YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 18:58

YOLCU GEMİSİ, ALANYA LİMANI`NA YANAŞAMADI

A
A
A
YOLCU GEMİSİ, ALANYA LİMANI`NA YANAŞAMADI

Malta bayraklı `Thomson Spirit` adlı gemi, büyük dalgalar nedeniyle Alanya Limanı`na yanaşamadı.
Sabah saatlerinde Alanya açıklarına gelen Malta bayraklı `Thomson Spirit` adlı yolcu gemisi, şiddetli rüzgar ve yaklaşık 4 metre yüksekliğindeki dalgalar nedeniyle limana yanaşamadı. Gemi, Alanya açıklarında bir süre bekledikten sonra rotasını Mısır`ın İskenderiye Limanı`na çevirdi.
Çoğunluğu İngiliz bin 165 yolcusu ve 484 mürettebatı bulunan geminin bu sezon dördüncü ve son kez Alanya`ya gelmek üzere yola çıktığını belirten Karavan Turizm Akdeniz Bölge Müdürü Sami Simi, "Ancak dalgalar nedeniyle geminin ve iskelenin zarar görmemesi için gemi limana yanaşmadan İskenderiye Limanı`na hareket etti" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.