YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 12:44

BAYBURT`DA HARABE BINALARIN YIKIMINA DEVAM EDİLİYOR

A
A
A
BAYBURT`DA HARABE BINALARIN YIKIMINA DEVAM EDİLİYOR

Bayburt`ta estetik görüntü oluşturmayan ve tarihi önem arz etmeyen, tehlikeli, boş ve bakımsız harabe yapıların yıkımına devam ediliyor.
Yıllar önce yapılmış ve içinde oturulmayacak derecede eski evlerin yıkım çalışmasını yapan Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Zahit Mahallesi`nde Zahit Camii karşısında bulunan harabe bir binanın yıkımını gerçekleştirdi. Yaya ve araç geçişleri için tehlike arz eden ve çevre kirliliğine neden olan yapı, Belediyeye ait ekskavatörle yıkılarak temizlendi.
Harabe yapıların yıkılmasıyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, kullanım ömrünü tamamlamış harabe yapıların mal sahipleri ile irtibata geçip ve belediye encümen üyelerinin aldığı karar doğrultusunda yıkımların gerçekleştiğini belirterek, Bayburt`u yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek için tarihi dokusu olmayan harabe yapıların yıkım çalışmalarının gerçekleştiğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir