YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 12:00

SPOR SALONUNA SEMAZENLİ AÇILIŞ

A
A
A
SPOR SALONUNA SEMAZENLİ AÇILIŞ

Amasya Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesine İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan kapalı spor salonu okul öğrencilerin düzenlediği sema gösterisiyle hizmete açıldı.
Amasya İl Genel Meclisi`nin aldığı kararla il merkezindeki 3 okulun bahçesine bir süre önce yapımına başlayan çelik konstrüksiyonlu kapalı spor salonlarının ilki Amasya Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde hizmete girdi. Yaklaşık 300 bin liraya mal olan salonun açılışına Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Celalettin Kapusuz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Okulun güzel bir tesise kavuştuğunun mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan okul müdürü Davut Köse, ``Böyle bir salon bizim için büyük bir şanstır. Salon sayesinde öğrencilerimiz daha uygun alanlarda spor yapacaklar ve başarılar elde edecekler. Öğrencilerimize ve bizlere düşende bu salonu uygun şekilde kullanmak ve korumaktır. Beni mutlu eden başka bir olayda okulumuzda bir semazen grubunun oluşturulmasıdır. Bu ekipte olan öğrencilerimiz bu görevi icra ederken aynı zamanda Mevlana`nın felsefesine de muttali olacaklarına inanıyorum`` diye konuştu.
Törende konuşan Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş da, "İnşallah bundan sonra okullarımız eski günlerdeki parlak dönemlerine tekrar dönecekler ve milletimize yine en güzel şekilde hizmet edeceklerdir`` şeklinde konuştu.
Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, İHA muhabirine yaptığı açıklamada Amasya İl Genel Meclisi kararıyla şehir merkezindeki Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Abdurrahman Kamil İlköğretim Okulu ile Anadolu İmam Hatip Lisesi`ne kapalı spor salonu kazandırıldığını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Karacasu’da üniversite öğrencilerine çevrimiçi suç unsurları anlatıldı Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu’nda (MYO), Aydın İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı personeli Siber Güvenlik Uzmanı Uğur Bulut ve Komiser Yardımcısı Günay Keman tarafından "Dijital Okuryazarlık Neden Önemlidir?" başlıklı bir eğitim programı gerçekleştirildi. Eğitimde dijital okuryazarlık konusu ele alınarak bireylerin akıllı cihaz ve sistemleri etkin biçimde kullanabilme, dijital ortamlarda yer alan bilgiyi anlama, değerlendirme, üretme ve paylaşma becerileri akademik bir perspektifle değerlendirildi. Dijital okuryazarlığın yalnızca teknik yeterlilikten ibaret olmadığı, aynı zamanda eleştirel düşünme, etik farkındalık ve güvenlik bilinci gibi unsurları da kapsadığı vurgulandı. Eğitim kapsamında dijitalleşme sürecinin bireysel ve toplumsal yaşama etkileri incelenerek özellikle çevrim içi platformlarda artış gösteren suç türlerine dikkat çekildi. "Nitelikli dolandırıcılık", "sazan avcılığı (oltalama/phishing)", QR kod dolandırıcılığı, yatırım dolandırıcılığı, online alışveriş dolandırıcılığı ve sanal bahis uygulamaları gibi güncel tehdit unsurları ele alındı. Katılımcılara, dijital içeriklerin güvenli biçimde oluşturulması, iletilmesi ve paylaşılması süreçlerinde dikkat edilmesi gereken temel ilkeler aktarılarak kişisel verilerin korunması ve güvenli parola kullanımı konularında uygulamaya dönük öneriler sunuldu. Ayrıca, dijital ortamlarda karşılaşılan şüpheli durumların nasıl analiz edileceği ve hangi resmi mercilere başvurulması gerektiği hususunda bilgilendirme yapıldı. Gerçekleştirilen eğitim programının, dijital risklere karşı toplumsal farkındalığın artırılmasına ve bireylerin bilinçli internet kullanımı konusunda güçlendirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
Bilecik Belekoma Tayfa taraftar grubundan istifa çağrısı 1969 Bilecikspor Kulübü’nün taraftar grubu olan Belekoma Tayfa, ligde alınan kötü gidişatlar sonrası yönetime istifa çağrısında bulundu. Bilecik 1. Amatör Lig A Grubu’nda mücadele eden 1969 Bilecikspor Kulübü ligin 10’uncu haftasında Gülümbespor’a kaybetmesinin ardından Belekoma Tayfa taraftar grubundan Kulüp Başkan Mehmet Ergün’e tepki geldi. Belekoma Tayfa taraftar grubu yapılan yazılı açıklamada, "Bu üç yılda Bilecikspor’a değer katmak bir yana, kulübü hem maddi hem manevi anlamda yıprattınız. Görevlerinizi yerine getirmediniz. Verdiğiniz sözlerin arkasında durmadınız. Mali tablo konusunda camiaya açık, net ve denetlenebilir bir açıklama yapılmamaktadır. Kulüp içinde konuşulan usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları karşısında suskun kalmanız, bu şüpheleri daha da büyütmektedir. Şeffaf olamayan bir yönetimin güven vermesi mümkün değildir. Daha da vahimi; kulüp başkanının taraftarla hiçbir bağ kurmaması, tribünü yok saymasıdır. Bu arma tribünle yaşar. Taraftarı muhatap almayan bir anlayış, bu kulübü temsil edemez. Bugün yükselen istifa çağrılarına kulak tıkamanız, sessiz kalarak süreci yok saymanız en çok sizin zararınıza olacaktır. Bu çağrılar kişisel değil, kulübün geleceği içindir. Görmezden gelmek sorumluluğu ortadan kaldırmaz, aksine daha da büyütür. Şunu da herkes bilmelidir; bu kulüp kimsenin babasının malı değildir. Bu arma şahsi tasarruf alanı değildir. Burası bir şehrin ortak değeridir. Artık gerçekleri kabul edin, bu süreci yönetemediniz. Bu kulübü ileri taşıyamadınız, bu camianın güvenini kaybettiniz. Şimdi yapılması gereken bellidir, daha fazla zarar vermeden, daha fazla değer kaybettirmeden, derhal istifa edin. Bilecikspor sahipsiz değildir. Bu şehir de bu arma da susmayacaktır" ifadelerine yer verildi.