GÜNDEM - 01 Kasım 2025 Cumartesi 19:02

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şahin: "Bugüne Filistin’e kadar bin üzeri tırı uğurladık"

A
A
A
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şahin: "Bugüne Filistin’e kadar bin üzeri tırı uğurladık"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Filistin’e bugüne kadar binin üzerinde tırın uğurladığını belirterek, "40 milyon dolar civarında nakdi ve insani yardımları ulaştırmaya devam ediyoruz" dedi.


Edirne’de İslam Alimleri Vakfı tarafından düzenlenen "Kendi Gök Kubbemiz Balkan Alimleri Buluşması-2" programında Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve Filistin’e yönelik insani yardımlar anlatıldı.


Selimiye Camisi İmam Hatibi Yusuf Serenli’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan buluşmaya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam Alimleri Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Dünya Müslüman Alimleri Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, IRCICA Başkanı Mahmut Erol Kılıç, Balkan ülkelerinden diyanet işleri başkanları, müftüler ve din adamları katıldı.



"Gazze, ümmetin en büyük imtihanı"


Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, toplantının ümmetin dertleriyle dertlenmek ve gönül coğrafyasındaki müftülerle yeniden buluşmak için önemli bir platform olduğunu ifade ederek, "Bu toplantının iki ayağı var, ümmetin dertleriyle dertlenmek, özellikle Gazze. Gönül coğrafyamızdaki müftülerimizle yeniden buluşmak, onların dertlerini dinlemek ve çözüm üretmek için buradayız. Gazze’de Arz-ı Mev’ud hayaliyle hareket eden Siyonist bir terör şebekesiyle karşı karşıyayız. 7 Ekim 2023’ten bu yana 70 bine yakın insanımızın canına mal oldu. Dünya bu zulmü seyrediyor, bizler ise elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.



"Bin üzeri tır yardım, 40 milyon dolar destek"


Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Filistin meselesini her zaman gündemde tuttuklarını belirterek, "Başkanlığımızın riyasetinde Filistin, her zaman en önemli gündem maddemiz oldu. Hutbelerde, vaazlarda ve toplantılarda bu konuyu hiç gündemden düşürmedik. İnsani yardımlar ulaştırmaya gayret ediyoruz. Dün 20 tır daha yola çıktı. Bugüne kadar bin üzeri tırı uğurladık, 40 milyon dolar civarında nakdi ve insani yardımları ulaştırmaya devam ediyoruz" dedi.


İslam Alimleri Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, "Onların katliamına maruz kalan Filistin Müslümanlarıdır. Bu katliam, tarih boyunca İslam coğrafyasında uygulanan bir keyfiyettir" şeklinde konuştu.



"Gazze insanlığın vicdan testidir"


Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise, Gazze’nin sadece bir coğrafya değil, insanlığın vicdan aynası olduğunu belirterek, "Filistin ve Gazze, ümmetin vicdan aynasıdır. Bugün Gazze, sadece dünyanın bir coğrafyası değil, insanlığın vicdan testidir. Bombalanan evler değil, çocukların gülüşleri ve annelerin dualarıdır. Gazze’de yaşananlar, sorumluluk bilincimizi sorgulatmalıdır. Filistin meselesi, sadece duygusal değil hukuki, tarihi ve stratejik bir konu olarak nesillere öğretilmelidir" diye konuştu.



"Biz hiçbir zaman zalimin yanında olmadık"


Edirne Valisi Yunus Sezer, tarih boyunca Türk milletinin her zaman mazlumdan yana olduğunu vurgulayarak, "Tarihte çok gördük, bugün de maalesef vicdanların sorgulandığını, bazı devletlerin kulaklarını ve vicdanlarını kapattığını görüyoruz. Biz bu topraklarda yaşayan insanlar olarak, zalimin yanında hiçbir zaman yer almadık. Her zaman hak ve hakikatin yanında olma uğraşı içinde olduk. Hakk’ın yanında olmayı, bedel ödesek de bunu seçmeyi tercih etmişizdir" ifadelerini kullandı.



Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şahin: "Bugüne Filistin’e kadar bin üzeri tırı uğurladık"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiyespor evinde Isparta ile puanları paylaştı: 1-1 Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 26. hafta maçında Fethiyespor, sahasında konuk ettiği, Isparta 32 Spor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmaya takımlar "Futbola Aşığız, Küfüre Karşıyız" yazılı dev afişle çıktılar. Karşılaşmayı Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı ile İl Emniyet Müdür Yardımcısı Muzaffer Yüceur, İlçe Gençlik spor Müdürü Harun Reşit Yiğit ve her iki takımın yöneticileri birlikte izlediler. Yaklaşık 700 Fethiyespor taraftarı da takımının Isparta karşısında oynadığı mücadeleyi takip etti. Maçtan dakikalar 3.dakikada Fethiyespor’un sol kanattan geliştirdiği atakta Onur ortaladı, Yusuf Türk gelişine güzel bir vuruşla kaleci Onur’u mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi. 7.dakikada Isparta ekibi kontra atakla gol aradı. Uğur Can, kaleci Nurullah ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kalecinin sağından topu tam ağlara gönderirken Raşit çizgiden çıkardı, dönen topu Sergen Yatağan tamamladı fakat Raşit topu bu sefer çizgiden eliyle çıkardı ve kırmızı kart gördü. 10.dakikada penaltıda topun başında geçen Uğur skoru 1-1’e getirdi. 45.dakikada Isparta 32 Spor tehlikeli geldi, Uğur yine kaleci Nurullah ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kalecinin üstünden topu ağlara göndermek istedi top üst direkten döndü. 90.dakikada Fethiyespor serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Ali Mert ortaladı, Muhammet Enes müsait pozisyonda topu farklı şekilde auta gönderdi. Stat: Fethiye İlçe Hakemler: Hasan Kaçar, Gürcan Uslu, Erdinç Tufan Fethiyespor: Nurullah Aslan, Şahan Akyüz, Melih Okutan (dk.45 Ali Aydın), İrfan Akgün, Yusuf Türk (dk.45 Muhammet Enes Erdem), Serdarcan Eralp (dk.45 Berat Satır), Onur Atasayar, Uğur Ayhan (dk.74 Cihan Kazan), Berkay Can Değirmencioğlu, Raşit Yöndem, Ramazan Çevik (dk.83 Ulaş Zengin) Isparta 32 Spor: Onur Behiç Özalgan, Kamil İçer, Ertuğrul Kurtuluş, Ziya Alkurt, Uğur Can, Abdulkerim Canlı, Yasin Eratilla (dk.74 Bedirhan Altunbaş), Alperen Pak, Hasan Kaya (dk.57 Oltan Karakullukçu), Hüseyin Öztürk (dk.74 Rıdvan Dönmez), Sergen Yatağan (dk.56 Caner Hüseyin Bağ) Goller: dk.3 Yusuf Türk (Fethiyespor), dk.10 Uğur Can (p) (Isparta 32 Spor) Sarı Kart: dk.28 Serdarcan Eralp, dk.75 Berat Satır (Fethiyespor) Kırmızı Kart: dk.7 Raşit Yöndem (Fethiyespor)
Trabzon Bakan Uraloğlu: "İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün‘e olan bütün uçuşları 2 Mart’a kadar iptal ettik" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından bölgedeki gelişmeler nedeniyle Türkiye’nin sivil havacılık trafiğini yakından izlediğini belirterek, bir dizi uçuş iptali ve güvenlik tedbirinin hayata geçirildiğini açıkladı. İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün‘e olan bütün uçuşları 2 Mart’a kadar iptal ettiklerini belirten Bakan Uraloğlu, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’a gidecek olan seferleri de günlük olarak iptal ettiklerini söyledi. Bakan Uraloğlu, "Bugün yine Orta Doğu’da maalesef istemediğimiz gelişmeler söz konusu. İsrail’in İran’a saldırması sonucunda öncelikle İran, İsrail ve Irak hava sahalarını kapattıklarını takip ediyoruz. Yine aynı şekilde Katar, Bahreyn ve Kuveyt’in de hava sahalarını kapatmaya yönelik notamlar yayınladıklarını biliyoruz. Bizde sivil uçuşlar noktasında sektörü yakın takibe aldık ve yönetiyoruz. Şu anda Türk Hava Yolları’nın ve Pegasus’un İran’da yerde birer uçağı var. Onların bu saldırı sürecinin sonucuna göre onları ülkeye getirme ile ilgili bir çalışmamız olacak. Yine 12 gün çatışmasında da benzer süreçleri yürütmüştük. Tabii bizim esas amacımız bölgemizdeki bu tür saldırıların olmaması, olanın da bir an önce bitmesi noktasında elbette sayın Cumhurbaşkanımızın çok yakın takiplerinin olduğunu özellikle söylemek isterim. Biz bölgede devam eden riskler nedeniyle İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün‘e olan bütün uçuşları 2 Mart’a kadar iptal ettik. Yine aynı şekilde Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’a gidecek olan seferleri de günlük olarak iptal ettik. Gelişmelere göre de bunları takip edeceğiz. Dediğim gibi bir an önce bu savaş ya da saldırı durumunun bir an önce bitmesi hepimizin gayretidir" ifadelerini kullandı.