YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 17:09

HEKİMLER MESLEKTAŞLARINA SAHİP ÇIKTI

A
A
A
HEKİMLER MESLEKTAŞLARINA SAHİP ÇIKTI

Gaziantep`te uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan için Tabip Odası üyeleri Kocaeli Devlet Hastanesi önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla yapılan saldırıyı kınadı.
Kocaeli Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen Kocaeli Tabipler Odası Birliği ile devlet hastanesi personeli Dr. Ersin Arslan`a yapılan saldırıyı kınadı. Basın açıklamasına Tabipler Odası Başkanı Kemal Keşmer, hastane doktor ve hemşireleri ile idari personel katıldı. Doktorlar adına basın açıklamasını okuyan Kemal Keşmer, Gaziantep`te görev yapan Dr. Ersin Arslan`ın 26 yaşında mesleğinin baharında bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü söyledi.
Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen doktorlar düzenledikleri basın açıklaması ile durumu ve durumun azmettiricilerini kınadı. Grup adına açıklama yapan Keşmer, ``Gaziantep`te göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Dr. Ersin Arslan, geçtiğimiz gün görevi başında, 10 gün önce yaşamını yitiren bir hastasının 17 yaşındaki torunu tarafından arkasından bıçaklanarak hayatını kaybetti`` dedi.
Başkan Keşmer açıklamasında sağlık çalışanlarının canlı hedef olarak gösterilmeye çalışıldığını belirterek, ``17 yaşında daha reşit olmayan birisini, görevi insan hayatını kurtarmak olan bir doktoru öldürmeye götüren, çocuk yaşlardaki insanları katil adayı canavarlara dönüştüren, sağlık çalışanları ve hekimlere karşı şiddet uygulanmasına özendirerek bizlere bu acıyı yaşatan sorumluları şiddetle kınıyoruz`` açıklamalarında bulundu.
Bir geçiş süreci içinde bulunulduğunu ve bu süreçte halkın hekimlere sahip çıkmasını isteyen Keşmer, ``Sağlık alanında yaşanan sorunların, sıkıntıların, zorlukların, maddi imkansızlık nedeniyle hizmete ulaşamamanın, tedavi olamamanın, ilaç alamamanın ve ölümlerin sorumluluğu, tek başına biz sağlık çalışanları ve hekimlerin değil sistemin sorunudur`` ibarelerini kullanarak sağlıkta ve hekimlere şiddetin bilinçli olarak yaratıldığını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir