GENEL - 10 Nisan 2012 Salı 14:12

EMNİYET TEŞKİLATI 167. YILI KUTLAMALARI

A
A
A
EMNİYET TEŞKİLATI 167. YILI KUTLAMALARI

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "167 yıldır ülkemizin huzuru ve güvenliği, birlik ve düzeni için fedakarca çalışan polisimiz, başarıları ve kahramanlıklarıyla milletimizin sevgisini en üst seviyede kazanmanın bugün haklı gururunu yaşamaktadır" dedi.
Emniyet Teşkilatı`nın 167. yılı etkinlikleri kapsamında, Polis Akademisi`nin Anıttepe Tesisleri`nde gerçekleştirilen törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski TBMM Başkanı ve eski Bakan ve İsmet Sezgin, eski Bakanlardan Mehmet Ağar, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, eski Emniyet Genel Müdürü ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı`nın temsilciler ile çok sayıda emniyet müdürü ve müdür yardımcıları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından törenin açılışında konuşan İçişleri Bakanı Şahin, "167 yıldır ülkemizin huzuru ve güvenliği, birlik ve düzeni için fedakarca çalışan polisimiz, başarıları ve kahramanlıklarıyla milletimizin sevgisini en üst seviyede kazanmanın bugün haklı gururunu yaşamaktadır" dedi.
"Emniyet teşkilatının her kademesinde çalışanların bu mutlu gününü yürekten kutluyorum" diyen Bakan Şahin, "Polis teşkilatımız hırsızlık ve kapkaç asayiş suçlarından teröre, toplumsal olaylardan yasa dışı örgütsel faaliyetlere her türlü kaçakçılık ve organize suç çeteleriyle mücadele eden trafik hizmetlere kadar geniş bir yelpazede halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için büyük bir özveriyle çalışmalarını devam ettirmektedir" şeklinde konuştu.
Bakan Şahin, güvenlik sektöründe öncelikle anlayışın değişmesi gerektiğini ifade ederek, "Bakanlık olarak önceliğimiz dünyada değişen iç güvenlik eğilimlerine uygun olarak iç güvenlik politikalarımızı gözden geçirmek ve yeni politikalar çerçevesinde hizmet üretmektir. Biz güvenlik hizmetlerinde anlayışları değiştirmeye çalışırken aynı zamanda güvenlik birimlerimizin modernizasyonunu da gerçekleştirmeyi de hedeflemekteyiz. Personelimizin eğitimini de son derece önemsemekteyiz. Çünkü zihinsel dönüşümün ancak eğitimle olabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
"TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİОİ, DEVLETİN VATANDAŞINA UZANAN SICAK ELİ OLARAK GÖRÜYORUM"
Suçla ve suçluyla mücadelede, kolluk ile vatandaşın işbirliğini önemsediklerine dikkat çeken Bakan Şahin, "Suçla mücadelede toplum destekli polislik ve jandarma kavramını devletin vatandaşına uzanan sıcak eli olarak görmekte ve 81 ilimizde fiilen uygulamaktayız" dedi.
Bakan Şahin, Kent Güvenlik Sistemi`nin (MOBESE) bütün illerde ve büyük ilçelerde kurulumunun tamamlanması için çalışmaların kararlılıkla yürütüldüğünü kaydederek, "Bu çalışmaların tamamlanmasında kararlıyız" diye konuştu.
"Devlet ve vatandaş arasındaki güven bağını zedeleyen organize suç örgütleriyle ve her türlü kaçakçılık suçlarıyla amansız mücadeleye kararlılıkla devam edildiğine" işaret eden Bakan Şahin, sokak suçlarında önemli azalmaların sağlandığını anlatarak, şunları kaydetti: "Türkiye geçmişten bu yana yasa dışı uyuşturucu ticaretinin transit güzergahında üzerinde bulunmaktayken son dönemde güvenlik birimlerimizin etkili ve kararlı mücadelesi, uyuşturucu tacirlerini Türkiye dışında yeni yollar kullanmaya zorlamıştır. Polis teşkilatımız uyuşturucu ile mücadele amacıyla diğer ülkelerle müşterek olarak başarılı operasyonlara imza atarak uluslararası saygınlığını arttırmıştır."
