GENEL - 20 Ekim 2017 Cuma 17:46

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: “Taşeronlara ilişkin güvence çalışması son derece kıymetli ve yerinde bir çalışmadır”

A
A
A
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: “Taşeronlara ilişkin güvence çalışması son derece kıymetli ve yerinde bir çalışmadır”

Taşeronlara ilişkin güvence çalışmalarının son derece kıymetli ve yerinde bir çalışma olduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Fakat bunun kabul oranın artması için 4/C’lilerin bu kapsamda kadroya kavuşturulması, 4/B’lilerin de taleplerinin yerine getirilmesi gerek.

Taşeronlara ilişkin güvence çalışmalarının son derece kıymetli ve yerinde bir çalışma olduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Fakat bunun kabul oranın artması için 4/C’lilerin bu kapsamda kadroya kavuşturulması, 4/B’lilerin de taleplerinin yerine getirilmesi gerek. Memur işi yapan ve işçi kadrosunda bulunan arkadaşlarımızın memur kadrosuna aktarılması lazım. Yaptıkları işle, attıkları imza ve bulundukları konum arasındaki ters orantının ortadan kaldırılması konusunda hükümetten olumlu adım beklediğimizi ifade ediyoruz” dedi.


Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genişletilmiş İl Toplantısı için Elazığ’a geldi. Yalçın, toplantı öncesi Memur-Sen İl Başkanlığında kentteki il ve ilçe temsilcileri bir araya geldi.


Kamuda 4/A’lı, 4/B’li, 4/C’li, 4/D’li, 4/E’li gibi istihdam biçimlerinin olmasını doğru bulmadıklarını dile getiren Yalçın, “Bu aynı işi yapan ve aynı ortamı paylaşanların farklı farklı statülerde bulunması son derece sakıncalıdır. Onun için 4/A’lı ve 4/D’li olacak şekilde çalışanların işçi ya da memur statüsünde çalıştırılması gerektiğini ifade ediyoruz. Sözleşmeliler olarak kamuda 4/B’li, 4/C’li çalışanlar ve memur işi yapan işçi kadrosunda bulunan işçi kardeşlerimiz, taşeronlarla beraber tartışmanın içerisine dahil edilmelidir. 1 Ocak 2018 itibariyle bu süreç noktalanacaksa, geçen toplu sözleşmenin sözleşme süresi bitmeden de bu da bunun içerisinde çözülmelidir. Yani 4/C’liler taşeronlarla ilgili sürecin içerisinde tartışılmalıdır. Taşeronlara kamuda güvence konusunda yapılabilecek olumlu adımın içerisinde kabul oranın yükseltilmesi, çalışan kesimlerin geniş bir memnuniyete vesile olması açısından 4/C’lilerin bunun içerisine mutlaka dahil edilerek taleplerinin karşılanması ve kadro talebinin yerine getirilmesi gerekiyor” diye konuştu.


Taşeronlara ilişkin güvence çalışmasının son derece kıymetli ve yerinde bir çalışma olduğunu vurgulayan Yalçın, “Fakat bunun kabul oranının artması ve çalışma hayatına huzur getirmesi açısından 4/C’lilerin bu kapsamda kadroya kavuşturulması, 4/B’lilerin taleplerini yerine getirilmesi gerek. Memur işi yapan ve işçi kadrosunda bulunan arkadaşlarımızın memur kadrosuna aktarılarak yaptıkları işle, attıkları imzayla bulundukları konum arasındaki ters orantının ortadan kaldırılması konusunda hükümetten olumlu adım beklediğimizi ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.


