GENEL - 10 Nisan 2012 Salı 14:12

EMNİYET TEŞKİLATI 167. YILI KUTLAMALARI

A
A
A
EMNİYET TEŞKİLATI 167. YILI KUTLAMALARI

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "167 yıldır ülkemizin huzuru ve güvenliği, birlik ve düzeni için fedakarca çalışan polisimiz, başarıları ve kahramanlıklarıyla milletimizin sevgisini en üst seviyede kazanmanın bugün haklı gururunu yaşamaktadır" dedi.
Emniyet Teşkilatı`nın 167. yılı etkinlikleri kapsamında, Polis Akademisi`nin Anıttepe Tesisleri`nde gerçekleştirilen törene, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski TBMM Başkanı ve eski Bakan ve İsmet Sezgin, eski Bakanlardan Mehmet Ağar, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em, eski Emniyet Genel Müdürü ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı`nın temsilciler ile çok sayıda emniyet müdürü ve müdür yardımcıları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından törenin açılışında konuşan İçişleri Bakanı Şahin, "167 yıldır ülkemizin huzuru ve güvenliği, birlik ve düzeni için fedakarca çalışan polisimiz, başarıları ve kahramanlıklarıyla milletimizin sevgisini en üst seviyede kazanmanın bugün haklı gururunu yaşamaktadır" dedi.
"Emniyet teşkilatının her kademesinde çalışanların bu mutlu gününü yürekten kutluyorum" diyen Bakan Şahin, "Polis teşkilatımız hırsızlık ve kapkaç asayiş suçlarından teröre, toplumsal olaylardan yasa dışı örgütsel faaliyetlere her türlü kaçakçılık ve organize suç çeteleriyle mücadele eden trafik hizmetlere kadar geniş bir yelpazede halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için büyük bir özveriyle çalışmalarını devam ettirmektedir" şeklinde konuştu.
Bakan Şahin, güvenlik sektöründe öncelikle anlayışın değişmesi gerektiğini ifade ederek, "Bakanlık olarak önceliğimiz dünyada değişen iç güvenlik eğilimlerine uygun olarak iç güvenlik politikalarımızı gözden geçirmek ve yeni politikalar çerçevesinde hizmet üretmektir. Biz güvenlik hizmetlerinde anlayışları değiştirmeye çalışırken aynı zamanda güvenlik birimlerimizin modernizasyonunu da gerçekleştirmeyi de hedeflemekteyiz. Personelimizin eğitimini de son derece önemsemekteyiz. Çünkü zihinsel dönüşümün ancak eğitimle olabileceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
"TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİОİ, DEVLETİN VATANDAŞINA UZANAN SICAK ELİ OLARAK GÖRÜYORUM"
Suçla ve suçluyla mücadelede, kolluk ile vatandaşın işbirliğini önemsediklerine dikkat çeken Bakan Şahin, "Suçla mücadelede toplum destekli polislik ve jandarma kavramını devletin vatandaşına uzanan sıcak eli olarak görmekte ve 81 ilimizde fiilen uygulamaktayız" dedi.
Bakan Şahin, Kent Güvenlik Sistemi`nin (MOBESE) bütün illerde ve büyük ilçelerde kurulumunun tamamlanması için çalışmaların kararlılıkla yürütüldüğünü kaydederek, "Bu çalışmaların tamamlanmasında kararlıyız" diye konuştu.
"Devlet ve vatandaş arasındaki güven bağını zedeleyen organize suç örgütleriyle ve her türlü kaçakçılık suçlarıyla amansız mücadeleye kararlılıkla devam edildiğine" işaret eden Bakan Şahin, sokak suçlarında önemli azalmaların sağlandığını anlatarak, şunları kaydetti: "Türkiye geçmişten bu yana yasa dışı uyuşturucu ticaretinin transit güzergahında üzerinde bulunmaktayken son dönemde güvenlik birimlerimizin etkili ve kararlı mücadelesi, uyuşturucu tacirlerini Türkiye dışında yeni yollar kullanmaya zorlamıştır. Polis teşkilatımız uyuşturucu ile mücadele amacıyla diğer ülkelerle müşterek olarak başarılı operasyonlara imza atarak uluslararası saygınlığını arttırmıştır."
