POLİTİKA - 23 Temmuz 2025 Çarşamba 11:51

AK Parti Elazığ İl Başkanı Yıldırım’dan ’Terörsüz Türkiye’ açıklaması

A
A
A
AK Parti Elazığ İl Başkanı Yıldırım’dan ’Terörsüz Türkiye’ açıklaması

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, ’Terörsüz Türkiye’ süreciyle alakalı açıklamalarda bulunarak sürecin buraya gelmesinin harcının şehitler ve gaziler olduğunu söyledi.


AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 11 Temmuz’da PKK terör örgütünün silah bırakmasının ardından ’Terörsüz Türkiye’ konusunda İhlas Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu. Türk milleti adına devleti en üst düzeyde temsil eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşu ve tasarrufuna tamamen güvendiğini belirten Başkan Şerafettin Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti onurlu şehitlerin aziz hatıralarını ve aziz milletimizin hukukuna halel getirmeksizin büyük Türkiye ve güçlü Türkiye hedefine yürüyor. Devletimizin gücü, liderimizin ve hükümetimizin kararlı duruşu Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Devlet Bahçeli’nin dirayeti, bir zamanlar terör batağına sürüklenmek istenen vatandaşlarımızın temsiliyetini meşru siyasal zemine transfer etmektir. Bunu sadece siyasi bir bağlılık veya kaygıdan söylemiyorum. Bu ülkede yaşayan ve bir temsiliyet makamında olan birisi olarak söylüyorum, çünkü bu ülke çok çekti. Tam 41 yıldır terör belasıyla mücadele ediyoruz. Geçmiş zaman dilimi içerisinde de terörün bitirilmesi anlamında özellikle Cumhurbaşkanımızın bir çıkışı vardı, ’Gerekirse bu konuda baldıran zehri içmeye hazırım.’ Ben şahsım olarak terörsüz Türkiye’nin oluşması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım demişti. O zaman süreç akamete uğramıştı" dedi.



"Sürecin evrileceği yer meşru meclis çatısıdır"


Yeni bir süreçte farklı bir şekilde çok yüksek sesle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Temmuz’da açıklama yapıldığının da altını çizen İl Başkanı Yıldırım, "Açıklamalarından bazı şeyleri tekrar hatırlamakta fayda var. Bu pazarlık usulü değildir. Kapalı kapıların ardında bir şeylerin yapıldığına dair bir şeyler yoktur. Sürecin tamamen bundan sonra evrileceği yer, meşru meclis çatısı altındadır. Meclis çatısı altında da orada bulunan siyasi partilerimizin sürece katkı vermeleri gerekiyor. Bahsettiğimiz olayın sonu, inşallah ülkenin geneli anlamında, 86 milyonun büyük oranda kabul edebileceği şekilde son bulmuş olur. Zaman zaman ülke içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın bu konuyla ilgili farklı yaklaşımları, bakış açıları hatta soru işaretleri de olabilir. Bunlar doğaldır. Süreç içerisinde bence tamamen giderilecektir. Bunlar giderilirken çok dikkat edilmesi gereken şey, bu sürecin akamete uğramamasıdır. Çünkü bu önemli bir süreç. Bu sürece gelirken, şehitlerimizi ve gazilerimizi de hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız. Onların aziz hatıralarını yad edeceğiz. Bu sürece gelindiyse, bugün bir barış umudu ve terörsüz Türkiye’den bahsediyorsak bunun harcını oluşturan şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Onları hiçbir zaman unutmadan sürecin de bu şekilde büyük Türkiye’ye dönüşecek şekilde yolunun ve ufkunun açık olmasını istiyoruz. Soru işaretleri veya yeterince açıklanmayan konular vatandaşlarımız ve başka siyasi yaklaşımlarda rezervli durumlarda kalabilir. Buna bir itirazım yok ancak, hepimizin gerek ülke içinde gerekse de bölgede bundan sonra oluşabilecek süreçte provokasyon ya da provokatif eylemler noktasında olmamasını ümit ediyorum. Bundan rahatsız olan, ülke dışındaki Siyonist emperyalist ülke ve bunların uzantılar var. Onlar hiçbir zaman bu coğrafyada Türkiye’nin huzurlu bir şekilde oluşması ve büyümesine asla ve asla tahammül edemiyorlar. Bunun için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Vatandaşlarımız ve bireysel anlamda bu tür oluşabilecek provokatif eylemlere belki müdahale etme şansımız yok ama en azından okumak ve anlama anlamında şansımızın olduğunu düşünüyorum. Bizim bu konuyla ilgili en önemli gördüğümüz şey, bu ülkeyi ısrarla asla böldürtmeyiz, asla çiğnetmeyiz ve parçalatmayız deyip, kardeşlik hukukunun öne alındığı yeni bir sürecin Bismillah’ındayız. Sürecin sonu inşallah hayırlı olacak ve ülkemiz için de güzel şeyler olacaktır" diye konuştu.



