YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 11:39

TAVŞANLI POLİSİ`NDEN ZİYARETLER

A
A
A
TAVŞANLI POLİSİ`NDEN ZİYARETLER

Polis Teşkilatı`nın kuruluşunun 167. yılı kutlanıyor. Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürü Murat Erdal ve beraberindeki amirler Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu`nu makamında ziyaret etti. Ziyarete ilişkin açıklama Kaymakam Numan Hatipoğlu, ``Polis teşkilatımızın 167. kuruluş yıldönümlerini kutluyorum. Türk polisi her geçen gün daha emin adımlarla yarına kendisini hazırlamakta. Teşkilat her yeni daha yenileniyor. Bu bizim için bir memnuniyet kaynağı. Tavşanlı ilçesi olarak emniyet ve asayişin sağlanması için arkadaşlarımız büyük bir özveri ve fedakarlık içinde çalışmaktalar. Yarın daha güzel günlerde umarım hep birlikte oluruz`` dedi.
Emniyet müdürü Murat Erdal ve beraberindeki amirlerin bir sonraki durağı ise Tavşanlı Adliye Sarayı oldu. Emniyet mensupları Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlyas Develi ve Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin`i ziyaret ederek çiçek takdim etti. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlyas Develi ve Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin yapılan ziyaretten memnun olduklarını söyleyerek emniyet mensuplarına teşekkür etti.
Ziyaretler sonrası açıklamada bulunan Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürü Murat Erdal şöyle konuştu: ``167. kuruluş yıl dönümüz nedeniyle bazı ziyaretler gerçekleştirdik. Tavşanlı halkı ile birlikte ele ele 167. kuruluş yıldönümümüz kutlu olsun. Emniyet olaşrak 167. yıla pek çok zorlu aşamalardan geçerek geldik. Daha önceki polislik anlayışımızda başarı sadece istatistiki bilgilere bakılarak anlaşılırdı. İstatistiki bilgilere bakardık, rakamlar yüksek ise biz kendimizi başarılıyız diye addederdik. Ama 21. yüzyıl polislik anlayışında vatandaş odaklı hizmet anlayışımızda bizim başarı kriterimiz sadece istatistiki bilgiler değil. Yaptığımız uygulamalarda eğer halkımız bize destek veriyorsa, yaptığımız işleri görüp bize güveniyorsa biz başarımızı ancak o zaman ispatlamış oluruz. Yaptığımız her işte halkımızın bize destek vermesi gerekmektedir. Yaptığımız işlerde halkımız bize destek vermiyorsa, rahatsızlık duyuyorsa bu işte başarısız olduğumuzun göstergesidir. Bu durumda hatalarımız nelerdir diye öğrenmeliyiz.
Eğer vatandaşlarımız bizim bazı tutumlarımızdan rahatsızsalar veya herhangi bir polis arkadaşımızın bir eksiğini görürlerse bizi arasınlar ve durumu bildirsinler ki bizde hatamızı daha kısa zamanda düzeltelim. Biz burada asayişi sadece polis ve amir arkadaşlarla sağlamıyoruz. Biz vatandaşlar ile birlikte bu asayişi sağlıyoruz. Tavşanlı`nın daha huzurlu bir yer olması için vatandaşlarımızdan 155 polis`i daha sık aramalarını istiyoruz. Buraya gelen her türlü bilgi değerlendiriliyor.Meslektaşlarımızdan şehit olanlara Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gazilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Onlarla birlikte mevcut çalışanlarla, emeklilerle birlikte hepsinin 167. kuruluş yıl dönümümüzü kutluyorum.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.