ASAYİŞ - 01 Eylül 2023 Cuma 00:53

Gurbetçi aile tatil dönüşü kaza yaptı: 3 yaralı

A
A
A
Gurbetçi aile tatil dönüşü kaza yaptı: 3 yaralı

Gurbetçi ailenin yaz tatilini geçirmek için geldiği Türkiye’den dönüş yolunda Edirne’de kaza yapması sonucu 3 kişi yaralandı.

Edirne’nin Havsa ilçesinde kavşaktan dönmek isteyen 22 UN 773 plakalı otomobil, İzmir’den tatili sona eren ve Hollanda’ya gitmekte olan gurbetçi ailenin içinde olduğu Cihan Arçık idaresindeki X K-229-D plakalı otomobil ile çarpıştı.

Çarpmanın etkisiyle gurbetçi ailenin bulunduğu otomobilde bulunan 2 kişi ile 22 UN 773 plakalı otomobilin şoförü yaralandı.

Gurbetçi ailenin bulunduğu otomobile çarpan 22 UN 773 plakalı otomobil savrularak, yol kenarındaki direklere çarparak durabildi. Kazada can kaybı olmazken, 2 gurbetçi ve diğer araçta bulunan 1 kişi yaralandı.

Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar ambulanslarla Havsa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaza sonrası yaşananları anlatan gurbetçi sürücü Cihan Arçık, “Kapıkule’ye doğru giderken hızlı bir şekilde yolumuza geldi. Birden önümüze doğru geldi. 50 metre kala önümüze girdi. Bu şekilde araç kullanmasın insanlar, eğitim verilsin. Eşim bu saatten sonra nasıl arabaya binebilir söylerimsiniz? Hollanda’da bu şekilde araç kullanamazlar” dedi.

Mesut Çınar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.