ASAYİŞ - 20 Kasım 2020 Cuma 13:23

Elazığ’da kaçak kazı yapan 4 şüpheli yakalandı

A
A
A
Elazığ’da kaçak kazı yapan 4 şüpheli yakalandı

Elazığ’da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada define arama amaçlı kaçak kazı yapan 4 şüpheli yakalandı.

Elazığ’da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada define arama amaçlı kaçak kazı yapan 4 şüpheli yakalandı.


Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Palu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Örencik köyünün kale mevkiinde kaçak kazı yapıldığı bilgisini aldı. Bunun üzerine jandarma ekipleri bölgeye baskın yaptı. Yapılan baskında 3’ü Malatya’dan gelen 4 şüpheli suç üstü yakalandı. Şüphelilerden 4 adet detektör ve kazı malzemeleri ele geçirildi.


Şüpheliler hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununda yer alan izinsiz kazı yapmak suçundan işlem yapıldığı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Girişimcilik maratonu 2024 başladı Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark iş birliğiyle düzenlenen Girişimcilik Maratonu 2024, Düzce Teknopark’ta gerçekleştirilen açılış programıyla başladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, 2016 yılından bugüne iş fikri yarışmalarıyla girişimcilere önemli fırsatlar sunduklarını ifade ederek Girişimcilik Maratonu’nun bir marka haline geldiğini dile getirdi. Girişimcilik Maratonu’nda girişimci gençlerin fikirlerinin, 48 saatlik yoğun bir çalışma temposu ve mentor desteği ile geliştirilerek girişimcilerin ticarileşme süreçlerine ilk adımları atmalarının sağlandığını belirten Prof. Dr. Resul Kara, gençleri ve onların fikirlerini çok önemsediklerini ve hayata geçirmeleri için tüm destekleri sağmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi. Girişimcilik Maratonu 2024’te; 80 farklı üniversiteden, 193 iş fikri başvurusu, 245 takımlara katılmak isteyen bireysel başvuru olmak üzere toplam 438 başvuru yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Kara, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emekleri olan paydaş kurumlara ve sponsorlara teşekkür etti. Açılış konuşması ve sonrasında Öğretim Görevlisi Dr. Betül İşbilir Kula tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme oturumunun ardından fikir sunumlarına geçildi. Jüri değerlendirmesi sonucunda 15 takım belirlendi. Fikirden-şirkete uzanan bir serüven olan Girişimcilik Maratonu 2024’te; 48 saatlik uykusuz maratona katılarak yenilikçi iş fikirleriyle teknoloji geliştirmek isteyen takımlar, fikirlerini hayata geçirme olanağına sahip olacak. Alanında uzman eğitmenlerce verilecek eğitimler ve mentorlerin destekleriyle fikirlerini bir iş modeline çevirecek olan öğrenciler, Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenecek kapanış töreni ile sunumlarını yaparak ödülleri kazanma fırsatı yakalayacak.