği bir alan ve şelaleye yürünecek patika yol kazandırdık. İnşallah insanlar burayı güzel şekilde kullanırlar, tertemiz bırakırlar. Şelaleye mağara gibi bir girişten girdikten sonra üzerinde kubbe gibi bir taş var ve çok güzel bir ambiyans var. Gören hayran kalıyor. İçerisi sudan dolayı çok serin. Herkesin görmesi lazım. Şelaleyi ziyaret eden vatandaşlar ise güzellik karşısında hayran kaldıklarını ve herkesin görmesi gerektiğini ifade etti.