AK Parti Elazığ İl Başkanı Yıldırım’dan ’Terörsüz Türkiye’ açıklaması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’ sokaklarda renkli görüntüler oluşturdu Sincan Kaymakamlığı ile Sincan Belediyesi himayesinde ve Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’nin ikincisini düzenlendi.Sincan Belediyesi, ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’nin ikincisini düzenledi. Düzenlenen festival kapsamında 2 bini aşkın 7-17 yaş aralığındaki Roman Kahramanları Korteji’nin bando takımı öğrencileri ilk olarak kurgu kitaplarından bazı kahramanların kılığına bürünerek esnafı ziyaret etti. Kitapların afişlerinin pankartı eşliğinde, kitapta yer alan kahramanların cümlelerini söyledi . Öğrenciler çeşitli kitapları esnafa hediye ederek, bu kitapların okunması için esnaftan söz istedi. Düzenlenen etkinlikle beraber edebiyat ve kitabın sokağa taşınması amaçlandı. İnsanlara kitaplar hatırlatarak, okuma kültürünün yaygınlaşmasına dikkat çekildi."Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile örnek bir Sincan oluşturacağız"Okumanın önemine dikkat çeken ve Sincanlıları okumaya teşvik eden Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, "Sabah bana verilen bilgiye göre bu festival dünya rekoruymuş. Milli Eğitimi Müdürlüğümüz ile gurur duyuyorum. Kolay bir süreç değil bu. Trafiği tıkadık, yolları kapadık. Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile de örnek bir Sincan oluşturacağız. Kitap okuyarak uyanık ve Türk gençliğine layık olacağız" diye konuştu."Okuma alışkanlığını büyüklere de aşılamamız gerekiyor"Sincan’da okuma alışkanlığını küçüklerden ziyade büyüklere de tavsiye ettiklerini vurgulayan Kılıç, "Sincan’da 100 bin üzerinde öğrencimiz var. Okuma alışkanlığının sadece küçüklere değil büyüklere de aşılamamız gerekiyor. Çocukların sosyalleşmesi adına yaptığımız etkinliğe katılımınız için teşekkür ederim" şeklinde konuştu."Daha güzel etkinlikler yapacağız"Sincan’da daha kapsamlı ve daha farklı etkinlikler de düzenleyeceklerini ifade eden Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ise, "Yaklaşık 1 saattir bir aradayız. Öğrenciler soğuk havaya rağmen kostümüyle bizlere farklı an yaşatıyorlar. Çocukluğumuza götüren kahraman rollerine büründüler. Kurum üst yöneticilerini ziyaret ettiler. Daha güzel etkinlikler yapacağız. Sabah makamımızda bulunan bu çocuklar belki de devlet büyüğü ile ilk kez yan yana gelme heyecanını bir daha yaşamayacak" ifadelerine yer verdi.Festival Direktörü Feray Koçak’tan edinilen bilgiye göre 45 okuldan 2 bin 230 öğrenci ve veliler ile birlikte toplamda 3 bin kişi Sincan sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. Festivalde konuk olarak Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Üstün , Başkent Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Aslı Aytaç ve Doç. Dr. Emine Tuğcu , Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Galip Çağ , Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yöneticileri yer aldı.
İstanbul Aksa Fotofest, 10. yılında sanatseverlerle bir araya geldi Aksa Enerji’nin hayata geçirdiği Aksa Fotofest, 10. yılında sanatseverlerle buluştu. 2015 yılından bu yana kesintisiz olarak düzenlenen etkinlik, "Sanatın Enerjisi" mottosuyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarihini, doğasını ve insan hikâyelerini fotoğraf sanatıyla kayıt altına alıyor. Aksa Enerji toplumsal birlik ve gelişime hizmet eden sanatı toplumsal yatırımlarında önceliklendiriyor. Bu çalışmalarının önemli bir parçası olan Aksa Fotofest aracılığıyla 10 yıldır Kuzey Kıbrıs’ın yaşamı, tarihi, doğayı ve insan hikâyelerini fotoğraf sanatıyla kayıt altına alan Aksa Enerji, bu etkinliği bir yarışmanın ötesine taşıyarak kalıcı bir kültürel arşiv ve kolektif hafıza projesine dönüştürmeyi hedefliyor. 10. yıla özel anlamlı buluşma Bu yıl fotoğraf sanatçısı Altay Sayıl anısına düzenlenen Aksa Fotofest, 10. yaşını 600’ün üzerinde eserin katılımıyla taçlandırdı. Toplam 611 eserin titizlikle değerlendirildiği yarışma; Yaşam, Tarihsel Doku ve Anıtlar, Doğa, Serbest ve Spor olmak üzere beş farklı kategoride gerçekleştirildi. Lefkoşa’daki tarihi Saçaklı Ev’de düzenlenen ödül töreninde, 10. yıla özel olarak belirlenen 10 başarı ödülü sahiplerini bulurken; bu yıl ilk kez hayata geçirilen "Onur Hizmet Ödülleri" ile Kıbrıs fotoğraf sanatına yıllarca emek vermiş isimler onurlandırıldı. "Sanatın enerjisini geleceğe taşıyoruz" Aksa Enerji KKTC Santral Müdürü Şener Şentürk, Aksa Fotofest’in bir kültür markasına dönüşme yolculuğunu şu sözlerle özetledi: "Biz sanatı, toplumları bir araya getiren ve onlara ilham veren en güçlü enerji türü olarak görüyoruz. 10 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz bu yolculukta, yalnızca fotoğraf sanatını desteklemekle kalmıyor, adamızın kültürel mirasını geleceğe taşıyan kolektif bir hafıza oluşturuyoruz. Sanatın enerjisiyle büyüyen bu bağın bir parçası olmak, bizim için en büyük gurur kaynağıdır." Aksa Fotofest Koordinatörü Zekai Altan ise etkinliğin sürdürülebilirliğine dikkat çekerek, "Aksa Fotofest’in 10 yıl boyunca kesintisiz devam etmesi, sanatın dönüştürücü enerjisine duyulan güvenin açık bir göstergesidir. Aksa Enerji’nin desteği, bir sponsorluk anlayışının ötesinde; kültür, sanat ve toplumla kurulan güçlü bir değer ortaklığıdır" dedi.