YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 13:58

MANAVGAT`TA KAN BAОIŞI REKORU

A
A
A
MANAVGAT`TA KAN BAОIŞI REKORU

Antalya`nın Manavgat ilçesinde Türk Kızılayı tarafından düzenlenen kan kampanyasında 150 ünite kan toplandı.
Manavgat`ta Kan bağışında rekor üstüne rekor kırıyor. Kan bağışı konusunda Antalya`nın yanı sıra Türkiye`nin en duyarlı ilçelerinden olan Manavgat`ta Kızılay TIR`ında toplanan 155 ünite kan Manavgat rekoru aynı zamanda da Antalya TIR rekoru oldu.
Manavgat Cumhuriyet Meydanında bulunan Kızılay TIR`ı Manavgat halkının yanı sıra Manavgat`ta tatillerini geçiren vatandaşların akınına uğruyor. Kan bağışı için Kızılay TIR`ına gelen ve gerekli evrakları dolduran iki kız kardeş, yapılan sağlık kontrollerinde tüm testleri olumlu çıkmasına rağmen 50 kilonun altında olmaları nedeniyle kan bağışında bulunamadılar. Almanya`nın München kentinde yaşayan 18 yaşındaki Kübra Öksüz ve 24 yaşındaki Merve Bayezit isimli kız kardeşler Manavgat`ta tatillerini geçirdiklerini, Kızılay TIR`ını görünce hayatlarının ilk kanının da kendi ülkelerinde vermek istediklerini söyledi.
Kız kardeşlerden Merve Bayezit, 49 kilo 900 gram gelirken 100 gram için kan verememenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, ``Ne yazık ki bu amacımıza ulaşmamızı 50 kilonun altında olmamız engelledi. Tüm sorumluluğu alacağımızı belirtmemize rağmen sorumlu doktor sorumluluk alamayacağını belirterek bağışa onay vermedi`` dedi.
Kızılay kan Merkezi Doktorlarından Bedri Yalçın, Manavgat halkının kan bağışı konusundaki duyarlılığının Türk Kızılayı tarafından taktirle karşılandığını belirterek, ``Bugüne kadar Manavgat`ta en fazla kan geçtiğimiz yıl alınan 111 üniteydi. Manavgat halkı 155 ünite kan bağışıyla Manavgat`ta yeni bir rekora imza attı`` diye konuştu.
Antalya Kan merkezi Müdürü Dr. Tolga Temel, Manavgat`ta geçen yıl 3 bin 752 ünite kan toplandığını belirterek, ``2012 yılının ilk 3 ayında Manavgat`ta 905 ünite kan toplandı. Nisan ayında sayı artarak devam ediyor. Manavgat halkına duyarlılıklarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir