YEREL HABERLER - 09 Nisan 2012 Pazartesi 13:02

İZMİT BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI` NDAN CHP`LİLERE SERT CEVAP

A
A
A
İZMİT BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI` NDAN CHP`LİLERE SERT CEVAP

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, İzmit Belediye Meclisi Nisan Ayı toplantısının ardından CHP`lilerin yaptığı eleştirilere karşılık verdi. İzmit Belediyesi`ndeki makamında konuşan Bulut, CHP`lilere ağır eleştirilerde bulundu. Toplantıda 2011 yılının değerlendirildiğini belirten Bulut, ``Nedense o toplantıda dilleri tutulan CHP`lilerin dili parti binasında çözüldü`` açıklamasında bulundu.
CHP`lilerin Fikret Gökmen ve Fahri Örengül öncülüğünde gerçekleştirdiği basın toplantısında İzmit Belediyesi`ne yönelik eleştirilere cevap veren Başkan Yardımcısı Bulut, ``CHP`liler, belediyede usulsüzlük yapıldığını ve başarısız olduğumuzu iddia ederek savcının göreve gelmesini istedi. Arkadaşların başarı ölçüsünün ne olduğunu bilmiyorum. Terazilerinin de iyi tarttığını düşünmüyorum. Çünkü bizim hedef tutturma oranı yüzde 102`dir`` dedi.
CHP`lilere yönelik eleştirilerine devam eden Bulut, ``Eğer başarı ölçüsünde hata varsa ve hedefler yanlış konulmuşsa bu konuda da arkadaşlarımızın suçu yoktur. Çünkü Plan Bütçe Komisyon Başkanı Fikret Gökmen`dir ve o hedefler o komisyonda karara bağlandı. Mecliste son 1 aya kadar CHP`lilerin çoğunluğu vardı. Eğer hedefler yanlış konulmuşsa suç yine CHP`lilerindir`` diyerek asıl suçlunun CHP`liler olduğunu söyledi.
Fahri Örengül`ün savcıları göreve davet ettiğini hatırlatan Bulut, ``Savcılar zaten görevinin başında. Asıl siz görevinizin başına gelin. Belediye meclis üyesinin görevi meclise katılmak ve orada yanlış varsa o yanlışı dile getirmektir. Fahri Örengül zaten Belediye Meclis Toplantısı`na katılmadı. Fikret Gökmen ise toplantıda Şişli Belediyesi ile kıyaslama yaparak atık toplama oranlarından bahsetti`` diyerek CHP`lilerden somut eleştiriler beklediğini söyledi.
``CHP`liler belediye meclis üyesi olarak görevlerini yapsalardı mecliste konuşma yaparlardı ve savcı göreve davet edilecekse de bu toplantıda konuşulurdu`` diyen Bulut, ``Arkadaşlar açıklamalarını parti binasından yapmaya çalışıyor. Zannediyorum tek parti hayatından kalma bir alışkanlıkları`` dedi. Örengül`ün ``CHP`li belediye olsa savcı çoktan basardı`` sözlerine yanıt veren Bulut, ``Zaten belediye CHP`li oldu. O dönemde savcının belediyeyi basmasına gerek yoktu. Çünkü maaşını alamayan işçiler belediyeyi tencere tavalarla bastı`` dedi.
Fahri Örengül`e yönelik, ``Hukuk adamı delillerle konuşur`` diyen Bulut, ``Kendisini daha gerekçeli konuşmaya davet ediyorum`` dedi. Konuşmasının son bölümünde CHP`lilerin tribünlere oynadığını savunan Bulut, ``CHP`liler tribünlere oynamayı bıraksın. Çünkü tribünler boş. Onlar sadece görevlerini yapsın`` diyerek CHP`lileri görev başına davet etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir