YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 13:53

BAŞKAN ŞENOL, MAKAMINI ENGELLİ BİR ÇOCUОA DEVREDECEK

A
A
A
BAŞKAN ŞENOL, MAKAMINI ENGELLİ BİR ÇOCUОA DEVREDECEK

15. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği 20 Nisan`da başlıyor. 10 gün sürecek şenlik için ilçedeki iki engelli derneği ile ortak çalışan ve engelli çocukların da şenliğe dahil edilmesini sağlayan Başkan Şenol, 23 Nisan günü de makamını engelli bir çocuğa devretme kararı aldı.
Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği`nin 15.`si, bu yıl 20-29 Nisan tarihler arasında gerçekleştirilecek. Gaziemir ile özdeşleşen ve iki yıldır profesyonel bir anlayışla organize edilen şenliğe, bu yıl Azerbaycan, Almanya, Bosna Hersek, Bulgaristan (2 ekip), Kuzey Kıbrıs, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Romanya ve Rusya ile ülkemizden de Mersin ve Zonguldak`tan 226`sı çocuk toplam 321 konuk gelecek.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, iki yıldır şarkısı, logosu, maskotu ve temaları ile marka haline getirmeye çalıştıkları şenlikle ilgili basın toplantısı düzenledi. Sarnıç Sosyal Tesisleri`ndeki toplantıya çok sayıda basın mensubu katılırken, teması ``Bilinçli çocuk, mutlu gelecek`` olarak belirlenen şenlikte bu yıl ilk kez, ilçede faaliyet gösteren Dünya Engelliler Derneği ve Engelsiz Yaşam Derneği ile ortak bir çalışma yürütüleceği ve engelli çocukların da şenliğe katılacağı açıklandı.
Şenlik Komitesi adına ilk sözü alan CHP`li Belediye Meclisi Üyesi Serdar Soysal, çalışmalara geçtiğimiz Eylül ayında başladıklarını ve Türk misafirperverliğine yakışır şekilde ağırlamaya hazır olduklarını söyledi. Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Gülgün Yorgancılar, İzmir`de ilk kez engelli çocukların da 23 Nisan`ı gönlünce kutlayacağını belirterek, farkındalık yarattığı için Başkan Şenol ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
BAŞKANLIK MAKAMINA ENGELLİ BİR ÇOCUK OTURACAK
Dünya Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaibrahimoğlu ise bugüne kadar engelli çocukların 23 Nisan kutlamalarından dışlandığını, çocukların eğlenceler katılamadığı için büyük üzüntü yaşadığını belirten duygusal bir konuşma yaptı. Başkan Şenol`un engelli çocukları şenliğe dahil ederek bir tabuyu yıktığını belirten Karaibrahimoğlu, ``Bu şenlikte ilkler yaşanacak, Başkan Şenol, 23 Nisan`da makamını engelli bir çocuğa devredecek, çok mutluyuz. Herkes Gaziemir`in iyi takip etsin`` diye konuştu.
Başkan Şenol, ülkemizin yüzde 12`sini engellilerin oluşturduğunu ve herkesin engelli adayı olduğunu belirterek, ``En önemli sorun da engelli ailelerinin eğitimi. Engelli çocuklar toplumdan dışlanmamalı. Derneklerimizin de katkısıyla bu yıl şenliği engelli çocuklarımızla birlikte kutlayacağız`` dedi. Başkan Şenol ve dernek başkanları konuşmaların ardından iş ortaklığı protokolünü de imzaladı.
Bu yıl Gaziemirlilerin şenliğe daha fazla katılmalarını sağlamak için aylar öncesinden ``Gücünü göster Gaziemir`` sloganı ile bir kampanya başlattıklarını da anlatan Başkan Şenol, ``Bu kampanya ile esnafı, sanayicisi, işadamı; kısacası yaşamını bu kentte kazanan herkesi, ``˜görkemli ve dünyaya örnek` bir şenlik yaratmaya çağırdık. Çok büyük bir katılım oldu ve herkes az ya da çok demeden gücü ölçüsünde maddi ve manevi destek verdi. Buradan tüm sponsorlarımıza tekrar teşekkür ediyorum, Gaziemir gücünü gösterdi`` diye konuştu.
HADİSE, ATİYE VE ÇELİK GAZİEMİR`E GELECEK
10 günlük şenliğin uluslararası bölümünün 5 gün süreceğini ifade eden Başkan Şenol, ``Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yine ünlü sanatçılarla konserler düzenleyeceğiz. Atiye, Hadise ve Çelik de geçtiğimiz yıl hizmete açtığımız ve İzmir`in en büyük sahnesine sahip 10 bin kişilik şenlik alanımızda konser verecek. Çocuklara bayram armağan edilen tek ülke olan Türkiye`mizin adını şenlik sayesinde uluslararası arenada duyuruyor, Aziz Atamız`ın hatırasını yaşatıyoruz`` dedi.
GAZİEMİR ULUSLARASI ÇOCUK ŞENLİОİ
İlki, 1996 yılında gerçekleştirilen Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği, 1999 yılında deprem felaketi ve 2003`teki Irak Savaşı dışında, 14 yıldır aralıksız gerçekleştiriliyor. Şenliğe bugüne kadar 23 ayrı ülkeden 5 bine yakın konuk çocuk katıldı. Şenliğin şarkısı, logosu ve maskotu da bulunuyor. Gaziemir`in yüzde 65`ini kaplayan ormanlık alanlarda yaşayan sincaplar, iki yıldır şenliğin maskotu olarak kullanılıyor. Bugüne kadar şenliğe katılan ülkeler ise şöyle; Azerbaycan, Kırgızistan, Bulgaristan, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Türkmenistan, Gürcistan, Moldova, Rusya, Ukrayna, Macaristan, Yugoslavya, Romanya, Bosna Hersek, KKTC, Polonya, Slovakya, Litvanya, Tataristan, Kuzey Osedya, Yunanistan, Hindistan ve Almanya. Şenliğe 2010 yılından itibaren yurtiçinden de konuk iller davet ediliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ Valiliği’nden denetim açıklaması Kapalı çarşıda yapılan denetimlere ilişkin Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verdi. