ASAYİŞ - 19 Eylül 2025 Cuma 14:46

Sınır kapısında 739 kilo esrar ele geçirildi

A
A
A
Sınır kapısında 739 kilo esrar ele geçirildi

Almanya’dan Türkiye’ye freze makinesi getiren bir tırda, 739 kilo 180 gram esrar ele geçirildi.


Edirne Kapıkule Sınır Kapısı karşısındaki Bulgar gümrüğüne tırla gelen N.K. isimli Türk vatandaşı sürücüsü, Almanya’dan Türkiye’ye taşınan bir freze makinesine ait belgeleri ibraz etti. Gümrük çalışanları tarafından yapılan ön risk analizinin ardından, belge kontrolü yapan ve aracın aks yükünü elektronik bir teraziyle ölçen gümrük memuru, konvoya fiziksel kontrol talimatı verdi. Daha sonra yapılan incelemede, kargo ambarının ön kısmında, ön duvar ile beyan edilen kargo arasında, şeffaf ve siyah folyoya sarılı 20 karton kutu ve 22 tekstil poşet bulundu. Bu torbalarda, yeşil bitkisel madde içeren 656 vakumlu paket bulunuyordu. Yapılan saha uyuşturucu testinde, toplam ağırlığı 739 kilo 180 gram esrar tespit edildi.


Bulgaristan Haskovo Bölge Savcılığı gözetiminde bir soruşturmacı gümrük müfettişi tarafından soruşturma başlatıldı.



