YEREL HABERLER - 13 Nisan 2012 Cuma 13:14

MADEN OÇAОINDA ISINMAK ÇİN YAKTIKLARI ATEŞTEN ZEHİRLENDİ

A
A
A
MADEN OÇAОINDA ISINMAK ÇİN YAKTIKLARI ATEŞTEN ZEHİRLENDİ

Tekirdağ`ın Malkara İlçesi Sarıyer köyündeki, bir maden ocağında çalışan Ertuğrul Tenik (23) gece ısınmak için yaktıkları ateşten sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.
Cesedini gece çalışan diğer işçiler tarafından bulunan Tenik, arkadaşları tarafından hemen Malkara Devlet Hastanesine götürüldü. Hastane yapılan muayenede Tenik`ik olay yerinde öldüğü tespit edildi.
Tenik`ik cenazesi Malkara Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor. 13,01,2012
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Olur’da kurtuluş coşkusu Olur ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıl dönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Hükümet Konağı Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törenin ardından mehteran takımı ve ilçe protokolünün katılımıyla kapalı spor salonuna yürüyüş gerçekleştirildi. Buradaki programın açılış konuşmaları, Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün ile Olur Kaymakamı Semanur Kalkan tarafından yapıldı. Programda devlet büyüklerinin mesajları okunurken, şehit ailelerine ay-yıldızlı plaket takdim edildi. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, Şehit Abdulkadir Güngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerince hazırlanan göç temalı sahne canlandırıldı. Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinden Rabia Nur Şimek ise "Zafer Türküsü" adlı şiiri seslendirdi. Aynı okulun öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunları gösterileri izleyicilerden beğeni topladı. İlçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Kalkan, Belediye Başkanı Ergün ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan tarafından verildi. Olur Belediyesi halk oyunları ekibinin bar gösterileriyle renklenen program, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisiyle sona erdi. Etkinlikler kapsamında daha sonra Ormanağı Mahallesi’nde bulunan şehitler Fevzi Kaplan ve Erdem Şimşek’in kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi.
Erzurum YÖK Başkanı Özvar, Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi’nin açılışını gerçekleştirdi Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Bilim İletişimi Ofisi’nin açılışını yaptı. Özvar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bilim İletişimi Ofislerinin, üniversitelerin üretmiş olduğu nitelikli bilgi, teknoloji, araştırma ürünleri ve diğer her türlü çıktının, toplumla buluşması noktasında faaliyet gösteren bir "arayüz" görevi gördüğünü ifade etti. "Üniversitelerimiz artık sadece kampüs duvarları içerisinde değil kampüsün dışına çıkarak toplumla, şehirle, köyle, kasabayla buluşuyorlar. İşte ofisimiz böylesine bir buluşmaya öncülük ve rehberlik edecektir." ifadelerini kullanan Özvar, Bilim İletişimi Ofislerinin, özellikle köylerde somut sorunları ve soruları toplayıp bunların çözümüyle ilgili cevapları yeniden vatandaşla, toplumla buluşturması gerektiğini ifade etti. Yerel yöneticilerle iş birliğinin gerekliliğine işaret eden Özvar, "Muhtarlarımız, valilerimiz, emniyet müdürlerimiz ve mümkünse belediye başkanlarımızla temas halinde yürütülecek çalışmalar, üniversitelerin toplumla buluşmasını güçlendirecek ve yükseköğretim kurumlarının toplum nezdindeki itibarını artıracaktır." dedi. "Halkımıza doğrudan dokunmanız, onlarla temas etmeniz çok kıymetli" Üniversitelerin tüm akademik ve mesleki kapasitesinin sahaya taşınması gerektiğini belirten Özvar, ziyaretlerde farklı disiplinlerden uzmanların yer almasının önemine değinerek şöyle dedi: "Üniversitelerinizin bütün alanlardaki kapasitesini hizmete açmamız gerekiyor. Ziyaretlerimizde bir diş hekimimizin olması, psikiyatrımızın, uzman doktorumuzun, psikoloğun, veterinerin, ziraatçı hocamızın olması çok kıymetli. Onlarla beraber gidip orada çay içmek, onları dinlemek, sohbet etmek, o sorunları not etmek asıl önemli konulardan bir tanesi. Bu sorunların not edilmesi ve bir envanterinin çıkartılması üniversitelerimiz açısından gelecekte çok önemli bir araştırma konusu da olacaktır. Dolayısıyla yaptığımız bütün ziyaretlerin kayıt altına alınması en önemli başlıklar arasında yer almaktadır." Bilim iletişimi faaliyetlerinin üniversitelerin topluma açık ve erişilebilir olduğunu göstermesi açısından da önemli olduğunu belirten Özvar, bu anlamda da ofis çalışanlarına, öğrencilere ve akademisyenlere önemli görevler düştüğünü dile getirdi. Özvar, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinin rektörlerine bu kapsamda yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek "Erzurum’daki halkımıza doğrudan dokunmanız, onlarla temas etmeniz çok kıymetli. Bunun devamını diliyorum." diye konuştu.