YEREL HABERLER - 16 Nisan 2012 Pazartesi 10:06

İŞÇİLER, SENDİKA YÜZÜNDEN BİRBİRİNE GİRDİ: 2 YARALI

A
A
A
İŞÇİLER, SENDİKA YÜZÜNDEN BİRBİRİNE GİRDİ: 2 YARALI

Bursa Organize Sanayi Bölgesi`nde 6 bin işçinin çalıştığı Bosch fabrikasında sendika yüzünden iki grup arasında çıkan kavgada 2 işçi yaralandı. Fabrika önüne çok sayıda çevik kuvvet ve polis ekibi gelirken, iki grup 2 saat boyunca karşılıklı eylemlerini sürdürdü.
Bosch fabrikasında işçilerin büyük kısmının toplu halde Türk Metal Sendikası`ndan ayrılarak Birleşik Metal-İş Sendikası`na geçmesi gerginliğe sebep oldu. Birbirlerini tanımayan iki sendika üyeleri sabah saat 07.00 sıralarında fabrika önünde karşı karşıya geldi. Sözlü sataşmalarla başlayan gerginliğin bir anda büyümesinin ardından kavga çıktı. Türk Metal-İş Sendikası`ndan yaklaşık 100 kişi ile Birleşik Metal-İş Sendikası`ndan da yaklaşık 200 işçinin karıştığı kavgada ortalık karıştı. Kavgada 2 kişi yaralanırken, yaralılar olay yerine gelen Çekirge Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Olayın ardından fabrika önüne çok sayıda polis ve çevik kuvveit ekipleri gerginliği yatıştırmaya çalıştı. Kavganın ardından fabrika işçileri, karşılıklı olarak eylemlerini sürdürdü.
Emniyet güçleri fabrika önünde güvenliği sağlamak için çalışıyor. Asıl Bosch işçilerinin kendileri olduğunu söyleyen Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekrekteri Selçuk Göktaş, fabrikadaki işçilerin kendi sendikalarına üye olmak istediğini ama diğer sendikanın baskı yaptığını iddia etti.
Kavga esnasında yaralanan Ali Rıza Küçükosmanoğlu ise işçilerin Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olmak istediğini ama bunun engellendiğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ümraniye’de 19 Mayıs, ’Gençlik ve Spor’ yürüyüşüyle kutlandı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe, mehter takımı ve büyük bayraklarla birlikte 35 farklı branştan 1.500 sporcu ve 200 eğitmen katıldı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Yürüyüşü gerçekleştirerek farklı bir etkinliğe imza attı. 35 farklı branştan 1.500 sporcu ve 200 eğitmenin katılımlarıyla gerçekleşen etkinlik, sporcuların trafiğe kapalı Alemdağ Caddesinde toplanmasıyla başladı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da yürüyüşe katılarak gençlerle birlikte en ön safta yer aldı. Mehter takımı eşliğinde marşlar söyleyerek yürüyüş gerçekleştiren sporcular eski santral meydanında yürüyüşü sonlandırdı. Sporcuların ve diğer vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’a tezahüratlar yapılarak fotoğraf çekinildi. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunun ardından kutlamalar başladı. Yürüyüş sonrası konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, "Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız. Ümraniye Alemdağ Caddesi’nde gençlerimizle, yaşlılarımızla, bütün herkesle bayrak merasimi yapıyoruz. Dünyada hiç bir ülkenin küçük çocuklarına 23 Nisan, gençlerine 19 Mayıs’ta bir bayramı yok. Çok şükür bu ülkede bu bayram gençlerimize armağan edilmiştir. Kutluyorum gençlerimizi. Gençlerimiz dinamik. Ülkesini milletini, dinini, vatanını ve bayrağını seven gençliğimizle gurur duyuyoruz" dedi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüş, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.
