ASAYİŞ - 26 Temmuz 2025 Cumartesi 18:52

Bulgaristan’daki orman yangını Edirne sınırına dayandı

A
A
A

Türkiye-Bulgaristan sınırındaki ormanlık alanda çıkan yangın Edirne’de tedirginlik oluşturdu. Yangının herhangi bir yayılma durumuna karşı Edirne’deki itfaiye ekiplerinin de teyakkuzda olduğu öğrenildi.

Bulgaristan’ın Yambol kentine bağlı Lesovo bölgesinde çıkan büyük orman yangını, Türkiye sınırına kadar ulaştı. Türkiye’ye sadece birkaç kilometre mesafede çıkan yangının dumanları, Edirne’nin merkezden ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan net şekilde görüldü.

Sınır hattına oldukça yakın noktada yükselen alevler, Edirne’de yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Özellikle Hamzabeyli çevresinde dumanın etkisiyle görüş mesafesinin azaldığı bildirildi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, Bulgaristan’daki ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yetkililer, yangının Türkiye tarafına sıçrama riskinin şu an için bulunmadığını belirtti. Yangının herhangi bir yayılma durumuna karşı Edirne’deki itfaiye ekiplerinin de teyakkuzda olduğu öğrenildi.

Mehmet Basmacı



 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Aracını park ettiği sokağı unuttu, polise ’Otomobilim çalındı’ ihbarı yaptı Amasya’dan Eskişehir’e gelen bir vatandaş, kontak anahtarını üstünde unuttuğu otomobili park ettiği yerde bulamayınca hırsızlık ihbarında bulundu. Polis ekipleri, şehrin yabancısı olan adamın çalındı zannettiği aracını bir arka sokakta buldu. Olay, Gündoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; 27 NY 221 plakalı otomobili ile Amasya’dan Eskişehir’e gelen Celil Yüksel, şehri bilmediği için aracını uygun bir yere park edip tramvayla çarşıya gitti. Yüksel, yedek kontak anahtarını ise otomobilinin üstünde unuttu. Geldiğinde aracını bulamayan adam, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak Tiftikci Sokak’ta otomobilinin çalındığı yönünde ihbarda bulundu. Şehrin yabancısı olan adam, otomobili bir arka sokağa park etmiş İhbar üzerine adrese Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Müracaatçı olan Celil Yüksel ile görüşen bir polis memuru, "Aracını buraya koymamış olabilir misin?" dedi. Yüksel ise, aracını gösterdiği yere koyduğundan emin olduğunu söyledi. Çevredeki kamera kayıtları incelendi. Bahse konu otomobilin o sokağa hiç gelmediği belirlenirken, bu esnada başka bir başka ekip Bizimkiler Sokak’ta park halinde olan otomobili buldu. "Otomobilim çalındı sandım, polis 10 dakikada buldu" Büyük bir panik yaşayan Celil Yüksel, aracını sağ salim karşısında görünce büyük bir mutluluk yaşadı. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerine defalarca teşekkür eden Yüksel, onlara çay ve tatlı ısmarlamak için ısrar etti. Basın mensupları ile de duygularını paylaşan Yüksel, "Arabayı yanlış yere koyduğumdan bulamadım. Allah razı olsun polisler buldu, elime teslim etti. Allah polise zeval vermesin. Aracımı 10 dakikada buldular. Otomobilim çalındı sandım, koyduğum yeri unutmuşum" dedi.