GENEL - 12 Nisan 2012 Perşembe 17:54

HAS PARTİ LİDERİ KURTULMUŞ: "28 ŞUBAT SÜRECİ TÜRKİYE`NİN SOSYOLOJİSİNİ BOZDU"

A
A
A
HAS PARTİ LİDERİ KURTULMUŞ: "28 ŞUBAT SÜRECİ TÜRKİYE`NİN SOSYOLOJİSİNİ BOZDU"

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 28 Şubat sürecinin Türkiye`nin sosyolojisini bozduğunu söyleyerek, "Soruşturmanın başlamasını çok doğru bir adım olarak karşılıyoruz. Millete yapılan bu zulmün karşılıksız kalmamasını bekliyoruz" dedi.
Kurtulmuş, 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan generallerle ilgili bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, soruşturmanın başlamasını çok doğru bir adım olarak karşıladıklarını belirterek, "Millete yapılan bu zulmün karşılıksız kalmamasını bekliyoruz" dedi.
28 Şubat`ın Türkiye`nin sosyolojine yapılmış bir müdahale olduğunu belirten Kurtulmuş, darbenin, kitlelerin yukarı doğru hareket etmesini engellemek için yapıldığını ifade etti. Kurtulmuş, 28 Şubat sürecinde birçok akademisyenin görevinden uzaklaştırıldığını ve binlerce öğrencinin okuldan atıldığını ya da okuma imkanı verilmediğini söyledi. Kurtulmuş, "28 Şubat siyasetin yanı sıra ekonomiye, iş dünyasına, bürokrasiye, eğitimcilere, üniversitelere, öğrencilere, özetle Türkiye`nin tüm kılcal damarlarına etki etmiş bir süreçtir. Bu bakımdan 28 Şubat, 27 Mayıs`tan ve 12 Eylül`den daha kapsamlı ve derin izler bırakmış ve derin yaralar açmış bir darbedir" diye konuştu.
"28 ŞUBATÇILARIN YARGILANMASI İÇİN HAS PARTİ ÖNEMLİ BİR ADIM ATTI"
HAS Parti olarak 28 Şubatçıların yargılanması için başvuru yaptıklarını belirten Kurtulmuş, "Böylelikle Türkiye`de ilk defa bir siyasi parti tarafından böyle bir süreç başlatılmış oldu. Sonucunun da alınacağını ümit ediyoruz. Amacımız bir zamanlar Türkiye`ye çok pahalıya mal olan, onbinlerce insanın mağdur olduğu bir dönemin aydınlatılması" dedi.
Kurtulmuş, bu sürece uluslararası destek verildiğine dikkat çekerek, 28 Şubat sürecinin Türkiye`nin karanlık iç güçlerinin yanı sıra dış ülkelerin destekleri ile oluştuğunu belirtti. Kurtulmuş, Amerika ve İsrail`in 28 Şubatçılara destek verdiğini iddia etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir