YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 11:43

TAVŞANLI KAYMAKAMI NUMAN HATİPOОLU:

A
A
A
TAVŞANLI KAYMAKAMI NUMAN HATİPOОLU:

Tavşanlı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri geçtiğimiz günlerde MESS zehirli atık bertaraf etme tesisi konusunda açıklama yapmıştı. Toplumun belirsizlik içinde olduğunu ifade eden Sivil toplum Kuruluşları ``Seçilmiş veya atanmış yöneticilerimizin tarafsız gibi görünen tutumları toplumu derinden yaralamaktadır`` açıklamasında bulunmuşlardı.
STK`lar ile toplantı yapan Kaymakam Numan Hatipoğlu şöyle konuştu: ``Ben konumum gereği olumlu yada olumsuz bir taraf içerisinde olamam`` dedi. Hatipoğlu, anayasanın 123. maddesini örnek göstererek, ``devlet organları ve idareler, kendilerine ancak kanunun açıkça tanımladığı yetkileri kullanırlar. Bu yetkilerin dışına çıkabilmek mümkün değildir. Bizim burada idareci olarak bulunuyor olmamız, her konuya balıklama atlamamızı mümkün kılmaz. Tavşanlı`da yapılmaya kalkışılmış olan tesisle ilgili pek çok şey söyleniyor söylenmeye de devam edecek. Konuyla ilgili olarak kaymakamın konuyla ilgili inisiyatifi olamaz. Şimdi bana top atmaya kalkışıyorsunuz, ama çimento fabrikası ile ilgili böyle bir oluşum oldu mu onu merak ediyorum. Termik santralinin Tavşanlı`ya etkisiyle ilgili konu tartışıldı mı merak ediyorum.. yaptığınız açıklama da seçilmiş ve atanmışlar olarak bahsediyorsunuz. Atanmış kısmında kendimi gördüğüm için açıklama yapma ihtiyacı hissettim. Tavşanlı`nın ve Türkiye`nin çevre sorunlarına karşı oldukça duyarlı bir bireyimdir. Benim söylediğim her şey farklı sonuçlar ortaya çıkarır. Benim görevim ilçede kamu düzenini tesis etmek`` diye konuştu.
MESS ile ilgili kaymakamlık bünyesinde yapılan toplantıda Tavşanlı sivil inisiyatif grubu Kaymakam Hatipoğlu`na bu konuyla ilgili göstermiş olduğu ilgi ve hassasiyet dolayısıyla teşekkür etti. Grup, Geçmiş senelerde Tavşanlı`da yapılması düşünülen çimento fabrikasına karşı çıkanların bugün adı geçen bu fabrikanın kurulmasına öncülük etmelerinin düşündürücü olduğunu söylediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul "Yeni doğan bebek" vurgununda detaylar ortaya çıktı Yeni doğan bebekleri usulsüz şekilde özel hastanelere sevk ederek SGK’yı dolandıran şebekeye yönelik operasyonda detaylar ortaya çıktı. Aralarında doktor, hemşire ve hastane yöneticilerinin bulunduğu şebekenin yüzde 20 komisyonla çalışarak bebekleri kamudan özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk ettikleri belirlendi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele şube ekiplerinin İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da düzenlediği operasyonlarda yeni doğan bebekleri usulsüz şekilde özel hastanelere sevk ederek SGK’yı dolandıra şebeke çökertilmişti. Soruşturmaya ilişkin detaylar ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada aralarında doktorlar, hemşireler ve hastaneye yöneticilerinin de bulunduğu 300 kişilik şebekenin yeni doğan bebekleri çeşitli gerekçeler göstererek kamudan özel hastanelere sevk ettikleri, yoğun bakım ünitelerinde günlerce tuttukları ve devlete yüklü miktarda fatura çıkardıkları tespit edildi. Aralarında Reyap Hastanesi Çocuk Doktoru ve Medisense Sağlık Hizmetleri şirketinin sahibi Dr. Fırat Sarı, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. İlker Gönen’in de bulunduğu çok sayıda doktorun yüzde 20 komisyonla çalışarak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Operasyon için düğmeye basan ekipler haklarında gözaltı kararı bulunan aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 41 kişiden 40’ını ’ini İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da düzenledikleri baskınlarda yakaladı. 259 kişinin ise savcılığa ifadeye çağrıldı. Şebekenin 2 yıl içerisinde yüzlerce bebeği naklettikleri Beylikdüzü Medilife, Avcılar Hospital, Medicine Esenyurt ile Reyap Esenyurt ve Reyap Çorlu gibi özel hastaneler de mercek altına alındı. Firari bir şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken, zanlıların “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi” ve “rüşvet” suçlarından emniyetteki sorguları devam ediyor.