EKONOMİ - 25 Nisan 2025 Cuma 11:01

Şifa deposu ışkın, tezgahtaki yerini aldı

A
A
A
Şifa deposu ışkın, tezgahtaki yerini aldı

Elazığ’da şifa deposu ışkın tezgahtaki yerini aldı.


Elazığ’ın Baskil, Arıcak ve Karakoçan ilçelerinin yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen ’ışkın’, kilosu 100 liradan satılmaya başlandı. Her yıl nisan aylarının ortalarında toplanmaya başlayan ve doğunun ’muzu’ olarak bilinen ışkın, birçok rahatsızlığa iyi gelmesi nedeniyle vatandaşlarca ilgi görüyor. Türkiye’de özellikle Elazığ’ın yanı sıra, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Muş ve Bitlis başta olmak üzere yüksek kesimlerde doğal olarak yetişen ışkının, halk tarafından şeker, kalp, sarılık ve iştahsızlık gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtiliyor.


Işkın satıcısı Zülfü Güngör, ’’Işkını Tunceli’den getiriyoruz. Munzur Dağlarında yetişiyor. İlk çıktığı zaman 250 liraya satıyorduk ancak şu an güncel kilogram fiyatı 150 liradan alıcısını buluyor. Faydaları, şeker hastalarına bire birdir. Onun yanı sıra, tansiyon, kolesterol hastalığı olan vatandaşlarımız ışkının faydalarından yararlanıyor" dedi.



Şifa deposu ışkın, tezgahtaki yerini aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Siyasi partiler PMD’yi ziyaret etti Siyasi parti grupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret etti. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, beraberindeki TBMM Katip Üye Nermin Yıldırım Kara ve Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ile PMD’yi ziyaret etti. Günaydın, Suriye’de yaşananlara ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti hem kendi ülkesinde hem de bölgede barışı, demokrasiyi tesis edebilmek için ortak akla ve yönetim gücüne dayanmak zorundadır" dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez de, TBMM Katip Üye Yasin Öztürk ve Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı ile birlikte PMD’yi ziyaret etti. Çömez, en düşük emekli aylığının 20 bin TL’ye yükseltilmesine ilişkin kanun teklifine ilişkin, rakamın açlık sınırının altında ve kabul edilemez olduğunu söyledi. Çömez, Suriye ile ilgili gelişmeleri değerlendirerek, "Suriye’nin güneyi İsrail tarafından işgal edildi. Fırat’ın doğusunda PYD-YPG’nin hakim olduğu bölge var. Biz bunlarla birlikte Suriye’de bütün toplum kesimlerinin güvenliğinin teminat altına alınması ve orada huzur ve istikrarın sağlanması gerektiğini savunuyoruz" ifadelerini kullandı. Taşçı da gazetecilerin çalışma şartlarını eleştirerek, "Gazeteciler düşük ücretlilerin haklarını savunuyorlar ama dönüp baktığımızda kendileri de çok düşük ücretlerle çalışıyorlar" şeklinde konuştu.