YEREL HABERLER - 09 Nisan 2012 Pazartesi 15:31

NİОDE BELEDİYESİ ASFALT SEZONUNU AÇTI

A
A
A
NİОDE BELEDİYESİ ASFALT SEZONUNU AÇTI

Niğde Belediyesi kış şartları nedeniyle bozulan yolların bir an önce onarılması için asfaltlama çalışmalarına Nisan ayı itibariyle başladı.
Çalışmalarını gece gündüz sürdüren Belediye, Feridun Zeren Caddesi ve Paşakapı Caddesinde temelli asfalt yapımını tamamlayarak caddeleri trafiğe açtı. Yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmalar kapsamında Selçuklu Caddesinin de asfaltlanma çalışmaları devam ediyor.
2012 sezonu içerisinde bozuk yolların asfaltlanacağını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; ``Nisan ayında Niğde`de asfalt pek yapılmazdı. 1 Nisan itibariyle bu sene asfalt sezonunu Niğde Belediyesi olarak açtık. Hakikaten çetin bir kış şartları ve özellikle soğuk bir yıl geçirdik. Buna bağlı olarak da ciddi bir tuzlama gerçekleştirdik ve sonucunda da yollarımız büyük ölçüde bozuldu. Niğde`mizin merkez caddeleri olmak üzere büyük bir bölümünde asfaltlama işlemini gerçekleştireceğiz. İnşallah bu sene trafiğin yoğun olduğu yolarda bozulup ta asfaltlamadığımız yer kalmayacak. Bunun bir bölümünü özel sektör eliyle ki geçen kışın erken gelmesi münasebetiyle Aydın İnşaat geçen seneki işin yüzde 60`ını tamamladı yüzde 40`ını ise bu sene tamamlayacak. Niğde Bor arasını üç çarpı iki olarak karayollarına yaptırmayı planladık bu yolu programa aldırdık. Yine eski terminalin önünü de Kolin İnşaat`a otoyolun devamı niteliğinde yaptıracağız. Onun dışındaki Bor, Paşakapı ve Selçuklu caddelerini Niğde Belediyesi olarak asfaltlayacağız. İnşallah üç ay sonra yollarımız tamamen asfaltlanmış olacak.`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Meslek sahibi olmak, güçlü bir geleceğin anahtarıdır" Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere altın değerinde tavsiyelerde bulunan Başkan Çolakbayrakdar, "Meslek sahibi olmak, güçlü bir geleceğin anahtarıdır" dedi. Mevlana Mahallesi’nde bulunan okulda öğrencilerle buluşan Başkan Çolakbayrakdar, özellikle mesleki eğitimin önemine dikkat çekti. Ziyaret sırasında öğrencilerden gelen talepleri de dinleyen Başkan Çolakbayrakdar, gençlerden Hamza’nın Kayserispor maçına gitme isteğine değinerek, "Genç kardeşimiz Hamza, bizi Kayserispor maçına götürmemizi istedi. Eğer arkadaşları da isterse hep birlikte bir Kayserispor maçına gideceğiz" şeklinde konuştu. Konuşmasında okulun önemine vurgu yapan Başkan Çolakbayrakdar, Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Kayseri açısından çok kıymetli bir misyona sahip olduğunu belirterek; "Bu okulun en önemli özelliği, Kayseri’mizin biyomedikal solunum cihazlarının tamir ve bakımını yapabilecek donanıma sahip gençler yetiştirmesidir. Bu gerçekten son derece kıymetli bir iştir. Burada dört yıl boyunca eğitim alarak adeta kolunuza bir altın bilezik takmış oluyorsunuz. Mezun olduğunuzda sadece bir diploma değil, aynı zamanda sizi hayata hazırlayan bir meslek sahibi oluyorsunuz. Bu, her gencin sahip olamayacağı çok önemli bir avantajdır" İfadelerine yer verdi. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Başkan Çolakbayrakdar, "Elbette derslerinize çalışmanız çok önemli. Ancak bununla yetinmeyip, aldığınız mesleki eğitimi en iyi şekilde öğrenmeye ve geliştirmeye gayret etmelisiniz. Kendinizi sadece okulda verilen bilgilerle sınırlamamalı, dışarıdan edineceğiniz bilgi ve tecrübelerle daha donanımlı bireyler hâline gelmelisiniz. Bu çaba; hem sizin geleceğiniz, hem aileniz, hem de şehrimiz ve ülkemiz için büyük bir kazanç olacaktır" diye konuştu. Ziyaret sırasında öğrencilere, Kafe Sinan’da özel olarak hazırlanan "Kocaburger" ikram edildi.
Kayseri Başkan Özdoğan, İstiklâl Şairi’ni yâd etti Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan; İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 89’uncu yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Özdoğan Ersoy’un fikirleri, duruşu ve kaleme aldığı eserlerle milletimizin bağımsızlık iradesine yön verdiğini vurguladı. Başkan Özdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, inancını, ahlakını ve vatan sevgisini hayatının merkezine koymuş; zor zamanlardan geçen aziz milletimize umut olmuş, cesaret vermiş müstesna bir şahsiyettir. Kaleme aldığı İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık kararlılığının, hürriyet aşkının ve sarsılmaz iradesinin kelimelere dökülmüş halidir." "Mehmet Akif Ersoy bir neslin değil, bir milletin vicdanıdır" Mehmet Akif Ersoy’un bir edebiyatçıdan ziyade, Türk milletinin sesi ve vicdanı olduğuna dikkat çeken Başkan Özdoğan; "Mehmet Akif Ersoy; zor şartlar altında dahi doğruluktan, adaletten ve hakikatten taviz vermeyen bir dava insanıdır. Onun eserlerini anlamak; birlik, beraberlik ve bağımsızlık bilincini diri tutmak demektir. Bu büyük mirası gelecek nesillere aktarmak, tarihimize ve değerlerimize karşı sorumluluğumuzdur" ifadelerine yer verdi. Başkan Özdoğan; Mehmet Akif Ersoy’un fikirleri ve duruşuyla Milli Mücadele ruhunun temel taşlarından biri olduğunu belirterek, milletimizin onu her daim saygı ve minnetle yâd edeceğini ifade etti. Başkan Özdoğan mesajını; "Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, Milli Mücadele’mizin kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" ifadeleri ile tamamladı.