GENEL - 16 Temmuz 2019 Salı 00:37

Elazığ’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

A
A
A
Elazığ’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Elazığ’da 15 Temmuz demokrasi zaferinin 3.

Elazığ’da 15 Temmuz demokrasi zaferinin 3. yıl dönümüne binlerce kişi katıldı.



Elazığ’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında program düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından mehteran takımı yer aldı. Daha sonra 15 Temmuz darbe girişimini anlatan sinevizyon gösterisi izlendi.



15 Temmuz’un Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Çok şükür çok aziz milletin fertleriyiz bundan onur ve gurur duyuyoruz. Tarihe damgasını vurmuş tarihe yön vermiş tarihin akışını değiştirmiş medeniyet üretmiş insanlığa insanlığı üretmiş insana eşrefi mahluk olarak bakmış ve insanlığı zirvelere çıkarmış bir milletin mensuplarıyız. Tarihin dönüm noktası dediğimiz 15 Temmuz bayrağa, millete, milli birlik beraberliğe, vatana, ülkenin geleceğine ve bekasına sahip çıkmanın adıdır. Dünya Demokrasi tarihinde altın harflerle yazılacak bir direnişin adıdır. Zira demokrasiye kast edildiğinde diğer ülkelerde göremeyeceğimiz bir direnişle bir kalkışmayla milletin birlik beraberlik halinde direnmesiyle bu demokrasi zaferi kazanılmıştır ve dünyaya demokrasi dersi verilmiştir. 15 Temmuz bu açıdan da demokrasi tarihi açısından da çok kıymetlidir. Bu ruha sahip çıkmak bu ruhu gençlerimize çocuklarımıza aktarmak onlara miras olarak bırakmak çok önemlidir. Türk milleti tarihte çok sınanmıştır pençeleri söküldüğünde bu millet yok oldu denildiğinde kükremesini bilmiş varlığını ispat etmiş ve dünya tarihinde tekrar yerini almıştır” dedi.



Terör örgütü FETÖ’yü şiddetle kınayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise “Onlara karşı direnen başta milletimize şehit düşen, askeri, emniyet personelimize, sivil halkımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemize bugünlerin yaşatılmaması için bir daha terör örgütlerinin devletimize ve milletimize demokrasimizin katledilmesi için fırsat verilmemesi için siyasi düşüncelerimizi bir tarafa bırakarak devletin birliği ve varlığı, vatanın ulusal bağımsızlığı milletimizin birliği için milli manevi değerlerimize hep birlikte sahip çıkmalıyız” diye konuştu.



15 Temmuz gecesi meydanlara inerek namluların, tankların, helikopterlerin ve uçakların karşısına dikilme cesareti gösterenlere şükranlarını sunan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Hain darbe girişiminde şehitlik mertebesine ulaşan asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. O gece vatanı uğruna canlarını siper ederek gazilik mertebesine ulaşanlara Rabbim’den şifa ve sıhhat diliyorum. O gece adeta ölümü öldürerek sokakları ve meydanları doldurarak şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar. 15 Temmuz gecesi Elazığ’mızda ve tüm Türkiye’de sokaklara inenlerin demokrasimizin ve özgürlüğümüzün korunmasında katkısı var. FETÖ terör örgütü mensupları tarafından yapılan darbe girişiminde tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak kadınıyla, çocuğuyla, genciyle ve yaşlısıyla her kökenden her meşrepten insanıyla dünyayı kendine hayran bırak aziz milletimizin tüm fertlerini kutluyorum. Zafer demokrasinin meydan milletindir diyerek elindeki tüm imkanlarla 15 Temmuz gecesi ülkemizi o hainlere bırakmayan vatandaşlarımıza güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Bazı siyasi parti başkanları olmak üzere çok sayıda konuşmacının yer aldığı programa, Vali Çetin Oktay Kaldırım, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Necip Çarıkcıoğlu, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, STK ve siyasi partilerin temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.


Programda İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’nın dua etmesinin ardından kahramanlık türküleri seslendirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi" Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti. Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor" dedi. "Genel olarak durumları iyi" Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, "Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi" diye konuştu.
İzmir İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı İzmir’in Balçova ilçesinde garaja girmekte olan belediye otobüsüne çarpan motosikletin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu konumunda bulunan kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza saat 00.30 sıralarında Haydar Aliyev Bulvarı ESHOT garajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balçova’dan Konak istikametine seyir halinde olan Muhammed Tevfik Sarı idaresindeki 35 BVE 287 plakalı motosiklet, ESHOT’a ait garaja girmeye çalışan 35 DA 740 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Muhammed Tevfik Sarı ve Melih Ç., savrularak metrelerce sürüklendi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve trafik polisi yolda güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde yatan 2 kişiye müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Muhammed Tevfik Sarı’nın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Motosiklette yolcu konumunda bulunan Melih Ç. ise ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Melih Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Meydana gelen kazada hayatını kaybeden Muhammed Tevfik Sarı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.