YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 14:31

SALİHLİ`DE TURİZM HAFTASI KUTLANDI

A
A
A
SALİHLİ`DE TURİZM HAFTASI KUTLANDI

36. Turizm Haftası Manisa`nın Salihli ilçesinde de düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Salihli Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Turizm Haftası etkinliği, Belediye Tiyatro Salonu`nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Metin Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Arslan, daire müdürleri, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını yapan Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Afşar, Salihli`nin turizm açısından önemini anlattı. Konuşmanın ardından Ticaret Meslek Lisesi Tiyatro Kulübü, Turizm konulu skeç gösterisi gerçekleştirdi. Daha sonra da "Turizm" konulu yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri Kaymakam Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şahin ve Belediye Başkan Yardımcısı Sungur tarafından verildi.
Kutlama, türkü dinletisi ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kağıtsporlu basketbolcular Süper Lig hedefine odaklandı Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’un oyuncuları, kulübün sağladığı imkanlar ve kurumsal yapı sayesinde Süper Lig hedefine emin adımlarla ilerlediklerini belirtti. Farklı şehir ve ülkelerden gelerek Kocaeli temsilcisinin başarısı için ter döken oyuncular, kulüpteki aile ortamına dikkati çekti. Takım kaptanı Mert Ulutaş, kulüp bünyesindeki 5. sezonunu geçirdiğini belirterek, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çok büyük ve güçlü bir belediye. Dışarıdaki insanlar ’Kocaeli gerçekten başarılı’ diyor. İmkanları çok fazla. Bu çatı altında olmak bana prestij sağlıyor. Artık burası benim evim diyebilirim" değerlendirmesinde bulundu. "Her geçen yıl hedefi büyütüyoruz" Takımın 34 yaşındaki tecrübeli oyuncusu Kevin Kaspar da kulübün çok branşlı yapısına işaret ederek, "Burada basketbolu daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Her geçen yıl hedefi büyütüyoruz. Umarım önümüzdeki yıllarda Süper Lig’e çıkarak bu emeğin karşılığını alırız" ifadelerini kullandı. Türkiye’deki kariyerinin büyük bölümünü Kocaeli’de geçiren ABD’li oyuncu Keshun Sherrill ise şehirdeki atmosferden memnun olduğunu vurgulayarak, taraftarla aralarında güzel bir uyum yakaladıklarını kaydetti. Kağıtspor altyapısından yetişerek A takıma yükselen 22 yaşındaki Eren Özen de kendi şehrinin takımında oynamanın gurur verici olduğunu, takım içindeki güçlü arkadaşlık bağının başarıyı desteklediğini ifade etti. Özen, "Tribündeki herkes eşimiz, dostumuz. Burada oynarken işten ziyade arkadaşlık ön planda. Bu da bizi daha çok bağlıyor" dedi.