EĞİTİM - 21 Ekim 2022 Cuma 10:06

Elazığ’da fırıncılara hijyen eğitimi verildi

A
A
A
Elazığ’da fırıncılara hijyen eğitimi verildi

Elazığ’da fırıncılara, ‘Temel Gıda Hijyen’ eğitimi verildi.

Elazığ’da fırıncılara, ‘Temel Gıda Hijyen’ eğitimi verildi.


Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol çerçevesinde merkez ve ilçelerdeki fırıncılar için ‘Temel Gıda Hijyen Eğitimi’ verildi. Su Ürünleri Enstitüsü konferans ve toplantı salonunda yapılan eğitime, İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, Gıda ve Yem Şube Müdürü Tuncay Özen, Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız ve fırıncılar katıldı.


İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, “Yaşanan pandemi sürecince insanların yaşaması için gerekli olan besinler üretildi, üretilmeye de devam ediyor. Bu süreçte çiftçilerimiz kullanılmayan tarım arazilerinin etkinleştirmesi projesi çerçevesinde tarım arazilerini ekmek suretiyle halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştı. 2021 yılında ülkemiz 3 milyon ton un ihraç etti. İhraç ettiğimiz undan da yaklaşık 1 milyar dolar gelir elde ederek, dünyanın un ihtiyacının yaklaşık yüzde 19’u karşılandı” dedi.


Hijyen ve israf konularına dikkat çeken Kılıç, “Fırıncılarımız halkın ihtiyaç duyduğu ekmeği her sabah erken saatte hazırlayarak piyasaya sunuyor. Elazığ’da bir günde yaklaşık bin 200 çuval un ve bunun karşılığında 450 bin adet ekmek üretiliyor. Halkımız inancı gereği israfın her türlüsüne karşı. Bu yüzden ekmeği de ihtiyacı kadar alıp tüketmeli. Bugün insanlarımıza israf ve temizlik anlayışını sağlayamazsak gelecek kuşaklara temiz bir toplum bırakamayız. Bu nedenle üretim sektöründe çalışanlar daha titiz davranmalıdır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.