"TÜRKİYE, ARTIK DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDEN DAHA GÜVENLİ"
2010 yılında yaklaşık 2 bin 400 bilişim suçunun 2011 yılında 3 bin 900`lere ulaştığına ve suç oranında yüzde 60`lık bir artış olduğuna dikkat çeken Şahin, vatandaşların sosyal ve ticari hayatta bilişim teknolojilerinin imkanlarından faydalanırken mağdur olmalarının önlendiğini söyledi ve Türkiye`nin daha güvenli hale geldiğini dile getirdi.
İdris Naim Şahin, Avrupa Birliği İstatistik Kurumu`nun (EUROSAT) verilerine göre 100 bin kişiye düşen suç miktarının Türkiye`de bin 340 olduğunu vurgulayarak, bu sayının İsveç`te 14 bin 440, İngiltere`de 8 bin 120, Almanya`da 7 bin 630, Fransa`da ise 5 bin 600 olduğunu söyledi.
Türkiye`nin suçları aydınlatma oranları bakımından da Avrupa`nın önde gelen bir kaç ülkesinden birisi olduğunu anlatan Şahin, şahsa karşı işlenen suçların Türkiye`de yüzde 95 oranında aydınlatıldığını ifade ederek, şunları söyledi: "Ayrıca ülkemizde 1 yıl içerisinde ele geçirilen uyuşturucu miktarı bütün Avrupa ülkelerinde ele geçirilen uyuşturucu miktarından daha fazladır. Türkiye`nin son yıllarda organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlar ülkemizde ve yurtdışında büyük takdir toplamaktadır."
"AİLE İÇİ ŞİDDETİ ÜLKE GÜNDEMİNDEN ÇIKARMAYI AMAÇLIYORUZ"
"Aile içi şiddetle mücadelede alınacak tedbirler ve hazırlanacak yeni projelerle birlikte ülkemize yakışmayan bu önemli konuyu hükümet ve bakanlık olarak ülke gündeminden çıkarmak amacındayız" diyen Bakan Şahin, "Aile içi şiddetle mücadelemizi organize bir yapı şeklinde gerçekleştirmek için Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Aile İçi Şiddet Şube Müdürlüğü kurularak, faaliyete geçirildi" dedi.
KILIÇLAR: "UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ"
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise konuşmasında, Emniyet Teşkilatı`nın 250 bin kişilik mevcuduyla Türkiye`nin yüzde 80`ine hizmet verdiğini dile getirerek, "Personelimiz insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle görevini yerine getirmektedir" dedi.
Kılıçlar, "Bizler her yıl dönümümüzü geçmişin değerlendirmesi ve geleceğin projeksiyonunu ortaya koyma adına bir fırsat olarak gördüklerini" ifade ederek, "Polis Teşkilatı olarak halkımıza sunduğumuz hizmetin en üst düzey kalite ve içerikte olması adına her günü yeni bir fırsat olarak değerlendirme çabası içerisindeyiz. İçinde bulunduğumuz coğrafya ve bölgesel gelişmeler istesek de istemesek de ülkemizin iç güvenliğini farklı boyutta etkilemekte, bu nedenle ülkemiz terör, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı gibi pek çok konuda ya geçiş noktası ya da hedef ülke konumuna gelmektedir" şeklinde konuştu.
Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, uyuşturucuyla mücadeleye özel bir önem ve öncelik verdiklerini vurguladı.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, konuşmasını Polis Marşı`nı okuyarak tamamladığı sırada ise renkli anlar yaşandı. Konuşmaların ardından Bakan Şahin, başarılı polis memurlarına ödül ve hediyeler verdi. Ardından düzenlenen Bakan Şahin, Polis Akademisi Geçit Töreni`ndeki yerini alarak, törene katılan atlı polislerden özel harekat polislerine, çevik kuvvetten yunus ekiplerine ve Polis Akademisi öğrencilerini izledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İkinci raundun sonunda lider İtalyan De Leo Turkish Airlines Open’ın ikinci günü sonunda İtalyan Gregorio De Leo liderliğe yükseldi. Antrenman raundu oynamadan sahaya çıkan De Leo’nun bir stroke gerisinde İsveçli Jens Dantorp, İngiliz Sam Bairstrow, İspanyol Alejandro Del Rey ve Yani Zelandalı Kazuma Kobori zirve takibini sürdürdü. Golf dünyasının en iyilerini Antalya’da buluşturan Turkish Airlines Open’ın ikinci gününde zirve mücadelesi kızıştı. 32 ülkeden 156 oyuncunun katıldığı turnuvanın ikinci gününü 68 vuruşla (-4) bitiren İtalyan Gregorio De Leo toplamda 137 vuruşla (-7) liderliğe yükseldi. 26 yaşındaki oyuncu Regnum, National Golf Kulübü’ndeki ikinci raundu beş birdie ve bir bogey ile tamamladı. Çarşamba akşamı Antalya’ya geldiğini ve antrenman raundu oynamadan sahaya çıkmak zorunda kaldığını belirten Gregorio De Leo, "Regnum, National Sahası çok zor ve stratejik bir saha. İlk gün edindiğim tecrübelerle ve caddie’min yardımıyla iyi bir skor yaptığımı düşünüyorum" dedi. 2 milyon 750 bin dolar toplam ödüllü turnuvada De Leo’nun bir stroke gerisinde dört oyuncu zirve iddiasını sürdürdü. İngiliz Marcus Armitage ile birlikte 68 (-4) oynayarak günün en iyi skoruna imza atan Yeni Zelandalı Kazuma Kobori, İsveçli Jens Dantorp, İngiliz Sam Bairstrow ve İspanyol Alejandro Del Rey, ilk 36 çukur sonunda 138 vuruşla (-6) ikinciliği paylaştı. İlk günün lideri İsveçli Mikael Lindberg ise üç bogey ve iki birdie yaptığı ikinci raundu 73 vuruşla (+1) tamamladı ve genel sıralamada altıncılığa geriledi. Türk sporcular elemeyi geçemedi Turkish Airlines Open’da Türkiye’yi temsil eden dört oyuncu; Leon Açıkalın, Mutlu Güner, Taner Yamaç ve İbrahim Tarık Aslan (amatör) 36 çukur sonunda en başarılı 79 oyuncu arasına kalamayarak hafta sonunda mücadele etme şansını kaybetti. Türk oyuncular arasında en başarılı isim turnuvayı 149 vuruşla (+5) tamamlayan Leon Açıkalın olurken, 2018 Britanya Açık birincisi Francesco Molinari de cut’ı geçemedi. Turnuva 3 Mayıs Pazar günü sona erecek.
Osmaniye Osmaniye’de silahlı saldırı kamerada: 2 kişi yaralandı Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde iki grup arasında çıkan tartışmada pompalı tüfekle açılan ateş sonucu 2 kişi yaralandı. Olay anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, dün gece saatlerinde Toprakkale ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerindeki bir market önünde karşılaşan iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında gruptaki kişilerden biri, yanında bulunan pompalı tüfekle ateş açtıktan sonra araçla kaçtı. Silahla açılan ateş sonucu, olay yerinde bulunan ve kavgayla ilgilerinin olmadığı öne sürülen Kadir K. ile Ahmet Taha Ş., saçmaların isabet etmesiyle yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, kendi imkanlarıyla Osmaniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek tedavi altına alındı. Yaralılardan Ahmet Taha Ş.’nin durumunun ağır olduğu, ilk müdahalenin ardından Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi. Öte yandan, yaşanan silahlı saldırı bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde silahın ateşlendiği anlar ile çevrede yaşanan panik dikkat çekti. Polis ekipleri kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.