YEREL HABERLER - 04 Kasım 2013 Pazartesi 09:54

Seracılık Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı

A
A
A
Seracılık Projesi Meyvelerini Vermeye Başladı

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Kaymakamlık ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında Roman vatandaşlara yönelik olarak açılan seracılık kursunda başarılı olan Roman vatandaşlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 15 bin TL kredi ile kurdukları serada; sebze, meyve yetiştirerek istihdam sağlıyor.
Seracılık kursuna giderek başarılı olan Müslüm Dülger,"Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursa giderek başarılı oldum ve anahtar teslim seramda çalışmaya başladım" dedi.
Proje sayesinde yeni bir iş sahibi olduklarını ifade eden Dülger, "Kurstan sonra yapılan sınavda başarılı olanlar sertifikalarını aldı. Almış olduğumuz sertifikalar ile Kaymakamımız Kemal Yıldız Bey'e giderek proje yapmasını istedik o da her türlü desteği sağladı. Projelerimiz onay görerek anahtar teslim seralarımız oldu. Pazar oluşturmak çok zor olmadı. Ürünlerimiz kaliteli olduğu için vatandaşlarımızın talepleri yoğun oldu. İlk önce ürünlerimizi İstanbul'a gönderiyorduk ama şimdi göndermiyoruz, kendi halkımıza sunuyoruz" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir