GENEL - 24 Şubat 2020 Pazartesi 09:19

Depremde hayatını kaybeden Muhammed’in masasına çiçekler bırakıldı

A
A
A
Depremde hayatını kaybeden Muhammed’in masasına çiçekler bırakıldı

Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden 9 yaşındaki Muhammed Salih Civelek’in sınıfında ders hüzünlü başladı.

Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden 9 yaşındaki Muhammed Salih Civelek’in sınıfında ders hüzünlü başladı.


24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik deprem nedeniyle Elazığ’da eğitim öğretimin yarı yıl tatili 3 hafta uzatılmak zorunda kalmasının ardından bugün öğrenciler ders başı yaptı. Ders zilinin çalmasıyla birlikte depremden dolayı hayatını kaybeden öğrencilerin okullarında da hüzün yaşandı. Eğitim öğretim yılının ikinci yarıyıl açılış programı da depremde hayatını kaybeden Muhammet Salih Civelek’in okuduğu Vali Lütfullah Bilgin İlkokulunda yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ün de katıldığı program sonrasında Civelek’in 3 C sınıfındaki masasına fotoğrafı ve çiçek bırakıldı. Hüzünlü başlayan derste Civelek’in arkadaşlarının üzüntüsü yüzlerine yansıdı.


Her çocuğun bir çiçek olduğunu ifade eden Sınıf Öğretmeni Ahmet Çelik, “Her çiçeğin yapısı farklıdır. Salih daha ilk günden itibaren bu farkındalığı sınıfımızda oluşturdu. Arkadaşları Salih ile oturmak için gelip benden sürekli istekte bulunuyordu. Salih her açıdan örnek olabilecek bir öğrencimizdi. Allah böyle acıları ülkemize yaşatmasın. Şehit oldu Allah ailesine ve sınıfımıza sabır versin” dedi.


Bugün okulların açıldığını dile getiren öğrencilerden Nahit Aran Ayaz, “Salih’in sırasında arkadaşım İbrahim var. Onun yanında oturuyordu. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.


Arkadaşını çok sevdiğini ve sürekli onun gibi çalışkan olmak istediğini belirten Yusuf Eymen Yılmaz ise, "Allah rahmet eylesin. Yapacak bir şey yok nerede olduğunu bilmiyoruz ama inşallah cennettedir. Salih’in masasına karanfil bıraktık. Onu çok sevdiğimiz belli olsun diye karanfil bıraktık” diye konuştu.


24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ merkeze bağlı Sürsürü Mahallesi Halaylı Sokak’ta bulunan Dilek apartmanı çökmüş, Civelek ailesinden anne Ayşe (46) ile oğlu Muhammet Salih (9) hayatını kaybetmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.