SPOR - 19 Şubat 2026 Perşembe 11:20

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu

A
A
A
Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi  oldu

Paralimpik Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda Elazığlı sporcu Hamza Yıldız, engelleri aşarak Türkiye beşincisi oldu.



Ankara’da düzenlenen Paralimpik Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda Elazığlı sporcu Hamza Yıldız önemli bir başarıya imza attı. Klas 9 kategorisinde mücadele eden milli sporcu, zorlu rakipleri karşısında sergilediği performansla Türkiye 5’incisi oldu. Her yıl düzenli olarak Türkiye Şampiyonası’na katılan ve istikrarlı grafiğiyle dikkat çeken Hamza Yıldız, elde ettiği dereceyle hem Elazığ’ı gururlandırdı hem de paralimpik branşta yükselen bir değer olduğunu bir kez daha gösterdi. Disiplinli çalışması, azmi ve sahadaki mücadeleci kimliğiyle takdir toplayan başarılı sporcu, önümüzdeki yıllar için umut vadeden isimler arasında gösteriliyor.



Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamad, "Paralimpik Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi başarıyla temsil ederek Türkiye 5’incisi olan sporcumuz Hamza Yıldız’ı tebrik ediyoruz. Elazığ’ımızın ilk paralimpik sporcusu olarak önemli bir misyon üstlenen Hamza kardeşimiz, azmi ve kararlılığıyla tüm sporcularımıza örnek olmaktadır. Sporun her alanında engelli bireylerimizin yanında olmaya ve onların başarılarını desteklemeye devam edeceğiz. Sporcumuzu ve emeği geçen antrenörlerimizi kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz" denildi.



Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi  oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kültürel Miras Envanter Lisesine Kayseri’den 3 ürün daha girdi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinasyonunda kurulan ’İl Tespit Kurulu’ tarafından yürütülen Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması (SOKÜM) çalışmaları sonucunda; Dorak taşı süzek yoğurdu, Akkışla yoğurdu ve İnce ekmek geleneğinde de Kayseri yufkası Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanterine girdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun; "Bilindiği gibi bakanlığımız somut olmayan kültürel miras ulusal envanterlerinin temelini illerdeki kültürel miras unsurları oluşturmaktadır. İllerde de envanter çalışmaları, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri’nin koordinasyonunda yürütülmektedir. Bu kapsamda il müdürlüğümüz koordinasyonunda kurulan, kurum/kuruluş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile uzmanlardan oluşan İl Tespit Kurulu, yıl içinde gerçekleştirdiği araştırmalar, çalışmalar ve öneriler kapsamında belirlenen ilimize ait kültürel miras unsurlarını yılda iki kez Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü’ne iletir ve onaylanan unsurlar ulusal envantere eklenir. Bu kapsamda Ağırnas Dorak taşı süzek yoğurdu, Akkışla yoğurdu, ilimiz ve ilçelerimizde yaygın olarak yapılan Kayseri yufkası, bakanlığımız Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanterine 2026 yılı itibariyle kaydedilmiş olup bunlarla birlikte envanterdeki unsur sayımız 44 olmuştur. Şehrimize hayırlı olsun. İl müdürlüğümüz koordinasyonunda İl Tespit Kurulu Kayseri’ye ait kültürel miras unsurlarının envantere kaydı için çalışmalarına devam etmektedir" dedi.