EKONOMİ - 18 Nisan 2012 Çarşamba 17:03

ALMAN BAŞBAKAN BOUFFIER: "AVRUPA`DAKİ KRİZ BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR"

A
A
A
ALMAN BAŞBAKAN BOUFFIER: "AVRUPA`DAKİ KRİZ BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR"

Almanya Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, Avrupa`daki ekonomik krizin kendilerinde endişeye yol açtığını belirterek, "Almanya olarak gerekli çalışmaları yaparak ileriye dönük olumlu bir görüntünün ortaya çıkacağını düşünüyoruz" dedi.
Almanya Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier ve 50 kişilik işadamı heyeti, ziyaretlerini bugün de sürdürdü. Bursa Valisi Şahabettin Harput`u ziyaret eden heyet, ardından Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi`ne geçerek İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile görüştü. Daha sonra BTSO`yu ziyaret eden heyet, işadamları ile bir araya geldi. Bursalı ve Hessenli firmalar ikili görüşmelerde bulunurken, Frankfurt Sanayi ve Ticaret Odası ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası arasında ekonomik iş birliği protokolü
imzalandı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, dünyadaki ekonomik darboğazın her sektörü etkilediğini ifade ederek, "En kötünün geride kaldığına dair görüşler artmaya başlasa da özellikle Avrupa Birliğinin merkezinde olduğu, gelişmiş ülkelerde yüksek borçluluk sorunu çözülene kadar bir büyüme problemi yaşanacağı ortada. Dün Yunanistan`ı konuşuyorduk, bugün ise İspanya`yı endişe ile takip ediyoruz. Yarın ise sıranın hangi AB ülkesine geleceğine ilişkin neredeyse papatya falı açılır noktadayız" dedi.
"EURO BÖLGESİ`NİN BÜYÜMESİ NEGATİF"
Krizden ders çıkarılması gerektiğine dikkati çeken Sönmez, "Sınırların kalktığı, kelebek etkisinin net bir şekilde belirginleştiği yeni dünya düzeninde hiç kimsenin hak ettiğinden daha fazla refah yaşama lüksü yok. IMF`nin güncel tahminlerine göre, Euro Bölgesi`nin 2012`de büyümesi negatif. Almanya`nın çabaları da olmasa Avrupa`da nerededeyse bir birlikten söz etmenin anlamı kalkmayacak" şeklinde konuştu.
Vali Harput da bu ilişkilerin hem duygu hem gönül bağı hem de ekonomik temelli atıldığını belirterek, "Avrupa`nın, ekonomik birikimi en yüksek olan köklü dostumuz Hessen ile Bursa`nın yaptığı iş birliği her bakımdan gelecek vadeden bir faaliyettir" dedi.
"ENDİŞELERİMİZ VAR"
Almanya Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier ise Bursa`daki temaslarına değinerek, "Avrupa`daki ekonomik kriz konusunda endişelerimiz var ancak biz Almanya olarak gerekli çalışmaları yaparak ileriye dönük olumlu bir görüntünün ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Hessen`in nüfusuna bakılırsa Almanya içinde güçlü bir bölge. Sadece Bursa içinde değil, bütün dünya için ilgi çekici bir konumda. Otomobil sektöründen, kimya ve sanayiye kadar pek çok sektörün varlığından bahsediyoruz. Bu gelişmelere bakıldığında,
ekonomi günleri ve irtibat bürosunun kurulacak olması ve bugün imzalayacağımız iş birliği anlaşmasının imzalanması, bizim atık daha ileri bir noktaya geldiğimizi gösteriyor. Siyasiler belli çerçeveyi çizebilir ancak bunun içini işadamlarının doldurması gerekiyor" ifadelerini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Burhaniye’de Üniversiteliler çikolata yapımını öğrendi Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine uzman eğitmen tarafından lezzetin ve sanatın buluştuğu "Çikolata Atölyesi" programı çerçevesinde özel eğitim verildi. Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’in rehberliğinde düzenlenen atölye etkinliğinde öğrenciler, çikolata sanatının inceliklerini öğrenme ve uygulama fırsatı buldu. Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Solunoğlu, Gastronomi ve Mutfak Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Emel Memiş Kocaman, Öğr. Gör. Kaya Nihat Pekbay ve Arş. Gör. Setenay Melek Yurttabir’in katılımıyla gerçekleşen atölyede, öğrenciler çikolatanın üretim sürecini baştan sona detaylı bir şekilde öğrendiler. Teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalarla da desteklenen eğitimde, öğrenciler çikolata yapımı ile ilgili önemli adımları başarıyla gerçekleştirdi. Eğitim sürecinde çikolatanın doğru şekilde eritilmesi ve temperlenmesi gibi temel adımları öğrenen katılımcılar, kakao yağı, yağ bazlı gıda boyası, kurutulmuş meyveler, kuru yemişler, çeşitli kuvertür çikolata çeşitleri ve kalıpları kullanarak kendilerine özgü çikolata ürünleri ürettiler. Atölye çalışmalarına katılanlara teşekkür eden Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, “ Gerçekleştirilen Çikolata Atölyesi etkinliği, öğrencilerimizin çikolata yapımını derinlemesine öğrenmelerine imkan sağlayarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında edindikleri bilgi ve deneyimleri geliştirme yolunda önemli bir adım olmuştur. Bu tür uygulamalı etkinliklerin, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlaması açısından büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Katkılarından dolayı Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’e teşekkür eder ve etkinliğe katılan tüm öğrencilerin başarılarının devamını dilerim." ifadesini kullandı. Eğitim sonunda dekan Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’e plaket sunarak kendisine teşekkür etti.
İzmir ’Gürültü yapmayın’ diye uyardığı için vurulmuş, o anlar kamerada İzmir’in Bayraklı ilçesinde bir kişinin tabanca ile vurulup ağır yaralandığı anların görüntüsü ortaya çıktı. Talihsiz adamın gürültü yapan gençleri uyardığı için tabanca ile vurulduğu öğrenildi. Olay, dün saat 23.30 sıralarında Fuat Edip Baksı Mahallesi 1629/4 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evinde bulunan Orhan Ö. ile sokaktaki kişiler arasında tartışma yaşandı. Yaşanan laf dalaşının ardından sokakta bulunan kişi veya kişilerce tabancayla ateş açıldı. Vücuduna mermi isabet eden üç çocuk babası Orhan Ö., yaralanırken şüpheliler olay yerinden kaçtı. Karnına isabet eden mermiyle yaralanan Orhan Ö., ağabeyi S.Ö. tarafından otomobille Bayraklı Şehir Hastanesine kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Orhan Ö.’nün hayati tehlikesinin bulunduğu bildirilirken, polis ekipleri olayı gerçekleştiren şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. O anlar kamerada Öte yandan, meydana gelen olay çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntüde, yokuş aşağı bulunan merdivenlerde bulunan iki kişiden birinin, evinin önünde bulunan Orhan Ö.’ye doğru ateş ettiği, daha sonra iki kişinin merdivenlerden yukarı doğru kaçtığı görüldü. Şüpheliler tespit edildi, kıskıvrak yakalandı Olayın ardından titiz bir çalışma yürüten İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kimlikleri tespit edilen M.M. (23) ve M.H.’yi (28) aynı gün kıskıvrak yakaladı. Şüpheliler gözaltına alınarak emniyete götürülürken, olayın gürültü kavgası olduğu ortaya çıktı. Olay anında Orhan Ö.’nün merdivende bulunan M.M. ve M.H.’yi gürültü yaptıkları için uyardığı, daha sonra çıkan tartışma ve laf dalaşının ardından talihsiz adama tabancayla ateş açıldığı öne sürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden M.M., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken diğer şüpheli aktif kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.