YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 16:43

AK PARTİYE TOPLU KATILIM

A
A
A
AK PARTİYE TOPLU KATILIM

Edirne`de A 1 Belgesi ile küçük araçlarla şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan şirketler derneğinin Edirne Merkezdeki 500 üyesi 350 araçla konvoy halinde AKP İl binasında gelerek, partiye üye oldu. Sorunlarına AK Parti`nin çözüm bulacağı inancıyla partiye üye olmak için gelen üyeler kent trafiğini de zaman zaman zorladı.
350 araçla konvoy yapan A 1 yolcu taşıma belgeli üyeler, AKP Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve ve diğer parti yöneticileri tarafından parti binasında karşılandı. Davullu zurnalı karşılamadan sonra Tüm A 1 Belgeli Yolcu Taşıyan Şirketler Derneği Başkanı Mustafa Yaslı şu açıklamayı yaptı:
"Biz Türkiye çapında 163 firma 3 000 civarında araçla 7 kişilik lüks araçlarla şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan firma sahipleri olarak Ulaştırma Bakanlığı`nda karşılaştığımız sorunlar nedeniyle toplandık. Firmalarımız Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen A-1 yetki belgesiyle yolcu taşımak üzere yetkilendirildik. Binlerce araç aldık, yazıhanelerimizi açtık. 8 yıldır hizmet vermekteyiz. Yolcularımızdan tek bir şikayet bakanlığa gelmemiş bilakis yolcularımızın teşekkürlerini bildirdiği yetkililerimiz tarafından bizlere söylenmiştir. Ancak bakanlığımız otobüs derneklerinin (TOFED gibi) siyasi baskısı karşısında belgelerimizi kısıtlamak istemektedir. Bir çok yürütmeyi durdurma kararları ve en son Danıştay`dan kazandığımız yürütmeyi durdurma kararına rağmen haklılığımızı ispat etmiş olmakla beraber bürokrasiyi aşamamaktayız`` dedi.
Trakya Üniversitesi hastanesine girişlerine izin verilmediğini belirten Yaslı, ``Edirne Belediyesi, tüm araçlara üniversite hastanesine giriş - çıkış izni verirken otobüs firma servisleri tüm Edirne`de serbest dolaşırken bizlere yasak getirdi. Tüm Trakya`da tek olan üniversite hastanesine getirdiğimiz hastalar mağdur edilmektedir. Hastayı getirdiğimizde trafik polisi tarafından ceza yazılmakta, aracımız bağlanıyor. Bunun insani yönü var mı soruyorum. 163 şirket birden çözümü AK Parti`de arayan bir çok mağdur kuruluş gibi biz de mağduriyetimizi AK Parti`de aramaktayız. Bu sorunu AK Parti`nin çözeceğine inanıyoruz. Bundan dolayı AK Parti`deyiz. Yaklaşık 5 bin üyemiz var tüm derneğimizin üyeleri AK Partili oldu" şeklinde konuştu
Derneğin kazandıkları mahkeme kararları ve bakanlığa sundukları dilekçelerle, sorunları içeren dosyayı teslim alan AK Parti Edirne İl Başkanı Av. Müjdat Kahve de şunları söyledi: "Ortada uzun zamandır kangren haline gelmiş bir sorun olduğunu öğrendik. Bir süredir arkadaşlarımızla görüşmelerimiz sürüyor. Gerek sorunlarını iletmek üzere gerekse de siyaseten AK Parti`ye güç vermek adına katılımları bizleri mutlu etti. Her türlü bireysel sorunla bile ilgilenirken, bu tür 3 bin civarında insanı ilgilendiren bir sorunla ilgilenmemek gibi bir şey söz konusu olamaz. Biz de bu konuda olayı tüm detaylarıyla inceleyip, olayın öncesini sonrasını yaşanan sorunları anlayıp dinledikten çözüm üretme konusunda üzerimize düşeni Edirne yerelinde veya bakanlık nezdinde Ankara`ya taşımayla ilgili olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Konunun takipçisi olacağız. Olayın yasal ve sosyal boyutları vardır. Yerel yönetimleri ilgilendiren boyutları da vardır. Meseleler konuşarak çözülür biz AK Parti olarak hep bundan yanayız. Bir kavga, çatışma, çekişme ortamına sokmadan hiç kimseyi mağdur etmeden herkesi mümkünse olabildiğince memnun ederek sorunları çözmek gerekir" dedi.
Kahve konuşmasından sonra "Edirne`nin plakası 22" diyerek 22 dernek yöneticisinin üyeliğini gerçekleştirdi ve ilk parti rozetini Mustafa Yaslı`ya taktı.
Daha sonra il ve ilçe başkanlığı 500 dernek üyesinin üyeliğini gerçekleştirdi. 12,04,2012
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.