GÜNDEM - 05 Ağustos 2024 Pazartesi 14:47

ELBAK, muhtemel afet durumlarında vatandaşların yardımına koşacak

A
A
A
ELBAK, muhtemel afet durumlarında vatandaşların yardımına koşacak

Elazığ Belediyesi bünyesinde gönüllü belediye personelleri tarafından kurulan Elazığ Belediyesi Arama Kurtarma Ekibine (ELBAK) yönelik, “deprem arama kurtarma eğitimi” veriliyor. ELBAK, eğitimlerin ardından muhtemel afet durumlarında Elazığ Belediyesi adına sahaya çıkarak vatandaşların yardımına koşabilecek.


Kentsel ve yerinde dönüşüm çalışmaları kapsamında depreme dayanıklı bir şehir inşa etme hedefi ile eser ve hizmet belediyeciliği ilkesini benimseyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, aynı zamanda vatandaşların afetlere karşı hazırlıklı olması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Başkan Şahin Şerifoğulları’nın talimatları ile Türkiye Afet Müdahale Planı doğrultusunda vatandaşları afetlere hazırlıklı ve dayanıklı kılmak adına faaliyetlerine başlayan Elazığ Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından, belediye personeline yönelik eğitim çalışmaları gerçekleştiriliyor.


Elazığ Belediyesi sınırları içerisinde deprem ve afet planı hazırlamak, afet ve risk yönetim stratejisi ve eylem planlarını belirlemek, bu eylem planlarının uygulanması için ilgili kuruluşlarla koordinasyonu sağlamak hedefi ile çalışmalarına devam eden Elazığ Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ile Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ortak çalışması sonucunda 5-10 Ağustos tarihlerinde Deprem Arama Kurtarma Eğitimi (DAKE), AFAD İl Müdürlüğü eğitim salonunda başladı. İlk oturuma, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu, AFAD Elazığ İl Müdürü Cafer Giyik, Elazığ Belediyesi Afet İşleri Müdür Vekili Uğur Celayir ve gönüllü Belediye personeli katıldı.



“Eğitimlerin ardından arama kurtarma ekibi oluşturmayı düşünüyoruz”


Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu, amaçlarının afet dönemlerinde vatandaşların yanında olmayı sürdürmek olduğunu dile getirerek, ‘’Elazığ Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü vasıtasıyla personelimizin alacağı eğitimlerin ardından tim olarak arama kurtarma ekibi oluşturmayı düşünürken, aynı zamanda eğitimlerin, personelimizin afet ile ilgili bilgilenmesini sağlamasını istiyoruz. Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları Afet İşleri Müdürlüğünün tüm eğitim, ekip ve donanım faaliyetleri konusunda desteklerini esirgemeyecek’’ dedi.



Gönüllü ekibe, tatbikat ve uygulamalı saha eğitimleri verilecek


Daha sonra AFAD İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren eğitmenler tarafından Elazığ Belediyesi personeline yönelik afet öncesi hazırlık eğitimi verilerek arama kurtarma ekipmanları tanıtıldı. Eğitimler kapsamında gönüllü ekibe tatbikat ve uygulamalı saha eğitimleri verilecek. Gönüllü Belediye personelleri tarafından kurulan Elazığ Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ELBAK) aldığı eğitimlerin ardından sertifika alacak. Ayrıca, eğitimleri tamamlayan ELBAK, muhtemel afet durumlarında Elazığ Belediyesi adına sahaya çıkarak vatandaşların yardımına koşabilecek.



ELBAK, muhtemel afet durumlarında vatandaşların yardımına koşacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.