Devletin güvenliği açısından iş güvencesi konusunu olmazsa olmaz gördüklerini aktaran Yalçın, “Kamuda personel yasasında bazı reformlar yapılabilir ve tartışılabilir. 657 yasalaştığı tarihten bu tarihe fazla değişime uğradı. Yine üzerinden değişiklikler yapılabilir. Bunlar tartışılarak olursa iş güvencesine dokunmamak ana esas olarak belirlenirse bu konuda yapılacak her türlü çalışmaya katkı sunarız. Çünkü Türkiye’nin gelişen, değişen süreci içerisinde mutlaka ama mutlaka kamudaki düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesi zorunluluk addedebilir. Bu konuları açık yüreklilikle tartışabiliriz. Ama iş güvencesi konusunu tartışacağımız konuların içerisine asla almayız” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gölbaşı Belediyesi: “Gerçekleşecek rehabilitasyon süreciyle yasa gereği hayvanlarımız alındıkları yerlere bırakılacaktır” Gölbaşı Belediyesi toplanan sokak hayvanlarının rehabilite edildikten sonra yasa gereği alındıkları yerlere tekrar bırakılacağını duyurdu. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde, bir çocuğa sahipsiz sokak köpeklerinin saldırması sonrası olay yerine gelen Gölbaşı Belediyesi ekipleri, köpekleri toplamaya başladı. Köpeklerin toplandığını gören bir grup vatandaş belediye ekiplerine karşı çıktı. Vatandaşların zorluk çıkartmasının ardından ekipler yakaladıkları köpekleri barınaklara götürdü. Konuya ilişkin açıklama yayımlayan Gölbaşı Belediyesi, hayvanların rehabilite sürecinin ardından alındıkları yere bırakılacağını ve tartışmalarla ilgili sorumlular hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Gölbaşı Belediyesi tarafından yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dün ve bugün okul, üniversiteler kampüsü ve hastane çevresinde çok sayıda sokak hayvanının bulunduğu ihbarı çağrı merkezimize ulaşmıştır. Bir çocuğumuzun panikleyerek kaçarken yaralanması üzerine ekiplerimiz tarafından bölgede çalışma gerçekleştirilmiştir. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan uzman veteriner hekimlerimiz tarafından yapılacak tetkik ve kontrollerin ardından, gerçekleşecek rehabilitasyon süreciyle yasa gereği hayvanlarımız alındıkları yerlere bırakılacaktır. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği sokak köpekleri beslenmesi, tedavilerinin yapılması ve kısırlaştırılmasının ardından tekrar alınan yere bırakılması zorunludur. Belediyemiz can dostlarımızı sahiplendirme, bakım ve rehabilitasyon konularında da sürekli olarak çalışmalar yürütmeye devam edecektir. Bizler, toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak, herkesin huzur ve güven içinde olduğu daha yaşanabilir bir Gölbaşı için çaba sarf ediyoruz. Geçmişte yaşanan olumsuzluklarla ilgili olarak ve gelecekte benzer durumların tekrarlanmaması için her türlü önlemi almaya kararlıyız. Bugün yaşanan ve kabul edilmesi mümkün olmayan tartışmalarla ilgili sorumlular hakkında incelemeler ivedilikle başlatılmıştır. Kıymetli hayvanseverlerimizin hassasiyetini anlıyor, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”
İstanbul Yurtta hava durumu Yurdun genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çanakkale’nin doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli’nin doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz’in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, genellikle kuzey, güney ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, kuvvetli yağış beklenen yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 23 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 İzmir: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu 27 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 29 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı 18 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Bitlis Motor tutkunlarının Bitlis turu Motosiklet tutkunları dünya ve Avrupa’da 50 ülkeyi gezdikten sonra rotalarını Bitlis’e çevirdiler. Motosiklet tutkunları, rotalarını çevirdiği Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi turu kapsamında Bitlis’e gelerek Van Gölü kıyısında mola verdiler. Motosiklet tutkunu 9 kişilik ekip, Antalya’dan hareket ederek Kapadokya, Kemaliye, Ovacık, Tunceli, Bingöl ve Muş’u dolaştıktan sonra Bitlis’e geldi. Van Gölü’nün Tatvan sahilinde mola veren ve hatıra fotoğrafları çektiren motosiklet tutkunları, Ahlat ile Adilcevaz ilçelerini dolaştıktan sonra Van’a hareket edecek. Motosikletle yaklaşık 50 ülkeyi gezdiklerini ifade eden ekip sorumlusu Derya Teziş, “Bu kez de Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini gezmekteyiz. Şu anki rotamız Antalya’dan başlayıp Kapadokya, Kemaliye, Ovacık, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Van şeklindedir. Hakkari ve Şırnak sonrası dönüş yapacağız. Toplamda 70 kişilik bir ekibiz ve bu seyahatimize 9 kişi olarak katıldık. Bu tur kapsamında 3 bin 500 kilometre yol yapacağız. Mevsim itibarıyla yeşile bürünen Bingöl ve Muş ovasına hayran kaldık. Keban Barajı ve çevresi çok güzel. Şu an Tatvan’dayız ve Ahlat ile Adilcevaz sonrası Van’a gideceğiz. Burası çok güzel, yeşil ovalar ve dağlarda kar var halen. Türkiye’nin doğusu ayrı güzel, güneyi ayrı güzel, kuzeyi ayrı güzel. Burada motorcuların tercih ettiği çok güzel virajlar var ve herkese tavsiye ediyorum” dedi. Mola sonrası Tatvan sahil yolunda tur atan motosikletli grubu Van Gölü çevresini dolaşarak Van’a, ardından da Hakkari’ye doğru yol alacaklar.