ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 16:03

Viraji alamayan minibüs şaramplole yuvarlandı: 1 yaralı

A
A
A
Viraji alamayan minibüs şaramplole yuvarlandı: 1 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde virajı alamayan minibüsün şarampole devrilmesi neticesinde meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.


Kaza, Tosya- İskilip karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, F.U. idaresindeki 19 AEN 472 plakalı minibüs, virajı almayarak şarampole yuvarlandı. Kazada minibüsün sürücüsü yaralandı.


Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan F.U., Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.



Viraji alamayan minibüs şaramplole yuvarlandı: 1 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Vatan sevgisi engelinin önüne geçti Sivas’ta temsili olarak bir günlüğüne asker olan görme engelli genç için askerlik eğlencesi düzenlenerek kına yakıldı. Sivas’ta yaşayan Abdullah ve Miyase Ceran çiftinin çocukları Umut Ceran doğuştan görme engelli olarak dünyaya geldi. Askerlik çağına gelen Umut, engelinden dolayı askerlik yapamayınca çözümü ailesi ve yakınları buldu. Aile bir günlüğüne de olsa temsili asker olan oğulları Umut için asker eğlencesi düzenledi. Evde düzenlenen eğlenceye Umut’un arkadaşları ve yakınları katıldı. Umut’a annesi tarafından eline kına sürüldü. O esnada anne Miyase Ceran duygularına hakim olamadı. Baba kendisinin asker kınasının olmadığını fakat oğlu için bu askerlik kınasını düzenlediklerini söyleyerek buruk bir sevinç yaşadıklarını dile getirdi. “Değişik bir duyguydu“ Anne Miyase Ceran, hüzünlü ve heyecan verici bir durum olduğunu ifade ederek, “ Güzel oldu. Değişik bir duyguydu. Rabbim herkese nasip etsin. Bir günlükte olsa o sevinci yaşattı. Buruk bir sevinç içerisindeyim” dedi. “Çok ufakken askeri forma giyip anneme sürpriz yaptım” Umut Ceran, ufakken askeri üniforma giyerek annesine sürpriz yaptığını söyleyerek, “Birkaç kez bu tür ana şahit olmuştum. Ama insanın kendi evinde kınsa bu şekilde kına yakılması çok farklı bir duygu. Çok şükür böyle bir şey nasip oldu. Gönül isterdi ki bu vatani görevi yapabileyim. Hayırlısı böyleymiş. Allah bütün askerlerimize yardımcı olsun. Güzel bir duyguydu. Herkese teşekkür ederim. Kına yakılırken duygulandım. Müziği bilerek seçtirdim. Sözleri benim tüylerimi diken diken ettiriyor. Sözleri çok dokunaklı. Çok farklı bir duygu. Çok ufakken askeri forma giyip anneme sürpriz yaptım. Mesele sadece o formayı giymekten ibare değil, o görevi yapabilmek” diye konuştu. “Benim asker kınam olmadı, oğlum Umut’a yaptım” Baba Abdullah Ceran, kendisinin asker kınası olmadığını fakat oğluna asker kınasını yaptıklarına değinerek, “Sevinçliyiz. Böyle bir kına düzenleyelim dedik. Benim asker kınam olmadı, oğlum Umut’a yaptım. Anaokulundan itibaren bugüne kadar annesinin çok emeği var. Şuanda ilahiyat okuyor. Tatlı bir hüzün içerisindeyim. Ama güzel bir duygu. Keşke tam yapabilseydi askerliğini. Allah böyle takdir etmiş” şeklinde konuştu.
Tokat Her yerde kahve olarak tüketilirken, Tokatlılar konservesini yapıyor Tokat’ta yaşayan bitki uzmanı Havva Çiftçier, Adana ve Hatay’da yaygın olarak bulunan menengiç ağacının Tokat’ta da kendiliğinden yetiştiğini keşfetti. Menengiç ağacının kahvesinin kolon kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu belirten Çiftçier, bitkinin taze sürgünlerinin de çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağladığını söyledi. Adana ve Hatay’da sıkça görülen menengiç ağacı, Tokat’ta da yetişiyor. Şifasını bilmeden birçok vatandaş önünden geçerken, Tokatlı bitki uzmanı Havva Çiftçier menengicin hem meyvesini hem de "burç" denilen taze sürgünlerini topluyor. Kahvesi kolon kanserine iyi gelen menengiç bitkisinin burcunun da idrar yolu enfeksiyonları başta olmak üzere egzama ve romatizmal hastalıklara iyi geldiğini belirten Çiftçier, menengiç burcunun kavrularak konservelere konulduğunu ifade etti. “Kahvesi kolon kanserine iyi geliyor, burcu antioksidan” Menengiç kahvesinin ayrı, burcunun ayrı bir şifa deposu olduğunu söyleyen bitki uzmanı Havva Çiftçier, “Menengiç burcunu Tokat’ta kimse bilmez. Hatay yöresine aittir. Aslında bizim insanımız doğal şifa olduğunu bilmiyor. Menengicin ufak burçlarını topluyoruz. Kavanozlara turşu şeklinde koyuyoruz. Kavurup koyuyoruz. Öncelikle kanı temizler, bağırsakları çalıştırır, antioksidandır. Her bahar mayıs ayında burçlarını topluyoruz. Ağustostan sonra da küçük tombul şekilde meyveleri oluşur. Kırmızı ve siyah şeklini alır. Bunların kahvesi yapılır. Araştırmalarımız neticesinde kahvesinin kolon kanserine iyi geldiğini öğrendik. Menengiç burcu da idrar yolu enfeksiyonlarına, egzama ve romatizmal hastalıklara iyi geliyor. Bunun kavanozlara haşlayıp turşusunu kurarlar. Veya da kavurup koyarlar. Aç bitir şeklinde tüketilir. İster yoğurtlu, ister de yumurtalı yenebilir. Her şeye faydası vardır” dedi.
Aydın Efe Masa, vatandaşlara çözüm oluyor Efeler Belediyesi’nin çözüm merkezi olan Efe Masa ekipleri, vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını hızla yerine getirebilmek için 7 gün 24 saat özveriyle çalışıyor. Efeler’e ortak akıl ve vatandaşların etkin katılımı ile hizmet eden Efeler Belediyesi, ihtiyaçlara hızlı çözümler sunabilmek için yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda görev alan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı Efe Masa’nın ekipleri, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini hızlıca ilgili birimlere aktarıp, vatandaşlara taleplerinin durumuna yönelik de geri dönüş sağlıyor. İlgili müdürlükler ise, talepleri yerine getirebilmek için gerekli çalışmaları başlatıyor. Efeler halkını, çözümün adresi Efe Masa’ya davet eden Efeler Belediyesi, bu kapsamda sosyal medya hesaplarından birimin faaliyetleri hakkında bilgilendirici bir tanıtım videosu yayınladı. Vatandaşların dikkatle dinlenip, talep ve önerilerine hızlı ve etkin çözümler sağlandığına dikkat çekilen videoda, “Belediye hizmet binamıza misafir olarak ya da 444 80 09 numaralı telefon hattımızdan iletişim kurabileceğiniz Efe Masa ekibimiz aracılığıyla; talep, istek, öneri ve şikâyetlerinizi 7 gün 24 saat bizlerle paylaşabilirsiniz. Alanında uzman çalışma arkadaşlarımız, sorunlarınızı dinledikten hemen sonra harekete geçerek konuyu ilgili müdürlüklere aktarıyor. Gerekli değerlendirmelerin ardından harekete geçen ekip arkadaşlarımız, taleplerinizi kısa sürede yerine getiriyor” denildi.