YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 15:23

MİMAR SİNAN GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

A
A
A
MİMAR SİNAN GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Mimar Sinan Günleri, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mimarlık Fakültesi`nde devam etti.
ERÜ Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu`nda Türk Mimarlar Derneği Kayseri Şubesi tarafından ``˜Mimarlık Ödüllerine İçeriden Bakış` ve ``˜Konu Projeleri ve Günümüz Mimarlığı` adında konferanslar düzenlendi. Konferansa Mimarlar Odası Başkanı İsmail Ruhlukürkçü ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansa konuşmacı olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süha Özkan, Türk Serbest Mimarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Enis Öncüoğlu ile Ali Osman Öztürk katıldı.
``˜Mimarlık Ödüllerine İçeriden Bakış` adlı konferansta konuşan ODTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süha Özkan, mimarlık alanında ödül alan konuları anlattı. Hazırladığı slayt eşliğinde ödül alan şahısları ve projeleri gösteren Özkan, her projenin kendine ait bir özelliği olduğunu ifade etti.
Konferans daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da "Gurbetteki Ailem" projesi ile Ramazan sofralarında sıcak buluşma Erzincan’da "Gurbetteki Ailem" projesi kapsamında üniversite öğrencileri, Erzincanlı ailelerle aynı sofrada iftar açtı. Gençler ve ev sahipleri, Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhunu birlikte yaşadı. Erzincan’da Ramazan ayının manevi atmosferi, "Gurbetteki Ailem" projesiyle daha da anlam kazandı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencileri, proje kapsamında kentteki ailelerle bir araya gelerek aynı sofrada iftar yaptı. Kayserili olduğunu belirten PDR 4. sınıf öğrencisi Enes Safa Kürkçü, projeye "Rota Erzincan" uygulaması üzerinden başvuru yaptıklarını ifade ederek, aile ortamında iftar açmanın kendileri için çok kıymetli olduğunu söyledi. Kürkçü, Ramazan sofralarının kültürümüzde özel bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, "İftarımızı birlikte hazırladık, birlikte kaldırdık. Çayımızı içip sohbet ettik. Gerçekten çok sıcak bir ortamdı. Gurbette böyle bir aile ortamında bulunmak bizler için büyük bir mutluluk" dedi. Projenin, gençlerin gelenek ve göreneklerle daha güçlü bağ kurmasına vesile olduğunu belirten Kürkçü, çalışmayı hayata geçiren Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’ya teşekkür etti. Ev sahibi Dr. Cihan Tekin ise gençleri evlerinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İlk iftarlarını birlikte açtıklarını belirten Tekin, öğrencilerin iftar öncesinde gelerek sofranın hazırlanmasına da katkı sunduğunu söyledi. Birlikte yemek yiyip ardından sofrayı topladıklarını ifade eden Tekin, çay eşliğinde yapılan sohbetin Ramazan’ın ruhunu yansıttığını kaydetti. Tekin, sosyal medyanın etkisiyle gençlerin bazı değerlerden uzaklaşabildiğine dikkat çekerek, "Gençlerimizin yurt ya da öğrenci evlerinin dışında bir aile ortamında iftar açmaları; gelenek, görenek ve örf-adetlerimizin yaşatılması açısından çok önemli. Aynı sofrada bulunmak, Ramazan’ın bereketini ve paylaşma kültürünü canlı tutuyor" diye konuştu. "Gurbetteki Ailem" projesiyle, şehir dışında eğitim gören üniversite öğrencilerinin yalnızlık hissetmeden Ramazan’ı aile sıcaklığında geçirmesi hedefleniyor. Proje, Erzincan’da birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiren örnek çalışmalar arasında gösteriliyor.
İstanbul Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan 21 şüpheliden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından ünlü isimlere yönelik yürütülen ’uyuşturucu’ soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında ’kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak’, ’fuhşa teşvik ve aracılık etmek’ ve ’uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak’ suçlarından 25 şüpheliye yönelik operasyon düzenlenmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon sonucu Terzi isimli mekanın işletmecisi Hakan Tunçelli, şarkıcı Murat Dalkılıç, Duman grubunun solisti Kaan Tangöze, fenomen Hakan Kakız, modacı Kemal Doğulu, ’Bonivex’ isimli işletmenin sahibi Murat Ö., ’Züber’ isimli firmanın ortakları Murathan K. ile Nailcan K., oyuncu İsmail Hacıoğlu, boksör Adem Kılıçcı ve manken Tolga Kulakçı’nın aralarında olduğu 21 şüpheli gözaltına alınmıştı. Öte yandan sanatçı Edis Görgülü hakkında da dosya kapsamında yakalama kararı çıkarılmıştı. Emniyette işlemleri tamamlanan ve İstanbul Adliyesi’ne sevk edilerek savcılıkta ifade veren şüphelilerden Kaan Tangöze, Kemal Doğulu, Murat Dalkılıç ve İsmail Hacıoğlu serbest bırakıldı. Şüpheliler Barış Talay, Dilara Kırmıt, Ramazan Bayar, Tolga Kulakçı, Tolga Sezgin ise tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 21 şüpheliden 12’si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılması talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 5 şüphelinin talep doğrultusunda tutuklanmasına karar verildi. 12 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.