ÇEVRE - 20 Mayıs 2022 Cuma 16:15

Başkan Şerifoğulları belediye çalışmalarını yerinde inceledi

A
A
A
Başkan Şerifoğulları belediye çalışmalarını yerinde inceledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, belediye tarafından yapımı devam eden projelerin inşa çalışmalarını yerinde inceledi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, belediye tarafından yapımı devam eden projelerin inşa çalışmalarını yerinde inceledi.


Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Belediye tarafından yapımı devam eden projelerin inşa çalışmalarını yerinde görmek ve gelinen aşamaya ilişkin bilgi almak üzere bir dizi incelemelerde bulundu. Başkan Şerifoğulları’nın ilk durağı çocukların ve gençlerin gelişimine katkı sunacak olan Güneykent Mahallesi Bizmişen Sosyalhane binası oldu. Hem proje çalışmalarını inceleyen hem de ziyaretlerini sürdüren Başkan Şerifoğulları daha sonra Güneykent Mahallesi’nde yer alan Bizmişen TOKİ’lerini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelerek onların talep ve önerilerini dinleyen Şerifoğulları, ardından Bizmişen Mahallesi’nde yapılacak çalışmalara ilişkin incelemelerde bulundu. Ziyaret esnasında çocuklara ayrı bir ilgi ve alaka gösteren Başkan Şerifoğulları, çeşitli hediyelerle onları sevindirdi.


İncelemelerin ardından açıklama yapan Başkan Şahin Şerifoğulları, “Yaptığımız 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, sadece vatandaşlarımıza atıklarını getirebilecekleri bir tesisten çok daha fazlasını vadetmektedir. Bütün çabamız gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak. Hemşehrilerimizin çevre temizliği, geri dönüşüm, atık toplama konularında fazlasıyla duyarlı olduğunu biliyoruz. Elazığ Belediyesi olarak çevremize, geleceğimize, dünyamıza büyük önem veriyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz” dedi.


Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın son durağı ise engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarına katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezi inşa sahası oldu. Seçim vaatleri arasında yer alan Engelsiz Yaşam Merkezi’ni inceleyen Başkan Şerifoğulları yapılan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.


Toplamda 6 bin 175 metre kare alan üzerine inşa edilen ve çalışmaların büyük oranda tamamlandığı projenin bitmek üzere olduğunu vurgulayan Başkan Şerifoğulları, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin tamamlanmasıyla birlikte engelli vatandaşların yaşam kalitelerinin artacağını ve sosyal yaşamda daha aktif olacaklarını kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediyesi vatandaşının yardımına koşuyor Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü belediyeye eşya bağışlayan vatandaşların eşyalarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor. Yunusemre Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında. Yunusemre Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, bünyesinde bulunan ikinci el ev eşyası hizmetiyle yardımseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturuyor. Eşya bağışında bulunmak isteyen vatandaşların kullanılabilir durumda olan ev eşyaları müdürlük ekipleri tarafından adreslerinden alınarak ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor. Yapılan hizmetin vatandaş odaklı olduğunu belirten bağışçı Abudder Yıllık yapılan bağışların gerekli yerlere ulaştığını belirtti. Yıllık, “Evimizde bulunan eşyaları yenilemiştik. Kullanılabilecek durumda olan ev eşyalarımızı da belediyemiz ikinci el ev eşyası dağıtımı yapan ekiplerimize teslim ettik. Belediyemiz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimizin destekleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşımıza bu eşyaların ulaştırılacak olması bizi memnun etti. Yapılan hizmetten dolayı belediyemize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Bağışçılar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar taleplerini 444 62 09 numaralı Yunusemre Belediyesi Çağrı Merkezi üzerinden belediyeye iletebiliyor. Aynı zamanda vatandaşlar Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne gelerek dilekçe ile de başvuruda bulunabiliyor.
Gaziantep Düğün sezonu yaklaştı, gelinlik fiyatları belli oldu Gaziantep’te düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte gelinliklere ilgi artarken son zamanlarda yoğun sipariş alınan gelinlikler de yeni sezonun fiyatları da belli oldu. Gaziantep’te düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte gelin adaylarının gelinlik telaşı başladı. Gelinlik modası her sezon farklı tasarımlar ve detaylarla kendini yenilerken, son dönemlerde öne çıkan trendler arasında A kesim, helen ve balık model gelinlikler ve modern kesimler bulunuyor. Gelinlik mağazası işleten İlknur Akköz, gelin adaylarının genellikle inci detaylı, sadelik ve zarafeti ön planda tutarak tasarlanmış, düz kesim, az detaylı gelinliklerin sadelikten ve şıklıktan vazgeçmeyen gelin adayları için ideal tercihler arasında yer aldığını ifade etti. Akköz, gelin adaylarının genellikle gelinliği kiralamayı tercih ettiğini ve şehir dışından gelen gelinlerin ise satın almayı tercih ettiğini dile getirerek, “gelinlik kiralama ücretlerimiz 7 bin 900 TL’den başlayıp 150 bin TL’ye kadar devam ediyor. Satın alma durumunda ise gelinlik fiyatlarımız 65 bin TL’den başlıyor ve üst limitimiz bulunmuyor” dedi. “Gelin adayları rahat hissedecekleri hafif ürünleri tercih ediyorlar” 2024 yılı düğün sezonunda en çok tercih edilen gelinliklerden bahseden İlknur Akköz, “Gelinlik dünyasında her yıl olduğu gibi bu yılda değişen ve gelişen bir döneme giriyoruz. Müşterilerimizin, beklenti ve taleplerini karşılamak yönünde en iyi tasarımlar ve en iyi kumaşları hedefliyoruz. Bu yıl en çok tercih edilen ürünler, A kesim, helen ve balık modeller olup hafif, rahat 3D ve incilerle süslenmiş ürünler tercih ediliyor. Bu yıl gelinlerimiz geçen yıla göre kabarık ve ağır ürünler tercih etmiyorlar. Aksine içinde kendilerini rahat hissedecekleri hafif ürünleri tercih ediyorlar.” dedi. “Gelin adaylarının yüzde 70’i kiralamayı tercih ediyor” Gelinlik fiyatları hakkında bilgi veren Akköz, gelinlik alan vatandaşların memnun kaldığını dile getirdi. Akköz, “Gaziantep’te gelin adaylarımızın yüzde 70’i kiralamayı tercih ediyor. Yüzde 30’luk kısım ise şehir dışından geldiği için daha çok satın almayı düşünüyorlar. Gelinlik kiralama ücretlerimiz 7 bin 900 TL’den başlayıp 150 bin TL’ye kadar devam ediyor. Satın alma durumunda ise gelinlik fiyatlarımız 65 bin TL’den başlıyor ve üst limitimiz bulunmuyor. Gelinlik alan vatandaşlar bize her fırsatta ise aldıkları gelinliklerden çok memnun kaldıklarını dile getiriyorlar. Biz bir gelinimizi giydirip mutlu gönderdiğimizde onlar akrabalarına, eşlerine ve dostlarına bizi tavsiye ediyorlar. 2024 düğün sezonunun gelin adayları ve gelinlik sektörleri için parlak bir yıl olmasını diliyorum ” diye konuştu.