Sınır kapısında 739 kilo esrar ele geçirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya Ultra Maratonu, 41 ülkeden yüzlerce sporcuyu Konyaaltı’nda buluşturacak Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nden başlayıp Saklıkent’te sona erecek Konyaaltı Belediyesi Uluslararası Antalya Ultra Maratonu, 26-28 Aralık tarihlerinde 41 ülkeden bin 773 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, organizasyona ilişkin, "Denizle dağın, maviyle beyazın aynı anda hissedildiği bu eşsiz coğrafyada sporcularımıza benzersiz bir deneyim sunacağız" dedi. Antalya’nın simge noktalarından Konyaaltı Sahili’nden başlayarak Saklıkent’te sona erecek Konyaaltı Belediyesi Uluslararası Antalya Ultra Maratonu için hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl 5’incisi düzenlenecek organizasyon, 27-28 Aralık tarihlerinde 41 ülkeden bin 773 sporcuyu bir araya getirecek. Türkiye’de kar ve denizin aynı parkurda buluştuğu tek kış trail maratonu olma özelliğini taşıyan organizasyon; 5, 12, 22, 33, 57 ve 85 kilometrelik parkurlarda gerçekleştirilecek. Maratona katılan sporcuların yüzde 27’sini yabancı sporcular oluşturacak. Cem Kotan: "Maviden beyaza uzanan eşsiz bir rota" Maraton öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, organizasyonun bu yıl "Maviden beyaza" temasıyla gerçekleştirileceğini belirterek, "Konyaaltı Belediyesi Uluslararası Antalya Ultra Maratonu’nun bu yıl beşincisini düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Deniz ve dağın, yaz ve kışın, mavi ve beyazın aynı anda hissedildiği ender coğrafyalardan birine sahip olan bu eşsiz coğrafyada, sporcularımıza Konyaaltı sahilinden başlayarak karlı dağlara uzanan parkurlarda doğayla iç içe benzersiz bir deneyim sunacağız" dedi. Parkurların her seviyeden sporcuya açık olduğunu vurgulayan Kotan, "5 kilometreden 85 kilometreye kadar uzanan parkurlarımızla hem amatör hem de profesyonel sporcuları Konyaaltı’nda ağırlayacağız. Sporu yalnızca bir yarış olarak değil; sağlıklı yaşamın, dayanışmanın ve kent kültürünün önemli bir parçası olarak görüyoruz. Ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmak, hem sporun yaygınlaşmasına hem de kentimizin tanıtımına önemli katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı. Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, organizasyon sorumlusu Emirhan Çınar, proje koordinatörü Ali Cem Aktaş ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Çanakkale AK Parti Milletvekili Ayhan Gider: Bütçeye ‘ret’ demek, millete sunulacak hizmetlere de sırt çevirmektir AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, "2026 bütçesi güçlü devlet, dengeli ekonomi anlayışının somut göstergesidir" dedi. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulundu. 2026 bütçesinin; küresel ekonomik dalgalanmalar, bölgesel güvenlik riskleri ve artan jeopolitik belirsizliklerin gölgesinde, sorumlu ve gerçekçi bir yaklaşımla hazırlandığını ifade eden Gider, bütçenin temel amacının ekonomik istikrarı korurken sosyal devlet anlayışını güçlendirmek olduğunu söyledi. Bütçede üretim, istihdam ve yatırımı önceleyen bir çerçevenin benimsendiğini vurgulayan Gider, tarım, sanayi, savunma, eğitim ve sağlık başta olmak üzere stratejik alanlara ayrılan kaynakların, Türkiye’nin kalkınma hedefleri doğrultusunda planlandığını belirtti. Kamu kaynaklarının etkin, verimli ve şeffaf kullanımının bütçenin ana omurgasını oluşturduğunu kaydetti. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, özellikle dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal destek mekanizmalarının sürdürülebilir şekilde güçlendirildiğine dikkat çekerek, "Bu bütçe; çalışanı, emekliyi, çiftçiyi ve gençlerimizi birbirine karşı konumlandıran değil, toplumun tüm kesimlerini aynı hedefte buluşturan bir denge anlayışını yansıtmaktadır" dedi. Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 2026 bütçesinin popülist yaklaşımlarla değil, mali disiplin ve uzun vadeli planlama esas alınarak hazırlandığını, kamu harcamalarında disiplinin korunduğunu, yatırımlardan ve sosyal politikalardan taviz verilmediğini söyledi. Gider, ekonomik büyümenin kalıcı hale getirilmesi ve istihdamın güçlendirilmesinin bütçenin öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. Slogan değil, sorumluluk siyaseti Muhalefetin bütçeye yönelik eleştirilerini de değerlendiren Ayhan Gider, sorumluluk taşımayan ve çözüm üretmeyen söylemlerin kamuoyuna fayda sağlamadığını belirtti. Milletvekili Ayhan Gider, "Bütçe; sloganlarla değil, rakamlarla, planlamayla ve uygulanabilir politikalarla yapılır. Bugün ‘ret’ demeyi tercih edenler, yarın ortaya çıkacak hizmetlerin, yatırımların ve sosyal desteklerin de karşısında durmuş olacaktır. Bizim durduğumuz yer nettir: Milletin ihtiyacı, devletin imkânı ve ülkenin geleceği" ifadelerini kullandı. AK Parti olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletin emanetini güçlü bir devlet aklıyla yönettiklerini vurgulayan Gider, "Siyaseti günübirlik söylemlerle değil, somut sonuç üreten politikalarla yapıyoruz. 2026 bütçesi de bu anlayışın açık bir yansımasıdır" değerlendirmesinde bulundu. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, kabul edilen 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nun Türkiye’ye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, bütçenin Türkiye Yüzyılı hedeflerine güçlü katkılar sunacağını ifade etti.
Bursa Meclis üyesini sıkıştırıp, aracı yumrukladı… O anlar kamerada Bursa’da Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, trafikte yol verme tartışması sonrası saldırıya uğradı. İddiaya göre yol vermediği gerekçesiyle öfkelenen şüpheli sürücü, Bodur’u takip ederek aracına saldırdı. O anlar kameraya yansırken, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Edinilen bilgiye göre, Hamitler Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde seyir halinde olan Özlem Bodur, yol verme meselesi nedeniyle tanımadığı bir sürücünün tepkisiyle karşılaştı. İddiaya göre şüpheli sürücü, bu nedenle trafikte Bodur’u sıkıştırarak sinkaflı el hareketlerinde bulundu.Sıkıştırma nedeniyle durmak zorunda kalan Bodur, bu sırada araçtan inen şahıs A.G.’nin saldırısına uğradı. Şüpheli önce aracın aynasını kırdı, ardından araca yumruk atıp olay yerinden uzaklaştı. O anlar kameraya yansırken, şüphelinin "Seninle görüşeceğiz, seni öldürürüm" şeklinde tehditlerde bulunduğu iddia edildi.Olay sonrası polis merkezine başvuran Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, maddi zarar oluşmadığını ancak hakaret ve tehditlere maruz kaldığını belirterek şikâyetçi oldu. Yapılan araştırmada söz konusu aracın sahibinin A.G. olduğu tespit edildi. Şüpheli A.G.’nin ifadesinde suçlamaların bir kısmını kabul ettiği öğrenildi.Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda adliyeye sevk edilen şüpheli A.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.Öte yandan, olayın ardından AK Parti ve MHP’li milletvekillerinden ve Meclis üyelerinden Özlem Bodur’a destek mesajları geldi. Milletvekilleri, trafikte şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak sürecin yakından takip edileceğini ifade etti.