YEREL HABERLER - 11 Nisan 2012 Çarşamba 17:59

GAİB 4 MİLYONA MODERN BİR OKUL İNŞA ETTİRECEK

A
A
A
GAİB 4 MİLYONA MODERN BİR OKUL İNŞA ETTİRECEK

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri `Bir okul, bin gelecek` kampanyası kapsamında yaptıracağı GAİB Anadolu Ticaret Lisesi okul protokolü imzalandı.
İmza töreninde Gaziantep Valisi Erdal Ata, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumları ve Mamulleri İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Batallı, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurlu Başkanı Sami Konukoğlu`nun, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, il ve ilçe şube müdürleriyle çok sayıda GAİB üyesi de hazır bulundu. İmza töreni öncesi konuşan Vali Erdal Ata, ``GAİB`in yeni hizmet binasını gezerken çok etkilendim. Gaziantep`in böyle modern ve çağdaş hizmet binalarına ihtiyacı var. Modern toplantı salonları, çok amaçlı salonları ve konferans salonları yanında son sistem teknolojiyle donatılan bina kent vizyonuna önemli bir katkı sağlamıştır. İnanıyorum ki GAİB`in yapacağı okulda böyle modern bir yapıya sahip olacaktır. Bu okul Gaziantep`te yapılacak yeni okullara kılavuz olacak ve yeni yapılan okullarında kalite seviyesinin bu düzeye ulaşmasını sağlayacağız`` dedi.
Eğitimin ülke kalkınması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken GAİB Başkanlar Kurulu Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da, "Gaziantep Valimiz Sayın Erdal Ata`nın göreve geldiği günden bu yana eğitim başta olmak üzere kentimizin birçok konudaki sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarını takdirle izliyoruz. Bizler bunu uluslar arası ilişkilerimizde daha bariz bir şekilde görmekte ve bu sorunun çözümü için özellikle mesleki eğitim başta olmak üzere GAİB bünyesinde sürekli hizmet içi eğitimlerle birliklerimize bağlı üyelerimizin ve onların personellerinin yetiştirilmesine katkı sağlamaya çalışmaktayız. Sayın Valimiz tarafından yürütülen Bir Okul Bin Gelecek Kampanyası kapsamında GAİB Başkanlar Kurulumuzda görev alan dört başkanımızla ortak karar alarak bu kampanyaya kapsamında GAİB Anadolu Ticaret Lisesi yaptırmaya karar verdik. 36 derslikten oluşacak okulumuzun içerisinde dış ticaret bölümü de bulunacak yaklaşık 4 milyon TL`ye mal olacak bu okulun şehrimize hayırlı olmasını diliyorum`` şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Erdal Ata ve GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, okul protokolünü imzaladı. Törenin ardından GAİB Başkan ve üyeleri günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.