ÇEVRE - 17 Eylül 2025 Çarşamba 18:52

Edirne’de mahallede fare paniği

A
A
A

Edirne’de çöplerle dolu olan bir evin bahçesindeki sıçan ve farelerin çevreye yayılması mahalle sakinlerini endişelendirdi. Vatandaşlar, "Kedi kadar büyük sıçanlar evlerimize giriyor" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Edirne’nin Nişancıpaşa Mahallesi’nde bulunan bir evin bahçesinde biriken çöplerin arasından çıkan sıçan ve farelerin sokağa yayılması mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Çöplerin arasında yaşayan sıçanlar ve fareler, çevredeki evlere girmeye başladı. Mahallede müstakil evde yaşayan 3 kişilik ailenin evlerinin bahçesinde uzun süredir çöp biriktiği, içeride psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilen bireylerin bulunduğu öğrenildi. Ayrıca evde yaşayan ailenin devamlı tedavi için hastaneye gittiği öğrenildi. Mahalle sakinleri, evin derhal temizlenerek, sağlık açısından önlem alınmasını istedi.

"Kedi kadar büyük sıçanlar var, komşuların evine bile giriyorlar"

Mahalle sakinlerinden Emine Topaç, "Evimizin yanındaki komşunun sıçanları bizim sineklikleri parçaladı. Üç kez değiştirdik, yine kemirdiler. Ev bildiğiniz çöplük gibi, kartonlar, şişeler, yiyecek artıkları hep içeride. İçeride iki çocuk ve bir anne yaşıyor. Çöplerin içinde hastalanıyorlar ama hastaneden de gelmiyorlar. Biz şikayet ettik. Savcılığa da gittik, belediyeye de, valiliğe de gittik ama bir çözüm olmadı. Çöplerin kaldırılmasını, ilaçlama yapılmasını istiyoruz. Kedi kadar büyük sıçanlar var, komşuların evine bile giriyorlar. Bu şekilde yaşanmaz" dedi.

 

Mehmet Basmacı

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Aracını park ettiği sokağı unuttu, polise ’Otomobilim çalındı’ ihbarı yaptı Amasya’dan Eskişehir’e gelen bir vatandaş, kontak anahtarını üstünde unuttuğu otomobili park ettiği yerde bulamayınca hırsızlık ihbarında bulundu. Polis ekipleri, şehrin yabancısı olan adamın çalındı zannettiği aracını bir arka sokakta buldu. Olay, Gündoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; 27 NY 221 plakalı otomobili ile Amasya’dan Eskişehir’e gelen Celil Yüksel, şehri bilmediği için aracını uygun bir yere park edip tramvayla çarşıya gitti. Yüksel, yedek kontak anahtarını ise otomobilinin üstünde unuttu. Geldiğinde aracını bulamayan adam, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak Tiftikci Sokak’ta otomobilinin çalındığı yönünde ihbarda bulundu. Şehrin yabancısı olan adam, otomobili bir arka sokağa park etmiş İhbar üzerine adrese Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Müracaatçı olan Celil Yüksel ile görüşen bir polis memuru, "Aracını buraya koymamış olabilir misin?" dedi. Yüksel ise, aracını gösterdiği yere koyduğundan emin olduğunu söyledi. Çevredeki kamera kayıtları incelendi. Bahse konu otomobilin o sokağa hiç gelmediği belirlenirken, bu esnada başka bir başka ekip Bizimkiler Sokak’ta park halinde olan otomobili buldu. "Otomobilim çalındı sandım, polis 10 dakikada buldu" Büyük bir panik yaşayan Celil Yüksel, aracını sağ salim karşısında görünce büyük bir mutluluk yaşadı. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerine defalarca teşekkür eden Yüksel, onlara çay ve tatlı ısmarlamak için ısrar etti. Basın mensupları ile de duygularını paylaşan Yüksel, "Arabayı yanlış yere koyduğumdan bulamadım. Allah razı olsun polisler buldu, elime teslim etti. Allah polise zeval vermesin. Aracımı 10 dakikada buldular. Otomobilim çalındı sandım, koyduğum yeri unutmuşum" dedi.