GENEL - 07 Temmuz 2018 Cumartesi 18:12

Başkan Yanılmaz, “Amacımız milli sporcular yetiştirmek”

A
A
A
Başkan Yanılmaz, “Amacımız milli sporcular yetiştirmek”

Amaçlarının milli sporcular yetiştirmek olduğunu belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ’ın sporun alt yapısına uygun genç nüfusa sahip olduğunu söyledi.

Amaçlarının milli sporcular yetiştirmek olduğunu belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ’ın sporun alt yapısına uygun genç nüfusa sahip olduğunu söyledi.


Elazığ Belediyesi’nin yaz tatiline giren çocukların daha kaliteli zaman geçirmeleri açısından eğitici ve eğlendirici etkinlikleri devam ediyor.


Bu kapsamda başlatılan yaz spor okullarında öğrenciler futboldan basketbola, tenisten yüzmeye çeşitli kollarda eğitim almayı sürdürüyor. Alanında uzman antrenörler tarafından çocukların yaşı ve bedensel gelişimine uygun dersler veriliyor.


Elazığ’ın sporun alt yapısına uygun genç bir nüfusa sahip olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Amacımız milli sporcular yetiştirmek. Ulusal ve uluslararası mecralarda Elazığ’ı layıkıyla temsil edebilecek başarılı sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Elazığlı ailelerde bu konuda oldukça duyarlı davranıyor. Hayata geçirdiğimiz ve geçirmeyi planladığımız projelerle de bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz. Çocukların hem fiziksel hem de zihinsel açıdan gelişimine katkı sunacak spor eğitimleri, yaz ayı sonuna kadar devam edecek. Spor, kültür ve sanat alanındaki çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.