YEREL HABERLER - 13 Nisan 2012 Cuma 17:22

MERSİNLİ SPORCUNUN BÜYÜK BAŞARISI

A
A
A
MERSİNLİ SPORCUNUN BÜYÜK BAŞARISI

Mersinli sporcu Ebru Yurddaş, Trabzon`da yapılan Yıldızlar Milli Takım seçmelerinde çekiç atmada Türkiye Rekoru kırdı.
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldızlar Milli Takım seçmeleri Akçaabat Söğütlü Atletizm Sahası`nda yapıldı. Seçmelere, Türkiye`deki 75 kulüpten 228 erkek ve 165 bayan sporcu katıldı. Yarışmalar sonucu 22 farklı branşta toplam 44 sporcu Atletizm Milli Takımı`nda yer almaya hak kazandı.
Mersin`den yarışmaya katılan ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü`nün sporcusu olan Ebru Yurddaş, çekiç atmada 64.84`lük derecesiyle Türkiye rekorunu kırmayı başardı ve milli takıma seçildi. Eski rekor 62.20`lik derecesiyle Kıvılcım Kaya`ya aitti.
Mersin`den seçmelere katılan ve derece yapan sporcular şöyle:
Ebru Yurddaş Çekiç Atma Türkiye 1. (Türkiye Rekoru)
Kadriye Aydın Yüksek Atlama Türkiye Birincisi
Büşra Yıldırım 400 m Engelli Türkiye Birincisi
Büşra Yıldırım 400 m Türkiye İkincisi
Cem Şahin Üçadım Atlama Türkiye Üçüncüsü
Ramazan Şen Cirit Atma Türkiye Üçüncüsü
Ebru Yurddaş, Büşra Yıldırım ve Kadriye Aydın Milli Takıma seçilirken, Bekir Turan, Şevki Bilgin, Nikola Taş ve İshak Tok ise yarışmanın baraj derecelerini geçtiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Karabatı, Sınıf Başkanı Zehranur’un seçim vaadini yerine getirdi Bursa’nın Karacabey ilçesinde Cumhuriyet İlkokulu 3-A sınıfı öğrencilerinden Zehranur Akın, sınıf başkanı seçilmeden önce belediye başkanı Fatih Karabatı’yı sınıfta arkadaşlarıyla buluşturacağı vaadinde bulunmuştu. Sınıf başkanı seçildikten sonra yaptığı davet üzerine Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, Zehranur ve arkadaşlarını okulda ziyaret etti. Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı önceki gün, sınıf başkanı seçilirse belediye başkanını sınıfta arkadaşlarıyla buluşturacağının sözünü veren Cumhuriyet İlkokulu 3-A sınıfı öğrencisi Zehranur Akın ve arkadaşlarını ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Başkan Karabatı’ ya Okul Müdürü Yardımcısı Erol Parik de eşlik etti. Ziyarette 3-A ve 4-c sınıflarını ziyaret eden Karabatı, okul öğrenci ve öğretmenleri ile de bir araya geldi. ”Bizler çocuklarımızı önemsiyoruz” Öğrencilerin bu tarz sorumlulukları küçük yaşta almalarının geleceğe olan özgüvenlerine önemli katkısı olacağını dile getiren Karabatı, ‘Bizler çocuklarımızı önemsiyoruz. Zehra öğrencimiz sınıf başkanı seçilince böyle bir vaatte bulunmuş. Bizler de gidip Zehra’nın sözünü hayata geçirmiş olduk. Bunlar çocuklar için önemli detaylar. Bizler onları önemsiyoruz. Zehra sayesinde Cumhuriyet Okulu öğrenci, öğretmen ve velileri ile bir araya gelerek keyifli bir zaman geçirdik. Özellikle öğrencilerin istek ve taleplerini dinledik’ şeklinde konuştu.