ASAYİŞ - 14 Ağustos 2024 Çarşamba 17:04

Kooperatif başkanlığı yaptığı sahilde denize giren kişi boğuldu

A
A
A
Kooperatif başkanlığı yaptığı sahilde denize giren kişi boğuldu

Edirne’deki Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Erikli sahilinde denize giren, eski Erikli Sahili Turizm Güzelleştirme Kooperatifi Başkanı Abbas Kılıçaslan (66), boğularak hayatını kaybetti.


Alınan bilgiye göre; Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Erikli sahilinde serinleme için denize giren, eski Erikli Sahili Turizm Güzelleştirme Kooperatifi Başkanı Abbas Kılıçaslan, çevredeki vatandaşlar tarafından su üzerinde hareketsiz halde bulundu. Kılıçaslan’ı kıyıya çıkartan vatandaşlar durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Abbas Kılıçaslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kılıçaslan’ın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Edirne’deki Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale 43 ilin geçiş güzergahında arife günü trafik yoğunluğu arttı: Validen sürücülere "kurallara uyun" çağrısı Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahı olan "kilit kavşak" Kırıkkale’de yaşanan trafik yoğunluğu havadan görüntülendi. Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, 122 ekip ve 777 personelle sahada olduklarını belirterek, kazasız ve huzurlu bir bayram için sürücülere trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu. Arife gününde 43 ilin geçiş güzergahı "kilit kavşak" Kırıkkale’de trafik yoğunluğu yaşanıyor. Ramazan Bayramı tatilinde memleketlerine ve tatil bölgelerine gitmek isteyen vatandaşların yola çıkmasıyla araç trafiği öğle saatlerinden itibaren artış gösterdi. Polis ve jandarma ekipleri kent genelinde denetimlerini artırırken, Ankara-Samsun D200 kara yolundaki bazı kavşaklar trafik akışını rahatlatmak amacıyla geçici olarak kapatıldı. Kırıkkale-Samsun D200 kara yolunun Yahşihan ilçesi mevkiinde trafik yoğunluğu yaşanırken, Kırıkkale-Kayseri D765 kara yolunda araçların akıcı şekilde ilerlediği gözlendi. Yaşanan yoğunluk havadan da görüntülendi. Kırıkkale Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, uygulama noktalarını ziyaret ederek, görevli personelin bayramını kutladı. Sarıibrahim, kentin 43 ili birbirine bağlayan stratejik bir noktada bulunduğunu belirterek, 122 ekip ve 777 emniyet ve jandarma personeliyle sahada olduklarını ifade etti. Vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Vali Sarıibrahim, "Bizim dileğimiz, isteğimiz ve arzumuz şudur: Kazasız, belasız, şeker tadında bir bayram geçirelim. Hep birlikte sevdiklerimizle, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmesini temenni ediyoruz" diye konuştu. Vali Sarıibrahim, sürücülere emniyet kemeri kullanımı, hız kurallarına uyulması ve dinlenme molalarının ihmal edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Sarıibrahim, "Amacımız, vatandaşlarımıza katkı sağlayacak şekilde bayramın sağlık ve huzur içerisinde tamamlanmasıdır. İnşallah şu ana kadar herhangi bir kazamız yok. Bundan sonra da yaşanmamasını temenni ediyoruz" dedi.
Kütahya Kütahya Tavşanlı’da bayram öncesi mezarlıkta çiçek yoğunluğu Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde geleneksel hale gelen bayram öncesi çiçek sergisi, Asri Mezarlık girişinde kapılarını açtı. Üç yıldır sektörde hizmet veren esnaf Erkmen Kapçak, mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara sadece çiçek satmadıklarını, acılarına da ortak olduklarını ifade etti. Tavşanlı Asri Mezarlığı’nda Ramazan Bayramı Arifesi öncesinde kurulan çiçek standı, kabir ziyaretine gelen vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İlçede üç yıldır çiçekçilik yapan Erkmen Kapçak tarafından kurulan sergide; güllerden çuha çiçeklerine, dikenler tacından mevsimlik türlere kadar pek çok çeşit, kabirlere dikilmek üzere vatandaşın beğenisine sunuluyor. Bayram arifelerinde geleneksel olarak mezarlık başında stant açtığını belirten Erkmen Kapçak, önceliklerinin kazanç değil, vatandaşın memnuniyeti olduğunu vurguladı. Kapçak, "Ramazan ve Kurban bayramlarının arife günlerinde burada sergimizi açıyoruz. Güllerimiz, çuhalarımız, petunyalarımız ve kaleş çeşitlerimizle halkımıza hizmet veriyoruz. Halkımız bu hizmetten çok memnun. Biz burada kâr gütmekten ziyade hizmet amacıyla, vatandaşlarımızın duasını almak odağıyla çalışıyoruz. Tavşanlı halkına hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz" dedi. Mezarlık girişinde zaman zaman duygusal anların yaşandığını ifade eden Kapçak, esnaflıktan öte bir "derttaş" gibi hareket ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Vatandaşlarımız buraya yakınlarını ziyarete, dua etmeye geliyor. Bazen serginin başında gözyaşlarını tutamayanlar, büyük hüzün yaşayanlar oluyor. O anlarda yüksek kâr düşünmüyoruz, kalplerini kazanmaya çalışıyoruz. Bazen çiçeklerimizi hediye ediyoruz, bazen büyük kolaylıklar sağlıyoruz. Maksadımız sadece satış yapmak değil, bu zor anlarda yanlarında olduğumuzu hissettirmek." Kabir ziyaretine gelen vatandaşların aldıkları çiçekleri anında dikebildiklerini dile getiren Kapçak, vakti olmayanlar için de çözüm sunduklarını ekledi. Kapçak, "Ziyarete gelenler çiçeklerini alıp hemen dikim yapabiliyorlar. Ayrıca vakit bulamayan veya şehir dışında yaşayan vatandaşlarımız için yıllık mezar bakım hizmeti de sunuyoruz. Mezarların her daim bakımlı ve çiçekli kalması için profesyonel bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.