EKONOMİ - 28 Ağustos 2025 Perşembe 16:41

Edirne’de sera yatırımlarıyla tarımsal üretim kapasitesi artırılıyor

A
A
A
Edirne’de sera yatırımlarıyla tarımsal üretim kapasitesi artırılıyor

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü İslam Köse, il genelinde devam eden Sera Kurulumu Projesi muhtevasında yapımı tamamlanan ve devam eden sera alanlarını yerinde görerek, yetkililerden çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.


Tarım ve Orman İl Müdürü İslam Köse, finansmanının yüzde 75’lik kısmı Edirne Valiliği İl Özel İdaresi, kalan yüzde 25’lik kısmı ise üreticilerin kendi kaynakları tarafından karşılanan ve artık faaliyete geçmiş olan seralar incelendi.


Köse ayrıca, Trakya Kalkınma Ajansı ve Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı tarafından finanse edilen ve yapımı halen süren yeni sera projelerinde de incelemelerde bulundu.


Bu projelerin de kısa sürede tamamlanarak ilin tarım altyapısına kazandırılmasının hedeflendiğini vurgulayan, "Çiftçimizin üretim kapasitesini ve gelir düzeyini doğrudan artıracak olan bu önemli projelerde emeği geçen başta İl Özel İdaresi, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çevre Koruma Vakfı olmak üzere tüm kurum ve paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi.



Edirne’de sera yatırımlarıyla tarımsal üretim kapasitesi artırılıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da ilginç bisiklet tasarımı: Polisler bile durdurup inceliyor Almanya’da 26 yıl yaşayan ve elektrik-elektronik mesleğiyle uğraşan, ardından memleketi Elazığ’a dönen adamın yaptığı sıra dışı bisikletler görenleri şaşırtıyor. Kendisini, vatandaşlar başta olmak üzere polisin durduğunu dile getiren usta, "Sür bakalım diyorlar, sonra ’İn aşağı, bir daha bin’ deyip bakıyorlar. İnip tekrar biniyorum. Şaşırıyorlar" dedi. Elazığ’da yaşayan 58 yaşındaki Hacı Bayram Züğürt, hayatının 26 yılını Almanya’da geçirdi. Elektrik ve elektronik alanında çalışan Züğürt, Türkiye’ye döndükten sonra bu mesleğin yeterli kazanç sağlamaması üzerine bisiklet işine yöneldi. Yaklaşık 15 yıl boyunca bisiklet tamiri ve satışı yapan Züğürt, özellikle kış aylarında boş kalan zamanlarını ilginç bisikletler tasarlayarak geçiriyor. Deneme amacıyla yaptığı yüksek bisikletin beklediğinden çok daha rahat olduğunu fark eden Züğürt, tasarımlarını geliştirdi. Yüksek bisikletlerin yanı sıra yatarak kullanılan bisiklette tasarlayan Züğürt, hem vatandaşların hem de polislerin ilgisini çekiyor. "Bu bisiklet insanı hiç yormuyor" Elektrik-elektronik altyapısında yaptığı tasarımlara büyük katkı sağladığını söyleyen Züğürt, "26 sene Almanya’da kaldım. Türkiye’ye döndükten sonra 15 yıl boyunca bisiklet işi yaptım. Asıl mesleğim elektrik ve elektronik üzerinedir, ancak bu işten yeterli gelir elde edemediğim için bisiklet sektörüne yöneldim. Bisiklet işinde her gün paramı kazanıyordum. Özellikle kış aylarında, bisiklet işi olmadığında boş günlerimi bisikletlerle uğraşarak, denemeler yaparak geçiriyordum. O dönem bir yüksek bir bisiklet yaptım. Tamamen deneme amaçlıydı, ’Bu nasıl olacak?’ diye merak ettim. Sonra fark ettim ki bu bisiklet insanı hiç yormuyor. Saatlerce sürsem bile sorun olmuyor. Düz yolda giderken hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Normal bir bisikletim de var, o da kaliteli ama onu sürdüğümde yarım saat sonra mutlaka dinlenme ihtiyacı hissediyorum. Bu yeni yaptığım bisiklet ise sanki adam boyu bir insan omuzlarında geziyormuş gibi rahat" dedi. "Yolda polisler durduruyor, ’Sür bakalım’ diyorlar, sonra ’İn aşağı, bir daha bin’ deyip bakıyorlar" Aldığı tepkilerin hem şaşkınlık hem de hayranlık içerdiğini dile getiren Züğürt, "Bisikletlerin daha yükseğinin yapılmasını tavsiye etmem, o iş cambazlığa girer. Bir bisikletimin sisteminde, üç bisikletin zinciri birlikte çalışıyor. Zinciri en yukarıdan, bisikletin ön tarafından alıp arka tekerleğe kadar tek parça halinde bağladım. Sürüşü çok rahat, sırtını yaslıyorsun ve bu durum adeta ömrünü uzatıyor. Ben kış aylarını bu tür denemelerle, üretmekle ve uğraşmakla geçiriyorum. Yolda polisler durduruyor, ’Sür bakalım’ diyorlar, sonra ’İn aşağı, bir daha bin’ deyip bakıyorlar. İnip tekrar biniyorum. Şaşırıyorlar. Şaka olsun diye ’Alt kat kiralık mı’ diyen bile oluyor. İnsanlar çok ilgi gösteriyor, kahvede oturanlar bile kalkıp dışarı çıkıyor, beni durdurup bisikleti görmek, tanımak istiyorlar" şeklinde konuştu.