KÜLTÜR SANAT - 15 Mart 2026 Pazar 01:10

500 Büyükçekmeceli kadın Edirne’de iftar sofrasında buluştu

A
A
A
500 Büyükçekmeceli kadın Edirne’de iftar sofrasında buluştu

Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen "Edirne Ramazan Gezisi" kapsamında Edirne’yi ziyaret eden yaklaşık 500 kadın, tarihi gezi programının ardından iftar sofrasında bir araya geldi.


Bu yıl 41’incisi gerçekleştirilen geleneksel gezi programı kapsamında Büyükçekmeceli kadınlar Serhat Şehri Edirne’yi ziyaret etti. Gün boyunca Selimiye Camii başta olmak üzere kentin tarihi mekanlarını, ibadethanelerini ve müzelerini gezen kadınlar, programın sonunda iftar sofrasında buluştu.


"Köprüleri taştan iki kent buluşması" olarak anılan Edirne ve Büyükçekmece arasında yıllardır sürdürülen geleneksel Ramazan buluşması kapsamında düzenlenen programda katılımcılar hem tarihi mekanları gezdi hem de birlikte iftar yaptı.


Selimiye Camii ve çevresindeki tarihi alanları ziyaret eden Büyükçekmeceli kadınlar, kentin kültürel ve tarihi zenginliklerini yakından görme fırsatı buldu. Gün boyu süren gezinin ardından kurulan iftar sofralarında bir araya gelen 500 kadın Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşadı.


Her yıl Ramazan ayında düzenlenen geleneksel Edirne gezisinin iki kent arasındaki kültürel bağın güçlenmesine katkı sağladı.



"Bu geleneği 41 yıldır sürdürüyoruz"


Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, Ramazan ayının bereketini paylaşmak için Büyükçekmeceli kadınlarla birlikte Edirne’de buluştuklarını belirterek, "Aynı sofrada buluşmak ve dualarımızı paylaşmak için bu geleneği 41 yıldır sürdürüyoruz. Edirne’nin tarihini, kültürünü ve kadim dokusunu birlikte yaşıyoruz. Osmanlı’ya başkentlik yapmış bu şehirde bir arada olmak bizim için ayrı bir anlam taşıyor" dedi.



"Büyükçekmeceli kadınları Edirne’de ağırlamaktan mutluyuz"


Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan ise her Ramazan ayında Edirne’ye gelen Büyükçekmeceli kadınları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, geleneksel hale gelen bu buluşmanın iki şehir arasındaki dostluğu ve dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti.



500 Büyükçekmeceli kadın Edirne’de iftar sofrasında buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Hamile eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet Malatya’nın Hekimhan ilçesinde hamile eşini silahla vurarak ölümüne neden olan sanık, yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olay, 10 Nisan 2025’te Hekimhan ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 34 haftalık hamile 23 yaşındaki B.K., evinde başından silahla vurulmuş halde bulundu. Ağır yaralı olarak Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan genç kadın ile karnındaki bebeği, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Otopside bebeğin oksijensiz kalmaya bağlı olarak hayatını kaybettiği tespit edildi. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşması, dosyada suça sürüklenen çocukların da yer alması nedeniyle kapalı oturumda yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık A.K., tutuksuz sanıklar, maktulün yakınları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı. Duruşmada olay yeri inceleme ekiplerince kaydedilen görüntüler izletilirken, salonda duygusal anlar yaşandı. Son savunmasında olayın kaza olduğunu ileri süren sanık A.K., pişman olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın savunmasını kabul etmeyerek "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanık hakkında herhangi bir indirim uygulanmazken, karar oy çokluğuyla alındı. Bir üye hakim ise olayın "olası kast" kapsamında değerlendirilmesi gerektiği yönünde muhalefet şerhi koydu. Mahkeme, suça sürüklenen çocuk A.K. hakkında "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan verdiği 3 yıl 6 ay hapis cezasını indirimlerle 2 ay 20 güne düşürerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Diğer sanıklar D.K., G.K. ve F.K. hakkında ise suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi. Duruşma sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan aile yakınları karardan memnun olduklarını söyledi.