Antalya Muratpaşa Belediyespor’da yeni yönetim kadrosunun görev dağılımı belli oldu Antalya’da spor dallarında 600’e yakın lisanslı sporcuyla başarıdan başarıya koşan Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü’nün 13 kişiden oluşan yeni yönetim kadrosunun görev dağılımı belli oldu. Özcan Yılmaz, yeniden Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Murat Şimşek squash dalından sorumlu, Kamile Bahar Önal voleyboldan sorumlu başkan yardımcıları oldu. Kulübün saymanı aynı zamanda cimnastik branşından sorumlu üyesi Yener Altıntaş oldu. Diğer yönetim kurulu üyelerinin ise sorumlu olduğu branşlar şu şekilde: Ebru Akbulut tenis ve drone, Yusuf Emrah Erdoğdu güreş, Mustafa Çetin ve Orhan Aykaç futbol, Mustafa Kemal Dolanay ve Fatih Cavak basketbol, Adnan Tezgel tenis, güreş ve drone, Turgut Bucak kickboks ve yüzme, Murat Emre Sarı yüzme. Voleybol, basketbol, squash, güreş, yüzme, kickboks, cimnastik ve tenis olmak üzere 9 branşta faaliyetlerini sürdüren Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü’nün 600’e yakın lisanslı sporcusu bulunuyor. Futbolda 159 lisanslı sporcuya sahip kulüp, yerel liglerde 9 kategoride mücadele ediyor. Basketbolda ise 186 lisanslı sporcusu bulunan Muratpaşa, farklı yaş kategorilerinde 13 takımla mücadelesini sürdürüyor. Kulübün ayrıca voleybolda 160 sporcusu squash branşında ise 40 sporcusu var. Muratpaşa’nın squash dalında kulübün 5 sporcusu milli takımlarda yer alırken cimnastikte 20, yüzmede 40 sporcuya sahip. Kulüp geçen yıl Başpehlivan Orhan Okulu’yla ilk defa düzenlenen CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’ni şampiyon tamamladı. Kickboksta ise Hasan Mert Kızıl’la dünya kupası ve Türkiye şampiyonlukları elde etti.
İstanbul Prof. Dr. Alper Çelik hakkında yeni suçlama: "’Eşin iyi olacak, bayramda evde olacak’ demişti" İstanbul’da şeker hastalığı nedeniyle Prof. Dr. Alper Çelik tarafından ameliyat edilen Cevdet Akbulut, operasyon sonrasında vefat etti. Akbulut’un acılı eşi, "Bana ’eşin iyi olacak, bayramda evde olacak’ demişti. Hastaneye sağlam adamı götürdüm, ölü geldi. Benim 5 tane evladım var. Bir senedir gözyaşlarım dinmedi" dedi. Olay, İstanbul’da 25 Nisan 2023 tarihinde yaşandı. İddiaya göre, 5 çocuk babası Cevdet Akbulut, diyabet hastalığı nedeniyle Prof. Dr. Alper Çelik ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Cevdet Akbulut ameliyattan 3 gün sonra kendini iyi hissetmediğini söyledi. Hasta kendisini iyi hissetmemesine rağmen eve gönderildi. Evde daha da fenalaşan Cevdet Akbulut’un ailesi hastaneyi arayarak durumunun kötü olduğunu bildirdi. Hastane yetkilileri tarafından ’dikişli yerlerdeki sıvıları kendiniz temizleyin’ denildi. Durumu gittikçe kötüleşen Cevdet Akbulut, Prof. Dr. Alper Çelik tarafından 10 Mayıs’ta ikinci kez ameliyat oldu. Bu ameliyatın ardından durumu kötüleşen hastaya ardı ardına iki defa stent takıldı. Başka hastaneye sevki yapılan ve vücudunda enfeksiyon olduğu, yemek borusunun delindiği, bağırsaklarında sızıntı olduğu tespit edilen Akbulut, 28 Haziran 2023 tarihinde hayatını kaybetti. "5 evladım var, bir senedir gözyaşlarım dinmedi" Cevdet Akbulut’un eşi Nahide Akbulut, "Eşimi 3 gün içinde ameliyat etti, 4’üncü gün evdeydik. ’Sadece süt vereceksiniz’ dedi. Bir kaşık çorba verdim. Gece sancılandı. Karnından intihaplar akıyordu. Biz hastaneyi aradık. Hastanedeki hemşire de ’bu kremi sürün, buraya getirmenize gerek yok’ dedi. Ben onu da uyguladım. Hastam gece saat dörtte sancılandı. Hastaneye götürdüm. ’Enfeksiyon kapmış’ dediler. Eşimi açık ameliyata aldılar. İki ay boyunca ben hastanedeydim. O hastanede neler dönüyor, neler dolaşıyor hepsini biliyorum. Koridorda hiç kimseyi kimseyle görüştürmüyorlar. Sadece arada bir su alma yeri var. Bütün hastaları birbirinden ayırıyorlar. Her sabah saat 7 buçuk’ta hafta içi geliyordu. ’Hocam benim 5 tane evladım var. Sadece eşim var, bana bakacak kimsem yok’ diyordum. ’Eşin iyi olacak bayramda evde olacak’ diyordu. Tehditle bana kağıt imzalattılar ve beni devlet hastanesine gönderdiler. Devlet hastanesine gittiğimiz zaman enfeksiyonu 300 ’ün üzerindeydi. Yemek borusu delinmiş. Bağırsağı delinmiş. Yemeği içine akıyordu. Lağım patlamış gibi kokuyordu eşim. Eşimin üstünde deney yaptılar. Sağlam adamı götürdüm, ölü geldi evime. Benim 5 tane evladım var. Bir senedir gözyaşlarım dinmedi" dedi.
