YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 16:43

AK PARTİYE TOPLU KATILIM

A
A
A
AK PARTİYE TOPLU KATILIM

Edirne`de A 1 Belgesi ile küçük araçlarla şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan şirketler derneğinin Edirne Merkezdeki 500 üyesi 350 araçla konvoy halinde AKP İl binasında gelerek, partiye üye oldu. Sorunlarına AK Parti`nin çözüm bulacağı inancıyla partiye üye olmak için gelen üyeler kent trafiğini de zaman zaman zorladı.
350 araçla konvoy yapan A 1 yolcu taşıma belgeli üyeler, AKP Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve ve diğer parti yöneticileri tarafından parti binasında karşılandı. Davullu zurnalı karşılamadan sonra Tüm A 1 Belgeli Yolcu Taşıyan Şirketler Derneği Başkanı Mustafa Yaslı şu açıklamayı yaptı:
"Biz Türkiye çapında 163 firma 3 000 civarında araçla 7 kişilik lüks araçlarla şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan firma sahipleri olarak Ulaştırma Bakanlığı`nda karşılaştığımız sorunlar nedeniyle toplandık. Firmalarımız Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen A-1 yetki belgesiyle yolcu taşımak üzere yetkilendirildik. Binlerce araç aldık, yazıhanelerimizi açtık. 8 yıldır hizmet vermekteyiz. Yolcularımızdan tek bir şikayet bakanlığa gelmemiş bilakis yolcularımızın teşekkürlerini bildirdiği yetkililerimiz tarafından bizlere söylenmiştir. Ancak bakanlığımız otobüs derneklerinin (TOFED gibi) siyasi baskısı karşısında belgelerimizi kısıtlamak istemektedir. Bir çok yürütmeyi durdurma kararları ve en son Danıştay`dan kazandığımız yürütmeyi durdurma kararına rağmen haklılığımızı ispat etmiş olmakla beraber bürokrasiyi aşamamaktayız`` dedi.
Trakya Üniversitesi hastanesine girişlerine izin verilmediğini belirten Yaslı, ``Edirne Belediyesi, tüm araçlara üniversite hastanesine giriş - çıkış izni verirken otobüs firma servisleri tüm Edirne`de serbest dolaşırken bizlere yasak getirdi. Tüm Trakya`da tek olan üniversite hastanesine getirdiğimiz hastalar mağdur edilmektedir. Hastayı getirdiğimizde trafik polisi tarafından ceza yazılmakta, aracımız bağlanıyor. Bunun insani yönü var mı soruyorum. 163 şirket birden çözümü AK Parti`de arayan bir çok mağdur kuruluş gibi biz de mağduriyetimizi AK Parti`de aramaktayız. Bu sorunu AK Parti`nin çözeceğine inanıyoruz. Bundan dolayı AK Parti`deyiz. Yaklaşık 5 bin üyemiz var tüm derneğimizin üyeleri AK Partili oldu" şeklinde konuştu
Derneğin kazandıkları mahkeme kararları ve bakanlığa sundukları dilekçelerle, sorunları içeren dosyayı teslim alan AK Parti Edirne İl Başkanı Av. Müjdat Kahve de şunları söyledi: "Ortada uzun zamandır kangren haline gelmiş bir sorun olduğunu öğrendik. Bir süredir arkadaşlarımızla görüşmelerimiz sürüyor. Gerek sorunlarını iletmek üzere gerekse de siyaseten AK Parti`ye güç vermek adına katılımları bizleri mutlu etti. Her türlü bireysel sorunla bile ilgilenirken, bu tür 3 bin civarında insanı ilgilendiren bir sorunla ilgilenmemek gibi bir şey söz konusu olamaz. Biz de bu konuda olayı tüm detaylarıyla inceleyip, olayın öncesini sonrasını yaşanan sorunları anlayıp dinledikten çözüm üretme konusunda üzerimize düşeni Edirne yerelinde veya bakanlık nezdinde Ankara`ya taşımayla ilgili olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Konunun takipçisi olacağız. Olayın yasal ve sosyal boyutları vardır. Yerel yönetimleri ilgilendiren boyutları da vardır. Meseleler konuşarak çözülür biz AK Parti olarak hep bundan yanayız. Bir kavga, çatışma, çekişme ortamına sokmadan hiç kimseyi mağdur etmeden herkesi mümkünse olabildiğince memnun ederek sorunları çözmek gerekir" dedi.