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde yürütülen gıda denetimleri; vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlarımız tarafından mevzuat çerçevesinde düzenli olarak sürdürülmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen denetimlerin amacı herhangi bir kesimi mağdur etmek değil; halk sağlığını korumak, güvenilir gıda arzını temin etmek ve kayıt dışı üretimin önüne geçmektir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağılığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, yıl boyunca titizlikle yürütülen gıda denetim faaliyetlerimiz Ramazan ayı boyunca arttırılmıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)’ ne yapılan şikayete istinaden halkımızın alışveriş için yoğun talep gösterdiği kapalı çarşıda 11.03.2026 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetim gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmesi adına kapalı çarşı esnafına etiketsiz ürün satmaması, gıdaların muhafaza koşullarına ve hijyene dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulunulmuştur. Bu denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün amacı köylü ürünü adı altında satılan ama köylü ürünü olmayan, merdiven altı olarak üretilen özellikle büyük çoğunluğu il dışından gelen ve hijyenik olmayan şartlarda üretilen süt ürünlerinin satışının önüne geçmektir. Köylülerimizin kendi getirdikleri ve pazarda, marketlerde ya da kapalı çarşıda satılan ürünlere hiç bir işlem yapılmamaktadır" denildi.
Iğdır Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi Iğdır FK’de teknik direktör Kenan Koçak, Bodrum FK mağlubiyetinin ardından görevinden istifa etti. Koçak, kararını kulübün geleceği ve takımın önünü açma düşüncesiyle aldığını açıkladı. Iğdır FK’de teknik direktör Kenan Koçak ile yollar ayrıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, Koçak’ın görevinden istifa ettiği bildirildi. TFF 1. Lig’de mücadele eden Iğdır temsilcisi, sahasında oynadığı maçta Bodrum FK’ye 3-2 mağlup olmuştu. Karşılaşmanın ardından teknik direktör Koçak görevinden ayrılma kararı aldı. Koçak, yayımladığı veda mesajında Iğdır FK’de geçirdiği 45 günlük sürenin kendisi için çok değerli olduğunu belirterek, ayrılık kararını kulübün geleceği ve takımın önünü açmak adına kendi isteğiyle aldığını ifade etti. Futbolda zaman zaman böyle kararların alınması gerektiğini dile getiren Koçak, bu adımın takım üzerinde olumlu bir etki oluşturmasını ve kulübün hedeflediği Süper Lig yolculuğuna katkı sağlamasını temenni ettiğini söyledi. Iğdır FK camiasına hizmet etmekten gurur duyduğunu belirten Koçak, kulübe ve taraftarlara başarı dileklerinde bulundu. Koçak son basın toplantısında; "Taraftarlar için üzgünüm, şehir için üzgünüm, başkanımız için üzgünüm. Ne bu başkan, ne bu taraftar ne de bu şehir bu skoru hak ediyor. O yüzden söyleyecek bir şey yok. Bu maçta mağlup olmamız tamamen yaptığımız bireysel hatalardandır. Başka bir anlatımı da olamaz çünkü her şey göründü. O yüzden üzgünüz, tekrardan özür diliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
Elazığ Elazığ’da yüzlerce kişi aynı anda halay çekti: O anlar böyle görüntülendi Elazığ’da bu yıl 23. kez düzenlenen "Geleneksel Sahur Halayı", gece saat 23:23’te Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Etkinliğe genci ve yaşlısıyla yoğun katılım sağlanırken yüzerlerce kişi aynı anda halay çekti. O anlar böyle görüntülendi. Elazığ’da her yıl Ramazan ayının son haftasında düzenlenen geleneksel sahur halayının 23’üncüsü, gece saat 23:23’te Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Bu yıl da yüzlerce vatandaşın akın ettiği etkinlikte meydan tıklım tıklım doldu. Genci ve yaşlısıyla her kesimden vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği sahur halayında o özel anlar, havadan görüntülendi. Üniversite Mahallesi Muhtarı Hakan Ergün ve ekibinin öncülüğünde düzenlenen organizasyonda yüzlerce kişi aynı anda halay çekerken, ortaya renkli görüntüler çıktı. AK Parti Elazığ İl Başkanı Sencer Selmanoğlu da meydana gelerek vatandaşlarla halay çekti. Meşaleler eşliğinde çekilen halayı vatandaşlar cep telefonu kamerası ile kayda aldı. "Hemşerilerimizin sıcak samimiyeti bu havayı ısıtıyor" Programa katılımın her geçen yıl artmasından duyduğu memnuniyetini dile getiren Başkan Selmanoğlu, Ramazan’ın son haftasında hemşehrileriyle bir arada olmanın ayrı bir anlamı olduğunu vurgulayarak, "Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunu en güzel şekilde yaşadığımız Ramazan ayının artık son haftasına geliyoruz. Bu geleneksel 23:23 sahur halayında hemşerilerimizle bir aradaydık. Soğuk bir hava ama hemşerilerimizin sıcak samimiyeti bu havayı ısıtıyor. Biz Ramazan ayı boyunca hemşerilerimizle sürekli bir arada olduk. İnşallah son haftayı da aynı duyguyla geçireceğiz. Rabbim her birimizi sağlık, sıhhat ve afiyet içinde bayrama eriştirsin İnşallah, diyorum" dedi.