İstanbul CANiK TTI Combat, Teksas’ın da gözdesi oldu Samsun Yurt Savunma’nın (SYS) amiral gemisi CANiK, en büyük ihracat pazarı olan ABD’de düzenlenen NRA Yıllık Konferans ve Fuarı’na geniş ürün yelpazesiyle katılarak gövde gösterisi yaptı. 17-19 Mayıs tarihleri arasında Teksas’ın Dallas şehrinde düzenlenen fuarın gözde ürünü, CANiK’in bu yıl lansmanını yaptığı ve kısa sürede on binlerce satış rakamına ulaşan tabancası TTI Combat oldu. ABD’nin en çok tercih edilen tabanca markalarından biri olarak Türkiye’yi gururla temsil eden CANiK, ülkedeki pazar payını artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. ABD’nin alanında en büyük kuruluşlarından biri olan NRA (National Rifle Association- Ulusal Silah Birliği) tarafından her yıl düzenlenen, av ve atıcılık alanında ürünlerin sergilendiği fuarda dünya devleriyle birlikte sahne alan CANiK dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. Dünya genelinde ABD’ye yapılan hafif silah ihracatında ilk üçte yer alan CANiK, yeni ürünleriyle pazarda liderliğe doğru emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Ürünlerinin performansı, kalitesi, dayanıklılığı ve tasarımı ile ABD’li kullanıcıların beğenesini toplayan CANiK, NRA’nın düzenlediği fuarda bu yılın başında yine ABD’de düzenlenen SHOT Show’da ilk kez görücüye çıkardığı ve şimdiden dünya çapında ün yapmış yeni tabancası TTI Combat’ı tanıtmaya devam etti. CANiK’in Hollywood ünlülerinin atış eğitmeni ve dünyanın en ünlü silah tasarımcısı Taran Butler ile tasarladığı TTI Combat, NRA fuarının da en dikkat çeken ürünlerinden biri oldu. ABD ve Avrupa’daki dev lansmanlardan sonra on binlerce adetlik satışa rekoruna ulaşan TTI Combat, 16 Mayıs itibarıyla Türkiye’de de satışa sunuldu. Birçok tabancasının yanı sıra NRA fuarında ateşli silahlar için aksesuar markası olan MECANiK’in ürünlerini de sergileyen CANiK, MO3 Sportif Refleks Nişangah ile de beğenileri topladı. “Ürünlerimiz sunduğumuz her pazarda liderliği ele alıyor” NRA fuarında çok büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını söyleyen CANiK Genel Müdürü C. Utku Aral, “ABD pazarında bu kadar başarı elde etmemiz elbette bir şans değil, büyük gayret ve çalışmayla bu günlere ulaştık. Türkiye’de üreterek başta ABD olmak üzere dünyanın birçok noktasına ihraç ettiğimiz ürünlerimiz performansları, kaliteleri, dayanıklılıkları ve göz alıcı tasarımları ile sunduğumuz her pazarda liderliği ele alıyor. Özel tasarım tabancalar pazarında üst segmentte yer alan bir marka olarak piyasaya sunduğumuz son ürünümüz TTI Combat, üstün teknolojimiz ve kalitemizi, yüksek üretim kapasitemizle bir araya getirerek ortaya çıkardığımız ve mükemmel başarılar elde eden bir ürün oldu. CANiK’in tabanca ihracatında ilk sırada yer alan ABD’deki pazar payımızı da her geçen gün artırıyoruz. Geçtiğimiz yılın rakamları ile dünya genelinde ABD’ye yapılan ihracatta ilk üçte yer almayı başardık. Bu yıl elde ettiğimiz başarılarla hem bu sıralamadaki yerimizi hem de ABD pazar payındaki hacmimizi yükseltmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. MECANiK’in başarısına da değinen CANiK Genel Müdürü Aral, “Ateşli silah optikleri günümüzde olmazsa olmaz aksesuarlar arasında yer alıyor. Dünya genelinde her geçen gün büyüyen bu sektörde MECANiK olarak biz de kalitemizi ortaya koyuyoruz. MECANiK tarafından ustalıkla tasarlanan ve üretilen yüksek teknoloji ürünü bu optiklerimiz, pazardaki saygın yerini şimdiden aldı ve ihracattaki katma değerimizi artırıyor. Bugün artık Türkiye’de üretilen ürünlerimiz dünyanın en çok tercih edilenleri arasında yer alıyor ve bu da bize oldukça gurur veriyor” dedi. CANiK ve Samsun Yurt Savunma Hakkında: CANiK bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma (SYS)’nın Dünyaca ünlü Ateşli silahlar markası olup Türkiye, ABD ve Birleşik Krallık’ta ana üretim tesisleri bulunan ve sahipleri Türk olan global bir savunma sanayi şirketidir. SYS, devlet öncülüğünde başlatılan Doğu Karadeniz Silah Projesi’nin Samsun ayağının temsilcisi olarak 1998 yılında kuruldu. Aradan geçen yılda SYS; CANiK markasıyla silah, silah aksesuarları, silah sistem tasarımı ve üretimi konusunda Türk savunma sanayinin önemli kuruluşlarından biri haline geldi. Merkezi İstanbul’da bulunan SYS, Samsun Organize Sanayi Bölgesi’ndeki toplam 100 bin ve ABD’de 20.000 metrekare kapalı alanda kurulu dört tesisinde 1.000’den fazla çalışanı ile üretimini sürdürüyor. Aral Ailesi tarafından yönetilen SYS, hafif silah pazarında CANiK markasıyla adını dünyaya duyurdu. SYS Türkiye’deki tesislerinde yıllık 450 bin adet tabanca, 6.000 adet uçaksavar, İngiltere ve Türkiye’deki tesislerinde 250 adet orta kalibre top ve İstanbul’daki tesisinde de bu silahların atış kontrol sistemlerini üretimi gerçekleştiriyor. Türkiye ve İngiltere’nin yanı sıra Amerika’daki tesislerinde yıllık 150 bin adet tabanca üretimi gerçekleştiriyor. Ayrıca dünyanın 24 ülkesinin ilgili kurumlarınca ’devlet ihalesi kapsamında’ resmi silah olarak tercih ediliyor. Üretiminin yüzde 95’ini 70 ülkeye ihraç eden firma, 2010 yılından beri ABD’deki faaliyetlerini, kurduğu CANiK USA firması üzerinden yürütüyor; 2020 ve 2021 yıllarında dünyadan Amerika’ya en çok tabanca ihraç eden üçüncü firma oldu ve 2021 yılında SSB tarafından Türkiye’nin Namlulu Silahlar kategorisinde en büyük ihracatçısı olarak ödüllendirildi. 2022 ve 2023 yıllarında da Türkiye’nin en büyük 10 savunma sanayi ihracatçısı arasında tek özel sektör silah üreticisi olarak yerini aldı. Özgün yerli tabancadan, milli uçaksavar üretimine kadar birçok yerli ve milli savunma sanayi projesinin partneri olan SYS, dünya çapında bir savunma sanayi şirketi olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Malatya Gebelere egzersiz uyarısı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Şeyma Çolak Yüksek, gebelik aşamasında yapılan egzersizlerin doğum sürecini kolaylaştırdığını ifade etti. Malatya- Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Şeyma Çolak Yüksek, gebelik aşamasında yapılan egzersizlerin doğum sürecini kolaylaştırdığını söyledi. Düzensiz bir egzersiz hayatı bulunmayan kadınların gebelik sürecinde çeşitli olumsuzluklarla karşılaşmalarının kaçınılmaz olduğunu ifade eden, Yüksek, “Gebe hastalarımıza en başta beslenme ve hayat tarzı değişiklikleri öneriyoruz. Egzersizde hayat tarzı değişikliklerin başında yer alıyor. Gebelikte gerek hormonların gerek kilo alımının haftalar ilerledikçe artmasıyla vücutta bazı değişiklikler gerçekleşiyor. Daha öncesinde spor yapmamış fiziksel aktivitesi kısıtlı kadınlarda bu değişimler problemlere sebep olabiliyor. Düzensiz bir egzersiz hayatı bulunmayan yada fiziksel olarak kas ve eklemlerinde problem olan kadınlar gebe kaldıklarında hormonların etkisiyle gevşeyen eklem bağları ve kasların bunu karşılayamaması vücut ağırlığının artması nedeniyle vücut duruşunun bozulması , belde ağrılara da neden olmaktadır” dedi. “Egzersizler doğumu kolaylaştırıyor” Gebelik sonrası egzersizin tipinin değiştiğini kaydeden Yüksek, ”Daha çok germe hareketleri, kastları kuvvetlendirecek hareketler, karın içi basıncı arttırmayan pilates özellikle önerdiğimiz egzersizlerdir. Risksiz gebelerde daha önce ortopedi problemleri olmayan hem de gebeliğin riskli olmadığı hastalara ilk üç ayında itibaren egzersizler öneriyoruz. Bu egzersizler gebelere yönelik olmalı ve yetkin kişiler tarafından verilmeli. Online egzersiz eğitimleri var bunları kesinlikle önermiyoruz. Özellikle gebeliğin son üç ayında hem doğumu kolaylaştırması hem doğum sonrası süreçte annenin artan fiziksel aktiviteye uyumu sağlaması amacıyla kısa yürüyüşler önermekteyiz. Genellikle sıkıntıları olmayan gebelerde egzersizler doğumu kolaylaştırıyor” diye konuştu.