Kahve konuşmasından sonra "Edirne`nin plakası 22" diyerek 22 dernek yöneticisinin üyeliğini gerçekleştirdi ve ilk parti rozetini Mustafa Yaslı`ya taktı.
Daha sonra il ve ilçe başkanlığı 500 dernek üyesinin üyeliğini gerçekleştirdi. 12,04,2012
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul UEFA Şampiyonlar Ligi: Liverpool: 4 - Galatasaray: 0 (Maç sonucu) UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Galatasaray, deplasmanda İngiliz ekibi Liverpool’a 4-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla Avrupa’ya veda etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 48. dakikada Wirtz’in ara pasında Ekitike’nin sol çaprazdan vuruşunda kaleci Uğurcan topu iki hamlede kontrol etti. 51. dakikada Mac Allister’ın ceza sahasına ara pasında topla buluşan Salah’ın bekletmeden arka direğe yerden ortasında Ekitike, tek vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0 53. dakikada paslaşarak gelişen atakta Salah’ın ceza sahasında sert vuruşunda kaleci Uğurcan topu yumrukladı. Seken topu takip eden Gravenberch’in yerden de seken şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 3-0 56. dakikada Wirtz’in ara pasına sağ kanattan koşu yapan Frimpong’un kale önüne çevirdiği top Singo’ya da çarparak filelere gitti. VAR incelemesi sonrası pozisyon ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı. 62. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda topu kontrol eden Mohamed Salah, ceza yayına doğru ilerleyerek Wirtz ile duvar pası yaptı. Salah, plase vuruşunda meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi. 4-0 67. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Ekitike, son çizgide topla ilerleyerek pasını Salah’a çıkardı. Salah’ın gelişine vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü. 68. dakikada sağ kanattan Salah’ın ön direğe çevirdiği topa Mac Allister gelişine vuruş yaparken Uğurcan’dan seken topa Ekitike kafayı vurdu ve top üst ağlarda kaldı. 87. dakikada Szoboszlai’den pasını alan Ekitike’nin ceza yayından dönerek yaptığı vuruşta top az farkla dışarı çıktı. Stat: Anfield Hakemler: Pawel Raczkowski, Tomasz Listkiewicz, Adam Kupsik Liverpool: Alisson, Jeremie Frimpong (Curtis Jones dk. 67), Ibrahima Konate, Virgil van Dijk, Milos Kerkez, Ryan Gravenberch (Trey Nyoni dk. 89), Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah (Cody Gakpo dk. 74), Florian Wirtz (Rio Ngumoha dk. 89), Hugo Ekitike (Federico Chiesa dk. 89) Yedekler: Mamardashvili, Freddie Woodman, Joe Gomez, Andrew Robertson, Amara Nallo, Kieran Morrison Teknik Direktör: Arne Slot Galatasaray: Uğurcan Çakır, Sacha Boey (Noa Lang dk. 46, Mauro Icardi dk. 80), Wilfried Singo, Abdülkerim Bardakcı (Eren Elmalı dk. 73), Ismail Jakobs, Lucas Torreira (Yunus Akgün dk. 60), Mario Lemina, Roland Sallai, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz, Victor Osimhen (Leroy Sane dk. 46) Yedekler: Batuhan Şen, Günay Güvenç, Kaan Ayhan, İlkay Gündoğan, Yaser Asprilla, Gökdeniz Gürpüz, Ahmed Kutucu Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Dominik Szoboszlai (dk. 25), Ekitike (dk. 51), Gravenberch (dk. 53), Mohamed Salah (dk. 62) (Liverpool)