YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 11:02

DDH KETEM DENİZLİ`NİN GURUR OLDU

A
A
A
DDH KETEM DENİZLİ`NİN GURUR OLDU

Denizli Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi`ne (KETEM) Sağlık Bakanlığı tarafından teşekkür belgesi verildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından Denizli Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi`ne (KETEM) teşekkür belgesi verilmesi sebebiyle, düzenlenen törene KETEM çalışanları ve hastane personeli katılırken, Dr. Mustafa Ali Ekiz, `KETEM`le Zirvede 10. Yıl` konulu sunum yaptı.
Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Denizli Devlet Hastanesi KETEM`in, Türkiye`deki KETEM`ler arasında birinci olduğunu belirten Dr.Mustafa Ali Ekiz, "1996 yılında Sağlık Müdürlüğü bünyesinde smear taramaları olarak kanserle mücadeleye başladık. 2003 yılından itibaren Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde KETEM olarak hizmetlerimizi sürdürdük. Hastane bünyesinde geride kalan 10 yıl içerisinde 120 binin üzerinde muayene gerçekleştirdik. 65 binin üzerinde mamografi, 70 binin üzerinde pap smear testi yaptık. 2011 yılında sigara bırakma polikliniğinde 2021 kişiye hizmet verdik. Geride kalan 10 yılda 350 meme kanseri erken tanısı, 600 rahim ağzı erken tanısı ve 8 de bağırsak kanseri erken tanısı koyarak 958 kadına hayat verdik. Ayrıca 30 binden fazla kişiye kanserde farkındalık eğitimi verdik. 10`dan fazla kongreye posterlerimizle katıldık ve uluslararası bir bilimsel yayınımız oldu. Bu rakamlar diğer KETEM`lerle kıyaslandığında, bizim neden birinci sırada olduğumuzu açıklıyor" dedi.
Dr. Mustafa Ali Ekiz`in konuşmasının ardından Başhekim Yardımcısı Alim Zoroğlu, KETEM doktorları Mustafa Ali Ekiz, Tülay Alan, Yasemin Utku, KETEM hemşireleri, ebeleri ve diğer çalışan personele teşekkür belgelerini verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.