YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 12:37

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİNDEN ÇİFTÇİLERE DESTEK

A
A
A
AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİNDEN ÇİFTÇİLERE DESTEK

Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Kırşehir`deki çiftçilere tarımsal faaliyetlerinde teknik destek sağlamak amacıyla bir dizi çalışma başlattı.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahin ile Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Sinan Kılıç`ın koordine ettiği çalışmalar kapsamında ilk olarak Sıdıklı Köyü`ne bir gezi düzenlendi. Öğretim elemanları, İsmail Molu isimli çiftçinin tarlasını ve serasını ziyaret ederek, ``Don Tehlikesine Karşı ve Üründe Erkencilik Sağlama`` amacıyla yaptırdıkları uygulamaları yerinde incelediler.
Başlatılan çalışma ile ilgili olarak bir açıklama yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahin, Rektör Kudret Saylam`ın bir tarım şehri olan Kırşehir`e çok önem verdiğini ve kendisinin de desteğiyle bu yıl içerisindeki ilk çalışmaları başlattıklarını belirtti.
Şahin, ``Çiftçilere teknik desteği uygulama sahasında vermek istedik ve bu amaç doğrultusunda onları ziyaret ediyoruz. Sıdıklı Bölgesi`nde bulunan bu tarlada don tehlikesini en iyi şekilde atlatmak ve erkencilik sağlamak amacıyla çiftçilerle birlikte çalışmaktayız. Bu çalışma ile hem 15-20 gün gibi erkencilik sağlanmış olacak, hem de bitkinin vejetasyon süresi uzayacağından hasat daha uzun süreye yayılmış olacaktır.`` dedi.
Ziyaretin ardından çalışmalarının devam edeceğini dile getiren Dekan Şahin, çok faydalı bir gezi olduğunu ifade ederek,``Tüm ilçelere giderek üreticilere yardımcı olacağız.`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir