YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 10:02

``˜İNSANLIK İÇİN SURİYE İÇİN` KONULU PANEL

A
A
A
``˜İNSANLIK İÇİN SURİYE İÇİN` KONULU PANEL

Gaziantep`te sivil toplum örgütlerinin düzenlediği ``˜İnsanlık için, Suriye için` konulu panel yoğun ilgi gördü.
Şehitkamil Belediyesi konferans salonunda Kur`anı Kerim okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Bülbülzade Vakfı Başkanı ve Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir yaptı. Aldemir Suriye`de yaşanan olaylara kimsenin seyirci kalmaması gerektiğini ifade ederek, ``Hepimiz tarihi bir yüzleşmeye şahitlik etmekteyiz. Yüz yılı aşkındır İslam coğrafyasının her tarafında sürgünler kıyımlar katliamlyar ve acılar yaşamaktayız. Emperyalist odaklarla girdiğimiz savaşın birinci muharebesini kaybetmiştik. Fakat savaş devam ediyor. Ve büyük savaşı adalet ve merhametin temsilcileri olan biz ve bu değerlere inanan her yürekli insan gibi kazanacağız. Bundan hiçbir şüphemiz yok. suriyede ırakta Filistin`de Kudüs`te özgürleşecek. Önemli olan bu değişim ve dönüşümün içindeki payımıza bakmamız gerekiyor. Kendimize sormamız gereken soru şudur ki, Bu hakikat ve adalet mücadelesinde kimin tarafında duruyoruz? bir haksızlık gördüğümüzde elimizi seferber edebiliyor muyuz?, dilimizle hakka ve adalete destek olabiliyor muyuz?yoksa imani bir zayıflık olan sadece kalbi bir üzüntümü seçiyoruz? Biz Suriye halkının bu mücadelesinde sonuna kadar onların destekçisi olacağız. Zulme maruz kalan her kesin sesi olacağız`` dedi.
Daha sonra panel Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan moderatörlüğün başladı. Panele konuşmacı olarak katılan Dr. Amir Ebu Saleme ve STK`lar Birliği Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir Suriye`de yaşanan olaylarla ilgili sunumlar yaptı.
Panel Sivil Dayanışma Platformu, Türkiye Gönülle Teşekküler Vakfı, Suriye İnsani Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği, İslam Dünyası STK`lar Birliği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Mazlumder, Anadolu Platformu, Bülbülzade Vakfı ve Gaziantep İHH Yardım Derneği`nin katkılarıyla yapıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı Silopi Belediyesi Kadın Futbol Takımı’nı 3-2 mağlup etti. Silopi İlçe Stadı’nda oynanan karşılaşmada konuk ekip Ağrı Kadın Futbol Takımı, etkili oyunuyla sahadan galibiyetle ayrıldı. Ağrı temsilcisinin gollerini Müjde, İrem ve Ceylan kaydetti. Karşılaşmanın ardından açıklamada bulunan Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, takımın zor şartlar altında mücadele ettiğini belirtti. Tüm maddi imkansızlıklara rağmen futbolcuların büyük bir özveriyle sahaya çıktığını vurgulayan Tunay, "Takımımız tamamen genç kızlardan oluşuyor. Sporcularımızın tamamı aynı zamanda eğitim hayatlarına devam ediyor. Buna rağmen antrenmanlarda ve maçlarda büyük bir disiplin ve mücadele ortaya koyuyorlar" dedi. Kulübün ciddi maddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Tunay, "Ne yazık ki kulüp olarak futbolcularımıza herhangi bir ödeme yapma imkanımız bulunmuyor. Yönetici arkadaşlarımız, kendi imkânlarıyla takımı ayakta tutmaya çalışıyor. Ulaşımından malzemesine kadar birçok konuda fedakârlık yapılıyor. Buna rağmen sporcularımız sahada canla başla mücadele ediyor ve Ağrı’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyor" diye konuştu. Kadın futbolunun desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Tunay, "Bu genç kızların hayalleri var. Hem okuyup hem spor yaparak örnek bir duruş sergiliyorlar. Takımımızın daha iyi şartlarda mücadele edebilmesi için tüm yetkililerden ve sporseverlerden destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Ağrı Kadın Futbol Takımı, aldığı bu galibiyetle ligdeki iddiasını sürdürdü.