"TÜRKİYE, ARTIK DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDEN DAHA GÜVENLİ"
2010 yılında yaklaşık 2 bin 400 bilişim suçunun 2011 yılında 3 bin 900`lere ulaştığına ve suç oranında yüzde 60`lık bir artış olduğuna dikkat çeken Şahin, vatandaşların sosyal ve ticari hayatta bilişim teknolojilerinin imkanlarından faydalanırken mağdur olmalarının önlendiğini söyledi ve Türkiye`nin daha güvenli hale geldiğini dile getirdi.
İdris Naim Şahin, Avrupa Birliği İstatistik Kurumu`nun (EUROSAT) verilerine göre 100 bin kişiye düşen suç miktarının Türkiye`de bin 340 olduğunu vurgulayarak, bu sayının İsveç`te 14 bin 440, İngiltere`de 8 bin 120, Almanya`da 7 bin 630, Fransa`da ise 5 bin 600 olduğunu söyledi.
Türkiye`nin suçları aydınlatma oranları bakımından da Avrupa`nın önde gelen bir kaç ülkesinden birisi olduğunu anlatan Şahin, şahsa karşı işlenen suçların Türkiye`de yüzde 95 oranında aydınlatıldığını ifade ederek, şunları söyledi: "Ayrıca ülkemizde 1 yıl içerisinde ele geçirilen uyuşturucu miktarı bütün Avrupa ülkelerinde ele geçirilen uyuşturucu miktarından daha fazladır. Türkiye`nin son yıllarda organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlar ülkemizde ve yurtdışında büyük takdir toplamaktadır."
"AİLE İÇİ ŞİDDETİ ÜLKE GÜNDEMİNDEN ÇIKARMAYI AMAÇLIYORUZ"
"Aile içi şiddetle mücadelede alınacak tedbirler ve hazırlanacak yeni projelerle birlikte ülkemize yakışmayan bu önemli konuyu hükümet ve bakanlık olarak ülke gündeminden çıkarmak amacındayız" diyen Bakan Şahin, "Aile içi şiddetle mücadelemizi organize bir yapı şeklinde gerçekleştirmek için Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Aile İçi Şiddet Şube Müdürlüğü kurularak, faaliyete geçirildi" dedi.
KILIÇLAR: "UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ"
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise konuşmasında, Emniyet Teşkilatı`nın 250 bin kişilik mevcuduyla Türkiye`nin yüzde 80`ine hizmet verdiğini dile getirerek, "Personelimiz insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle görevini yerine getirmektedir" dedi.
Kılıçlar, "Bizler her yıl dönümümüzü geçmişin değerlendirmesi ve geleceğin projeksiyonunu ortaya koyma adına bir fırsat olarak gördüklerini" ifade ederek, "Polis Teşkilatı olarak halkımıza sunduğumuz hizmetin en üst düzey kalite ve içerikte olması adına her günü yeni bir fırsat olarak değerlendirme çabası içerisindeyiz. İçinde bulunduğumuz coğrafya ve bölgesel gelişmeler istesek de istemesek de ülkemizin iç güvenliğini farklı boyutta etkilemekte, bu nedenle ülkemiz terör, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı gibi pek çok konuda ya geçiş noktası ya da hedef ülke konumuna gelmektedir" şeklinde konuştu.
Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, uyuşturucuyla mücadeleye özel bir önem ve öncelik verdiklerini vurguladı.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, konuşmasını Polis Marşı`nı okuyarak tamamladığı sırada ise renkli anlar yaşandı. Konuşmaların ardından Bakan Şahin, başarılı polis memurlarına ödül ve hediyeler verdi. Ardından düzenlenen Bakan Şahin, Polis Akademisi Geçit Töreni`ndeki yerini alarak, törene katılan atlı polislerden özel harekat polislerine, çevik kuvvetten yunus ekiplerine ve Polis Akademisi öğrencilerini izledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Sulama kanalında başı kesilmiş ceset bulundu, 3 kişi gözaltına alındı Kastamonu’da sulama kanalında baş bölgesi kesilmiş halde ceset bulundu. Jandarma ekiplerince 3 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, cesedin baş kısmına ise henüz ulaşılamadı. Olay, Kastamonu’nun Merkez ilçesine Dere köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar tarafından terk edilmiş halde bir araç bulundu. Durumdan şüphelen vatandaşların ihbarı üzerine köye gelen Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terk edilmiş halde bulunan aracın yakınında baş bölgesi kesilmiş cesede rastladı. Su kanalının altına atılan ceset üzerinde çevrede incelemede bulunan jandarma ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı. Baş bölgesi kesilmiş halde bulunan cesedin Araç ilçesi İğdir köyünde ikamet eden ve 3 gündür kayıp olarak aranan A.Y.’ye ait olduğu düşünülüyor. Jandarma ekipleri, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan soruşturma çerçevesinde baş bölgesi kesik halde bulunan ceset ile ilgili Ş.K., N.K. ve E.Ö.’yü gözaltına aldı. Cumhuriyet savcısının ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından ceset, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. A.Y.’ye ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği otopsi incelemesinin ardından kesinlik kazanacak. Öte yandan, jandarma ekipleri, iz takip köpeği ve komando birliklerinin de desteğiyle su kanalında bulunan cesedin kayıp baş bölgesini bulmak için aramalarını sürdürüyor.
Kayseri 10 ayrı suçtan aranan suç makinesi yakalandı Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 10 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı. Kocasinan/Merkez Jandarna Karakol Komutanlığı ve JASAT ekipleri tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda Nevşehir ilamat ve infaz Bürosunun Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan 20 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası, Kayseri 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nin bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı, Kırşehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Hükümlünün veya tutuklunun kaçması suçundan yakalama kararı, Nevşehir İlamat ve infaz Bürosu’nun iyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza Mahkemesi’nin bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Mala zarar verme suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Basit Yaralama suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Basit Yaralama suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma suçundan yakalama kararı, Kırşehir 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nin hükümlü veya tutuklunun kaçması suçundan yakalama kararı olmak üzere toplam 10 suçtan 3 aydır aranan ve 20 yıl 2 ay 17 gün kesinleşmiş hapis cezası olan S.S. Kocasinan ilçe merkezinde tespit edilerek yakalandı. Gözaltına alınarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Aydın Başkan Zencirci, Çerçioğlu ile görüştü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde Germencik Belediye Başkanı seçilen Burak Zencirci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Germencik Belediyesi’ne gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu burada Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, CHP Germencik İlçe Başkanı Tayfur Bozdağ ile meclis üyeleri karşıladı. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci’nin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Başkanımıza hayırlı olsun ziyaretine geldik. Büyükşehir belediyesi olarak her zaman başkanımızın yanındayız, arkasındayız. Önümüzdeki süreçte belediye meclis üyelerimizle beraber çok güzel hizmetler yapacağız. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı. Başkan Çerçioğlu’nu makamında ağırlayan Başkan Zencirci, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ziyaretinden ötürü teşekkür ederek, “Varlığıyla bizlere güç ve motivasyon katan, tecrübesini örnek aldığımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nu ağırladık. Büyükşehir Belediyemizin desteği ve katkısıyla ilçemize yakışan vizyoner ve sürdürülebilir yatırımlar gerçekleştireceğiz. Ziyaretiyle bizleri mutlu eden büyükşehir belediye başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.