YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 14:29

19. LİSELERARASI ULUSAL TİYATRO ŞENLİĞžİ 3 MAYIS`TA BAŞLIYOR

A
A
A
19. LİSELERARASI ULUSAL TİYATRO ŞENLİĞžİ 3 MAYIS`TA BAŞLIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu`nun düzenlediği Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği`nde bu yıl 28 okul yer alacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu`nun (ABT) 1994 yılında Antalya içinden 6 lisenin katılımıyla başlattığı ve bugüne kadar aralıksız devam ettirdiği Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği`nde bu yıl Türkiye genelinde 108 okul başvuru yaptı. Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu sanatçılarının oluşturduğu bir ön değerlendirme kurulu tarafından incelenen oyunlar arasından 28 okul şenliğe katılmaya hak kazandı.
Şenlikte hangi okulların ne zaman oyunlarını sergileyeceklerine yönelik Belediye Kültür Salonu`nda kura çekimi yapıldı. Kura çekimi töreninde konuşan ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan, bu yıl oyunları seçmek için çok zorlandıklarını belirtti. Kayacan, ``Şenlikte boy gösterecek okulları seçerken tartışmalar yaşandı. Bu tartışmaların ana nedeni ise daha adaletli olmak içindi. Bu yılki şenliğin daha iyi olacağı düşüncesindeyim`` dedi.Şenliğe ayrıca Elazığ`ının Palu ilçesinden başvuran Palu Kız Teknik ve Meslek Lisesi de okulun fiziki şartları ve sahip olduğu imkanlar göz önünde bulundurularak, öğrencilerin Antalya`da sanat ortamını görmesi ve tiyatro sevgisinin arttırılması amacıyla `Özel Gösterim ve Atölye Çalışması` için davet edildi.
Şenliğe Antalya dışından İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri, Konya, Diyarbakır, Ordu, Sakarya, Sivas, Van, Aydın ve Elazığ`dan da okullar katılacak. 3 Mayıs Perşembe günü açılış korteji ve İstanbul Gültepe Lisesi`nin oynadığı `Ne Dersin Azizim?` oyunuyla başlayacak 19`uncu Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, 8 Haziran Cuma akşamı Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu`nda yapılacak olan ödül töreni ile sona erecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir